GARDIROP MAGAZİN

Yılmaz Kunt: Güçlü ve Karakteristik

Hay­at tesadüfleri seviy­or! Ankara’dan İstanbul’a tatil için geldiği bir dönemde mena­jeri ile tanışan Yıl­maz Kunt’un oyun­cu­luk kariy­eri, “Gülümse Yeter” dizisiyle sür­pri­zli şek­ilde başlamış. Şimdil­erde “Baş Belası” dizisinde izlediğimiz yakışık­lı oyun­cu Yıl­maz Kunt ile oyun­cu­luk üzer­ine çok key­i­fli bir soh­bet gerçek­leştirdik. Öyle güzel bir “aura”sı var ki onu daha uzun zaman çok güzel pro­jel­erde izleye­ceğimiz kesin…

Fotoğraflar Baran Altın­dağ Videografi Selim Durak Saç ve Makyaj Burak Mert Aydın Styling Seda Sol­maz Prodük­siy­on Mine Gündüz Styling Asis­tanı Eren Yüce

Oyun­cu­luk kariy­erin nasıl başladı. İlk oyun­cu­luk tek­lif edildiğinde nel­er his­set­tin? Hikayeni anlatır mısın?
Ankara’dan istanbul’a tatile geldiğim bir dönemde, mena­jer­im ile tesadüfen tanıştık. Aslın­da ben­im aklım­da hep oyun­cu­luk vardı, diye­bilir­im. Tanıştık­tan son­ra oyun­cu­luk eğitim­ler­ine başladım. Bir süre eğitim aldık­tan son­ra ilk dizi pro­jem “Gülümse Yeter” oldu. Bu şek­ilde oyun­cu­luk mac­e­r­am başlamış oldu. İlk oyun­cu­luk tek­lif edildiğinde heye­can­landım; çünkü daha önce hiç yap­madığım bir işti ve alışık olmadığım bir alandı. O yüz­den baş­ta hem heye­can, hem de korku his­set­miş­tim.

“Afili Aşk”, “Gülümse Yeter” gibi ses getiren dizil­erde rol aldın ve şimdil­erde “Baş Belası” dizisinde herke­si ener­jin­le kendine hayran bırakıy­or­sun. Oynadığın karak­ter­ler­le ben­z­er yan­ların var mıy­dı?
Oynadığım her karak­ter­de kendime yakın bir yer buluy­o­rum. Bu yakın­lık ya içsel, yani duy­gusal oluy­or; ya da dışsal, yani kendine has tavır­ları veya duruşuy­la alakalı oluy­or ama mut­la­ka kendim­den bir şey buluy­o­rum.

“Doruk Akkaya” rolünde seni heye­can­landıran şey ney­di? Role nasıl hazır­lanıy­or­sun?
Doruk Akkaya karak­terinde beni heye­can­landıran şey, aslın­da ener­jik ve eğlenceli biri olması. Aynı zaman­da duy­gusal yön­leri de var ama göster­mek­te biraz zor­lanıy­or diye­bil­i­riz 🙂 Her zaman anın tadını çıkar­mayı, ya da mut­suzsa otu­rup bunu kab­ul­len­meyi biliy­or. Kısacası, çok yön­lü bir karak­ter olduğun­dan, beni heye­can­landır­maya yet­ti.

Neredeyse oynadığın dizilerin tamamın­da “aşk” var. Sen aşkı nasıl tanım­larsın? Aşk hay­atının neresinde duruy­or?
Aslın­da evet; bugüne kadar oynadığım dizil­erde hep aşk vardı 🙂 Hay­atın doğal akışın­da olduğu gibi. Dizilerin senary­oları­na da bu yan­sıy­or tabii. Aşk hay­atımızın her yerinde var.  İns­anl­ar kendi­lerinden parçalar bula­bile­ceği hikayeleri izle­mek­ten keyif alıy­or; aşk da bu den­klemin içinde bence.

İyi bir oyun­cu olmanın kod­ları var mı? Rol mod­eli olarak aldığın veya birgün mut­la­ka bir­lik­te bir pro­jede rol almak iste­diğin oyun­cu­lar kim­ler?
İyi bir oyun­cu olmanın kod­ları var mı bilmiy­o­rum; varsa da bu kod­lar sanırım herkes için fark­lıdır. Bildiğim bir şey varsa, iyi bir oyun­cu olmak için çalış­mak şart! Ken­di­ni yenile­mek, algılarının açık olması ve tabii ki iyi bir din­leyi­ci olmak. Halit Ergenç ile aynı pro­jede yer almak ister­dim.

Oyun­cu­luk­ta hay­al ettiğin yer nere­si? Bir gün mut­la­ka içinde yer almak iste­diğin tarz­da bir pro­je var mı?
Oyun­cu­luk mesleğinin daha çok başın­dayım. Ala­cağım çok yol, öğreneceğim çok şey var. Hay­al ettiğim yer tabii ki bu meslek­te gerçek­ten kab­ul gör­müş oyun­cu­lar arasın­da olmak. Oyun­cu­luk sürek­li değişen, öğren­menin sınırının olmadığı, uçsuz bucak­sız bir  deniz. Ondan dolayı ilk etap­ta­ki hede­fim, çok iyi oyun­cu­lar arasın­da yer almak. Son­rasın­da tabii ki ulus­lararası plat­form dizilerinde olmayı çok ister­im. Bunun için de çok çalışıy­o­rum.

Yıl­maz Kunt hay­atı nasıl yaşar; hay­a­ta bakış açısı nasıl?
Aslın­da hay­atımın çoğu çalış­mak­la geçiy­or diye­bil­i­riz. Gün­lük rutin spor; son­rasın­da set ve ardın­dan da aksiy­on ve oyun­cu­luk eğitim­ler­im… Biraz disi­pli­ni seviy­o­rum. Pro­gram­lı bir hay­at beni mut­lu ediy­or. Disi­plin­siz bir hay­at ise bana biraz ters geliy­or. Hay­a­ta mümkün olduğu kadar poz­i­tif bak­maya çalışırım. O yüz­den kendime “hep gülümse” der­im 🙂

Biraz da bakım ruti­n­lerinden bahsede­lim istiy­o­rum. Bakım­lı görün­mek için ne yapıy­or­sun?
Öyle sırf bakım­lı olmak için yap­tığım şeyler yok, ama gün­lük ruti­nde saçlarımın doğal ve can­lı dur­ması için kul­landığım ürün­ler var. Genelde deniz tuzu özlü olan ürün­leri kul­lanıy­o­rum. Spor son­rasın­da ise deodor­ant ve par­füm vazgeçilme­z­ler­im.

Nasıl koku­lar seviy­or­sun? Sürek­li kul­landığın bir par­füm var mı?
Biraz daha natürel koku­ları sev­er­im daha fresh geldik­leri için sanırım. Aslın­da fark­lı koku­lar den­e­meyi seviy­o­rum ama her zaman­ki favorim: Dsquared Wood.

Modayı ne kadar izliy­or­sun?
Modayı çok takip ettiği­mi söyleye­mem. Alışver­işe çık­tığım­da ben­im için önem­li olan, beğendiğim şeyi kafam­da can­landırıp, onu baş­ka kıyafet­ler­im­le nasıl kom­bin­ler­im diye düşün­mek.

Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler nel­er?
Ben­im motive kay­nağım, sanırım her şeye poz­i­tif yak­laş­mam. Sorun­ların üstesin­den böyle geliy­o­rum, çünkü insan her tür­lü zor­luğa adapte ola­bilir; ken­di isterse tabii. Canım sıkkın­sa veya bir şeye üzgünsem koş­mayı seviy­o­rum. Sanırım kendim­le baş başa kal­a­bildiğim ve kendi­mi dinleye­bildiğim için.

Bugünkü Yılmaz’a “Bun­dan 5 sene son­ra geri dönüp hatır­la­mak­tan mut­lu ola­cağın bir not bırak” desem, bu duyguyu han­gi cüm­lelere sığdırırdın?
Aslın­da 5 yıl önce, 5 yıl son­radan çok; bugün, yarın ve bir son­ra­ki gün ben­im için geçer­li ola­cak ve geriye bak­tığım­da yine söyleye­ceğim cüm­le şiu olur­du: “Çalış, çabala, boş dur­ma ve daima önüne bak!”

Sosyal medya ile aran nasıl? Beğenerek takip ettiğin ve ya stalk’ladığın isim­ler var mı?
Sosyal medyay­la aram çok yok ama işim gereği kul­lan­mak duru­mun­dayım. Stalk’ladığım biri olmadı ama işim­le ilgili olan haber­lere mer­ak edip bakarım mut­la­ka.

Stili­ni nasıl tanım­larsın? Kıyafet seçi­mi yaparken en çok neye dikkat eder­sin? Son zaman­lar­da seni en çok heye­can­landıran şey ne oldu?
Giyindiğim şeyi beğendiy­sem, kendime yakıştırdıysam; ben­im için moda veya stilin çok öne­mi kalmıy­or. Beni en son heye­can­landıran şey sanırım Adi­das, Yeezy olmuş­tur. Her şey ile giye­bildiğim ve inanıl­maz rahat olan bir ayakkabı olduğun­dan sanırım.

Şu sıralar sev­erek din­lediğin bir şarkı var mı?
Drake’in “God’s Plan” şarkısı.

Şim­di sıra­da ne var?
Bunu söyle­mek için çok erken! Ben biraz daha akışı­na bırakıp anı yaşa­ma taraftarıyım.  Zat­en hay­atın için gereken şey­leri yapıy­or­san, endişe ede­ceğin bir şey olma­malı. Hay­at dediğimiz şey çok değişken; o yüz­den sıra­da ne olduğunu yaşa­yarak görmeyi ter­cih eder­im.

Exit mobile version