GARDIROP MAGAZİN

Tolgahan Sayışman: Zeki, Yakışıklı ve Jön

“İyi oyun­cu olmanın tabii ki yetenek ile ilgili bir kodu olsa da buna çok ama çok çalışmak, aşırı kon­santrasy­on, moti­vasy­on ve işini çok sevmek eklenirse her insan ken­di yeteneğini bulunduğu nok­tadan yukarı taşıyabilir.” diyen Tol­ga­han Sayışman ile sahilde nefis bir çekime imza attık. Röportajımızda oyun­cu­luk kariy­eri, hay­a­ta bakış açısı ve ilgi alan­ları hakkın­da konuştuk.

Röportaj ÇAĞLA KÜÇÜKDERELİ Fotoğraflar EMRE YUNUSOĞLU Videografi ÜNALAVCI Styling SEDA SOLMAZ Makyaj PELİN TAMKOŞAR Kurum­sal İletişim MİNE GÜNDÜZ Mar­ka İletişim YONCA YALKI Prodüksiyon NUTEK STUDIO Mekan PEACOCK BEACH Katkıların­dan dolayı DAGİ’ye teşekkürlerimizle…

Seni biraz tanıya­bilir miy­iz? Oyun­cu­luk kariy­erin nasıl başladı?
Oyun­cu­luk kariy­er­im 1998 yılın­da bir cast ajan­sı­na kay­dol­mam ile başladı diye­bilir­im. O yıl­lar­da henüz gelişmemiş olan dizi film sektöründen ziyade reklam film­lerinde yardım­cı oyun­cu­luk yaparak başladım. Son­ra ilk başrolümü; yurt dışında, bir yan­dan da geçimimi sağlamak için, mod­el­lik yaparken gelen bir dizi tek­li­fi ile aldım.

Seni daha önce “Lale Devri”, “Siyah İnci”, “Asla Vazgeçmem”, “Şampiyon” ve “Elve­da Rumeli” gibi dizi ve filmde rol aldın. Şimdilerde “Bar­baros Hayret­tin: Sul­tanın Fer­manı” dizisinde izliy­oruz seni. Oynadığın karak­ter­le ben­z­er yan­ların var mı?
Oynadığım her karak­ter ile mut­la­ka ben­z­er yönlerim olmuştur. Bu saydığımız dizil­erde ki karak­ter­lerin ortak nok­tası aileler­ine bağlılıkları.

Tol­ga­han Sayışman hay­atı nasıl yaşar, hay­a­ta bakış açısı nasıl? 
Tol­ga­han Sayışman artık 40 yaşından son­ra hay­a­ta çok daha fark­lı bir göz ile bakıy­or. Açıkçası “an”ların kıymeti­ni bilen, herke­si mem­nun etm­eye çalışmaktan ziyade daha kendine ve aile­sine dönük yaşayan, geçmişe takılı kalmadan, geleceğe poz­i­tif bakan, yaşadığı tüm olum­suz olay­lar­dan ders çıkartarak hay­at­tan keyif almaya çalışan bir adam.

Tolgahan’ın bir günü nasıl geçiyor? Set olmadığı günlerde din­len­mek ve reset’lenmek adı­na nel­er yapıy­or­sun? Asla sıkılmadığın aktivitel­er hangi­leri?
Spor bir gereksin­im, onun haricinde çocuklarıma, aileme vak­it yarat­maya çalışırım, ps oyna­mayı, fut­bol ve bas­ket­bol maçlarını takip etmeyi sev­er­im.

Oyun­cu­luk­ta hay­al ettiğin yer nere­si, şu anda hay­al ettiğin yerde misin?
Ben her zaman hay­al­leri­ni yaşayan bir insan oldum. Bun­ları yaşarken tabii ki türlü zor­luk­la karşılaşıyorum doğal olarak; ama net­ice­si her zaman güzel oluy­or. Oyun­cu­luk­ta sektörün gelişen şartları ve dünya çapında birçok ülkede izlen­mesin­den dolayı, küçükken hay­al bile edemeyeceğimiz kitlelere ulaştık. Sadece dizil­erde de değil, toplumun önemli kes­i­mi tarafın­dan defalar­ca izle­nen sine­ma film­lerinde de var ola­bilen bir oyun­cu olmak zat­en en büyük hay­al­im­di.

Bugüne kadar çalıştığın, seti en eğlenceli pro­je hangisiy­di?
“Elve­da Rumeli”, “Bar­baros Hayred­din” ve “Şampiyon”

İyi bir oyun­cu olmanın kod­ları var mı? Rol mod­eli olarak aldığın oyun­cu­lar kim­ler?
İyi oyun­cu olmanın tabii ki yetenek ile ilgili bir kodu olsa da buna çok ama çok çalışmak, aşırı kon­santrasy­on, moti­vasy­on ve işini çok sevmek eklenirse her insan ken­di yeteneğini bulunduğu nok­tadan yukarı taşıyabilir.

Sosyal medya ile aran nasıl? Beğenerek takip ettiğin veya stalk’ladığın isim­ler var mı? 🙂
Insta­gramı kul­lan­mam gerektiği kadar kul­lanıy­o­rum. Genel­lik­le, arkadaşlarım ben­im­le gönderi paylaşıyorlar, onların yol­ladık­ları kadarıy­la varım. Stalk vs bende yok.

Stili­ni nasıl tanım­larsın? Kıyafet seçimi yaparken en çok neye dikkat eder­sin?
Rahatlık ve şıklık arasın­da bir yer­lerde var olmaya çalışıyorum diye­bilir­im. Stil sahibi olmak biraz da kon­for alanını kısıtladığı için bende çok yok. Çevremce beğenilen bir stil­im olduğu söylenir; ama çoğunlukla sade­lik­ten yanayım.

Oyun­cu olarak hay­ali­ni kurduğun, içinde olmayı çok istediğin bir pro­je ya da bir­lik­te rol almak istediğin bir isim var mı?
Yaşanmış başarı hikayeleri her zaman ilgi­mi çeker; ama son dönemde tar­i­hi film­ler daha çok iştahımı kabartıy­or.

Birinin hay­at hikayesi­ni oyna­ma fır­satın olsay­dı bu kim olur­du? Asla canlandıramayacağını düşündüğün bir karak­ter var mı?
Aslın­da rold­en ziyade oynan­ması iste­nen karak­terin senaryo içindeki yolculuğu ve işlevi önemli. Ne anlat­mak ve nasıl anlatıl­mak isteniy­or nok­tasın­da ikna olur­sam her karak­teri can­landıra­bilir­im.

Defalar­ca izlediğin halde bıkmadığın film­ler ve elin­den düşüremediğin kita­plar var mı?
“Shaw­shank”, “Cin­derel­la Man”, “Inter­stel­lar”, “Pres­tige”, “Glad­i­a­tor”, “Sav­ing Pri­vate Ryan”, “Star Wars: Revenge of the Sith” …

Son zaman­lar­da seni en çok heye­can­landıran şey ne oldu? Bir film, ser­gi veya yeni keşfettiğin bir mekan geliy­or mu aklı­na?
Yeni keşfettiğim tatil mekan­ları diye­bilir­im. Özelikle ikin­ci Mem­leke­timiz Alba­nia (Arnavut­luk) sahil kes­i­mi muaz­zam bir gelişim ve yatırım içinde.

Şans hay­atının neresinde? Şans kelimesinin tıl­sımı­na inanır mısın?
Bana göre çok ama çok önemli olan; şans, kad­er, kıs­met, nasip adı­na ne der­s­eniz, doğru yerde ve doğru zaman­da bulun­mak aslolan; ama biraz da kad­er gayrete aşıktır. Elde etmek istediğimiz konu ile alakalı üzerimize düşen tüm vaz­ifeleri yer­ine getirdiğimizde, şansta yanın­da oluy­or.

Şimdi sıra­da ne var?
Sıra­da yapımcılığını yine kendimin üsteleneceği yeni film­ler var. Son 1–2 yıldır ticare­tle de bir hayli uğraşıyorum. Meyveleri­ni topla­ma dönemindeyim. Diğer yan­dan da film yap­maya, üretmeye devam etmek istiy­o­rum. Yeni sezon­da bir dizi pro­je­si içinde olur muyum henüz bilemiy­o­rum.

 

Exit mobile version