GARDIROP MAGAZİN

Su Burcu Yazgı Coşkun: Zarif ve Cool

İsmi gibi ade­ta bir su! Güzelliğinin yanı sıra ince­cik ve zarif tavrıy­la ade­ta büyüle­di bizi. Su Bur­cu Yazgı Coşkun ile Gratis’in yeni yıl özel kolek­siy­onu eşliğinde sade ve ışıl ışıl bir çekim gerçekleştirdik. Biz onu çok sevdik, müthiş bir star ışığı var! Emi­niz ki gele­cek­te onu çok iyi yer­lerde göreceğiz. 

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar Uğur Sarı­du­ran Videografi Begüm Beste Bengü Saç Engin Aktaş Makyaj Nihal Dinç Styling Doruk Kakız
Gratis’e katkıların­dan dolayı teşekkür eder­iz. 

Kimdir Su Bur­cu Yazgı Coşkun, biraz anlatır mısın? Nasıl başladı oyun­cu­luk serüveni?
Ailemin oyunculuğa olan ilgi­mi çok küçük yaşta far­ketmesiyle, bir reklam fil­mi sayesinde bu dünyaya adım attım. Çocukluğum setlerde geçti diye­bilir­im. Rol yap­mak­tan çok keyif aldığım için büyüm­eye başladığımda da devam etmek iste­d­im oyunculuğa. Tabii ki şu an eskiye göre daha fark­lı. Artık daha büyük bir cid­diyetle yapıy­o­rum işimi. Daha çok ilgiliy­im mesleğimle ve daha çok çalışıyorum. 

“Sana Bir Sır Vereceğim” ve “Aşk Yeniden” gibi ses getiren dizil­erde rol aldın. Bu pro­jel­er arasın­da seni en çok heye­can­landıran hangisiy­di?
“Kır­mızı Oda” ben­im için çok özel­di. Çok zor bir karak­teri canlandırmıştım. “Güler” yolculuğum kısa sürse bile, hala insan­lar gelip bana “Kır­mızı Oda”dan bahsettiğinde çok heye­can­lanıy­o­rum. Çünkü hikaye beni çok etkilemişti; ayrı­ca yeni çok şey deney­im­led­im o sette. 

Bugün­lerde “Kardeşlerim” dizisinde Asiye karak­teri­ni can­landırıy­or­sun. Karak­ter olarak ben­zeyen yön­lerin var mı? Asiye anne ve babasını, üstüne abisi­ni kay­bet­miş ve hay­atın gerçek­leriyle çok erken çarpışmış bir genç kız. Haliyle yaşıtları gibi davranamıy­or, onlar kadar ergenliğini eğlenerek geçiremiy­or çünkü büyük sıkın­tıları var. Ben de Asiye gibi yaşıtlarıma göre daha olgun olduğumu söyleye­bilir­im. Ben­im­ki mecburiyet­ten değil, sadece eğlenceye hiçbir zaman o kadar düşkün olmadım. Çünkü ben­im en çok zev­ki aldığım şey sanat. O yüz­den genelde oyun­cu­luk­la meşgul oluy­or ya da bir şeyler üzer­ine çalışıyorum. 

Nasıl bir güzel­lik anlayışın var? 
Maale­sef gerek tele­vizyon­dan, gerek dergiler­den, gerek de en büyük etken olan sosyal medyadan bize sürek­li hatır­latılan, gözümüze soku­lan güzel­lik algıları var. Artık insan­lar ken­disinde olan fark­lılık­ları göster­mek­ten kaçınıy­or ve herkes bir­birine ben­ze­m­eye başlıyor. Oysa ki çirkin neye göre çirkin, bunu tartışmak lazım. Toplumun algısını geçersek, ben­im güzel­lik anlayışım her zaman nadir bulu­nan, yalın, saf ve zarif olandır. 

Gün­lük hay­at­ta makyaj yapan biri misin? 
Ben gün­lük hay­atım­da pek makyaj yapan biri değilim. Doğallıktan yanayım. Sadece özel zaman­lar­da sade makya­jlar ter­cih ediy­o­rum. 

Ne tür makyaj yapıy­or­sun? En çok kullandığın ürün­ler nel­er? 
Canım makyaj yap­mak isterse genelde dudak­larım­la uğraşıyorum. Makyaj gün­lük hay­atım için sadece dudak kale­mi ve lip gloss ve zaman zaman high­liter kul­lanıy­o­rum 🙂 

Çan­tan­da taşıdığın olmazsa olmaz ürün­lerin nel­er? 
Kesin­lik­le vanilyalı vücut sprey­im. Güzel koku ben­im için çok çok önem­li. Ve yanı­ma koku­mu almadan bir yere adımımı atmam. Bir de rime­lim her zaman çan­tam­dadır. 

Kozmetik alırken nelere dikkat ediy­or­sun? 
Neredeyse her gün cildime, set ışıklarına uyum sağlamak için yoğun fondöten­ler ve kap­atıcılar uygu­lanıy­or. Bu
yüz­den kozmetik cilt ürünü almayı ter­cih etmiy­o­rum. Cildime en azın­dan boş gün­ler­imde nefes alması için zaman bırakıy­o­rum. Kir­pik­ler­im için bir ürün ala­cak­sam bile kaskatı yapan yoğun maskar­alar değil, bakım yapan, besleyen yağlar ter­cih ediy­o­rum. Dudak­larım için de aynı şekilde. 

Herkesin kendine has makyaj hileleri var, seninkil­er nel­er? 
Bu soru sorulduğunda aklı­ma hep Audrey Hepburn’ün güzel­lik hileleri gelir. “Çeki­ci dudak­lar için, neza­ket dolu konuşun… Güzel gözler için, iyi insan­ları arayıp bulun… İnce bir vücut için, yemeğinizi aç olan­la paylaşın…” Audrey’den okuduğum tek güzel­lik hile­si bu değil tabii ki 🙂 Örüm­cek bacağı kir­pik­ler­den hiç hoşlanmam. Ben de onun gibi maskara sürüldük­ten son­ra çubuk­la tek tek kir­pik­ler­i­mi ayırırım. 

Yoğun iş tem­po­sun­dan yorgun düştüğünde cil­di­ni topar­la­mak için ne yapıy­or­sun?
Genelde evde cildi­mi besleyen ve arındıran doğal maskel­er yapıy­o­rum kendime. 

Vücud­un­da güzel bulmadığın bir yer var mı? 
Dişlerim önce­den çok düzen­siz­di ve dişlerimi beğenmezdim. Bu yüz­den dişlerim için lin­gual tedavisindey­im ve sürec­im hala devam ediy­or. 

Estetiğe nasıl bakıy­or­sun? 
Bence şu anda özel­lik­le sosyal mecralar­da zor­balık çok yaygınlaştı ve insan­lar acı­masız­ca diğerlerinin fizik­sel özel­lik­leri­ni eleştirebiliyorlar. Bu da özel­lik­le gençlerde özgüvensizliğe yol açıy­or. Sırf bu yüz­den genç yaşında estetik yap­tır­mış / yap­tır­mak isteyen çok arkadaşım var. Onları anlıy­o­rum. Fakat ben­im ter­ci­him değil, olacağını da zan­net­miy­o­rum. Yalan yok, herkes gibi ben­im de kafama taktığım fizik­sel özel­lik­ler­im oldu. Mesela dişlerim gibi. Ama oyun­cu olmasay­dım yap­tır­mazdım bel­ki de. Dişlerim daha özen­li ve düzgün dur­sun, her role uysun diye yap­tırdım diye­bilir­im. Ne mut­lu ki kendimde her parça­ma sıkı sıkı sarılıy­o­rum ve her şeyimi seviy­o­rum, fakat tabii ki bu konu­da zor­lanıp estetik yap­tıran­lara kıza­mam. Sadece yapan­lar için bunun dur­du­ru­la­maz bir hastalığa dönüşmemesini umduğumu söyleye­bilir­im. 

Exit mobile version