GARDIROP MAGAZİN

Ayşe Rodoslu’dan minimal ve yalın mücevherler

Ege Üniversitesi’nde Tarım Ekonomisi eğiti­minin ardın­dan uzun yıl­lar kurum­sal şir­ketlerde yöneti­ci olarak çalışmış, Ayşe Rodoslu. Fakat için­de­ki tasarım mer­akı­na yenik düşerek ken­di­ni mut­lu ede­cek bir alan­da çalış­mak üzere kurum­sal hay­a­ta veda ediy­or.

Mimar Sinan Üniver­site­si Res­im ve Heykel Müze­si atö­lyesinde çiz­im teknikleri ve yağlıboya res­im der­s­leri almaya başladık­tan son­ra hay­al edip çizdiği takılari ilk kez Yunan gümüş ustası bir arkadasımın atö­lyesinde hay­at bul­masıy­la başlıy­or onun hikayesi. Gelen güzel tep­kil­er ve tale­pler son­rası işi bir adım daha ileriye taşıy­a­cak ham­leyi yapıy­or. Gemo­log­i­cal Edu­ca­tion & Cer­ti­fi­ca­tion Insti­tute Milano ve Har­mo­ny Akade­mi İstanbul’da tasarım ve çiz­im eğitim­leri alarak işi mut­fağın­da, gerçek usta­ların­dan değer­li taş eğitim­leri alıy­or.

Takı tasarımı hay­atınıza nasıl gir­di?
İş hay­atının yoğun tem­po­sun­dan biraz da olsa kaç­mak için çocuk­luğum­dan bu yana hobim olan resme daha cid­di anlam­da yer ver­m­eye karar verdim. Yap­tığım bazı res­im­leri, takı for­mun­da hay­a­ta geçirm­eye başladığım­da tasarım serüven­im başlamıştı.

Sizin için en güzel taşlar hangi­leri? Fark­lı taşların fark­lı karak­ter­leri var mı?
Altın ve değer­li taşlar kul­lanıy­o­rum. Altının sıcak­lığı, yakut, züm­rüt, safirin göz alıcı ren­k­leri, pır­lan­tanın zarafe­ti­ni çok seviy­o­rum. Özel­lik­le yaz tasarım­larım­da mer­can ve turkuaz çok sık kul­landığım taşlardır. Taşlar mily­on­lar­ca yıl önce toprak altın­da oluş­tuğu için bel­li bir titreşim ve ener­jiye sahip. Ener­jinize uygun rengi­ni ve dokusunu sevdiğiniz bir taşa dokun­mak ve yanınız­da taşı­mak sizi her zaman mut­lu eder.

Tasarım­larınız oldukça sade, mod­ern ve hat­ta gös­ter­işten uzak. Modanın abartılı olduğu bu dönemde nasıl tasarım­lar­la insan­ları etk­iliy­or­sunuz?

Tasarım­larım­da ken­di yaşam stil­i­mi rahatlık­la göre­bilirsiniz. Kendim kul­lana­may­a­cağım hiçbir şeyi tasar­layıp üret­miy­o­rum. Sade, zaman­sız ve naif kavram­ları üzer­ine kurul­muş bir tarzım olduğunu söyleye­bilir­im. Tasarım stili kendil­iğin­den organik olarak oluşan bir şey. Moda olduğu için yap­maya çalıştığınız hiçbir şey stilin­izi yan­sıt­may­a­cak­tır.

Kişiye özel tasarım­lar yapıy­or musunuz?
Kişiye özel tasarım­lar yapıy­o­rum, bunu yaparken ken­di çizgimin dışı­na çık­madan, kul­lanacak kişinin de üzerinde taşı­mak­tan mut­lu ola­cağı ve ken­disi­ni yan­sı­tan bir tasarım olması­na dikkat ediy­o­rum.

2015 Elle Style Awards “Yılın Mücevher Tasarım­cısı” aday­ları arasın­da yer aldınız. Bunun kariy­erinizde nasıl bir etk­isi oldu? Kısaca anlatır mısınız?
Yap­tığınız işte iyi olmanızın göstergelerinden biri de beğe­nilmek ve konunuz­da söz sahibi kisiler veya kurum­lar tarafın­dan kab­ul görmek ve bunun tescil­len­mesi. Bu anlam­da bir ödüle aday gös­ter­ilmek veya ödül almak yap­tığınız işte moti­vasy­onunuzu da artırıy­or.

Tasarım­larınızı satın almak isteyen­ler nere­den ulaşa­bilir­ler?
www.ayserodoslu.com online satış site­mi açtım. Türkiye’nin her yerinden alışver­iş yap­mak mümkün. Bunun yanısıra kolek­siy­on­larım Bey­men İstinye Park ve Bey­men Kavak­lıdere Ankara, Mid­night Express Bebek, İzmir’de Design­ers of Oz Alsan­cak ve Ala­catı ile www.trendyol.com ve www.lidyana.com ’da satışa sunuluy­or.

Son zaman­lar­da keşfet­tiğiniz en hari­ka şey?
Haf­ta­da 1 günümü sadece kendime ayırıp, iste­diğim bir şeyi yap­mak, iste­diğim bir yere git­mek. Bunu yap­mak yaratıcılığı da poz­i­tif etk­iliy­or.

Sıra­da ne var?
Sıra­da hari­ka ren­garenk bir yaz kolek­siy­onu var. Nazar, turkuaz ve mer­can­lar­la hazır­lan­mış göz figür­lü mada­ly­on­lar, eskiyi çağrıştıran küpel­er, rahatlık­la hem gece hem gündüz yazlık kıyafet­lerini­zle kom­bin­lenebile­cek ener­jisi yük­sek bir kolek­siy­on oldu. Ayrı­ca topaz, kalze­don, ametist kul­la­narak tasar­ladığım yüzük­ler de bu yazın vazgeçilmez parçaları.

Exit mobile version