GARDIROP MAGAZİN

Tüp Bebek Tedavisinde Hazırlık Nasıl Olmalı?

Doğur­gan­lığa yardım­cı olmak, genetik sorun­ları engelle­mek ve çocuk sahibi olmayı sağla­mak için tüp bebek tedavisi günümüzde sık bir şek­ilde kul­lanıl­mak­tadır. Tüp bebek tedavisi prosedüründe kadının yumur­talık­ların­da­ki yumur­ta­lar toplanır, toplanan yumur­ta­ların sperm tarafın­dan lab­o­ratu­var ortamın­da döl­len­mesi sağlanır.

Op. Dr. Erbil Yağ­mur

Kadın Hastalık­ları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Erbil Yağ­mur, “Tüp bebek tedavi­sine başlan­ması karar­laştırılan çiftlerde uygu­lanacak olan tedavi adım­ları belir­li pro­tokoller dahilinde belir­lenir. Has­ta özelinde ihtiyaçlara göre değişik­lik­ler yapıla­bilen tüp bebek tedavisinde her bir basamağın gebe­lik başarısı üzerinde doğru­dan etk­isi vardır.” şek­linde açık­la­ma yap­tı.

Başlangıç Aşamasında Hazırlık Önemli 

Kadın Hastalık­ları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Erbil Yağ­mur: “Tüp bebek tedavi­sine başlan­madan önce anne ve baba aday­larının genel sağlık duru­mu iyi olmalıdır. Acilen tüp bebek tedavi­sine başlan­masını gerek­tiren tıb­bi durum­ların var­lığı dışın­da tüp bebek tedavi­sine 2–3 aylık bir hazır­lık sürecin­den son­ra başla­mayı öner­iy­oruz. Bu 2–3 aylık sürede yaşam tarzı ve beslen­me düzeninde yapılan değişik­lik­ler ile genel sağlık duru­mu yumur­ta­ların kalitesi­ni doğru­dan etk­iliy­or.” cüm­leleriyle açık­la­maları­na devam ediy­or.

Tüp Bebek Tedavisinde Her Aşama Ayrı Bir Öneme Sahiptir

Tüp bebek tedavisinin başarısı ve anne adayının genel sağlık duru­mu açısın­dan vücut kitle endek­si yük­sek olan kişi­lerin sağlık­lı kilo­ları­na ulaş­maları öner­ilir. Bu dönemde kadının yüzme ve yürüyüş tarzı egz­er­si­zler yaparak vücud­un kan dolaşımını düzen­leme­si oldukça fay­dalıdır. Sağlık­lı ve den­geli bir beslen­me pro­gramı ben­im­senerek katkı mad­de­si içeren ambal­a­jlı ürün­lerin tüke­ti­min­den uzak durul­malı, her gün mut­la­ka yeter­li mik­tar­da sıvı alın­malıdır.

Kadın Hastalık­ları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Erbil Yağ­mur son olarak tüp bebek tedavisi uygu­lanacak olan çift­lerin belir­li yaşam tarzı değişik­lik­ler­ine giderek hor­mon­lar ve üreme konu­ların­da olum­lu etk­il­er göre­bile­cek­lerinin altını çiziy­or. Aynı zaman­da çift­lerin psikolo­jik olarak rahat­la­ması nok­tasın­da ailelerinin ve yakın çevrelerinin desteğinin ne kadar önem­li olduğu­nun da göz ardı edilmeme­si gerekiy­or.

Exit mobile version