GARDIROP MAGAZİN

Romeu Felipe: Saç tasarımcısı ve Wella elçisi

Brezilya’nın en ünlü saç tasarım­cısı, sarışın stilde harikalar yarat­masıy­la tanınıy­or ve Wella’nın elçisi olarak ekibiyle dünyayı gez­erek verdiği work­shoplar­da sır­larını pay­laşıy­or. Şu sıralar ise bir Avru­pa fethine çık­mış durum­da. Mosko­va ve Lizbon ile beraber durak­ların­dan biri de İst­anb­ul oldu.

Seni İstanbul’a han­gi rüz­gar getir­di? İlk izlen­im­lerin nel­er?
İst­anb­ul hay­atımın bir nok­tasın­da mut­la­ka bulun­mak iste­diğim bir şehir­di. Muhteşem bir cou­ture, patri­o­tizm akımı ve böyle­sine büyük bir şehir olmasın­dan çok etk­ilendim.

Brezilya’da ve dünyanın dört bir yanın­da, “Yaratıcı Sarışın” adı altın­da masterclass’lar veriy­or­sun. Yaratıcı Sarışın ne demek? Bu workshop’larda nel­er öğretiy­or­sun?

Cre­ative Blonde, teknikleri karıştır­ma­da çok yön­lülük anlamı­na geliy­or ve her gün saçını yenilediğim insan­lar­la yaşadığım deney­im­leri anlatıy­o­rum.
Bir renk artisti ken­di sesi­ni ve tarzını nasıl bula­bilir? Sen ken­dinink­i­ni nasıl bul­dun? 
Ken­di stil­leri­ni güzel­liğe olan bakış açıların­da bula­bilir­ler. Ben tarzımı, cilt, gözler, saç ve stil arasın­da­ki uyu­mu yaratan doğal­lık­ta bul­dum.

Bu ara­da kadın saç tasarım­cılarının sayısı neden daha az? Erkek­lerin baskın olduğu bir sek­töre ben­ziy­or!

Brezilya’­da hem kadınlar hem de erkek­ler saç stilisti olarak çalışıy­or. Yani kadın­ların tüm çalış­ma alan­ların­da önem­li bir yeri var. 

Yarat­tığın stillere hoş isim­ler veriy­or­sun: kum­lu sarışın, bebek ren­gi, güçlü sarışın, sarışın vanilya, ışıltılı kahv­eren­gi gibi… Geliştirdiğin ve çok tutan renk tasarım­ların­dan örnek­ler vere­bilir misin?

Adların arkasın­da­ki yaratıcılık sayesinde daha fazla saçını yap­tır­mak isteyen kişiye ulaşa­biliy­o­rum, onlar ile bir bağlan­tı kuruy­oruz.
Esmer­ler diyarın­dasın. Ve saçlar­da altın sarısı göl­gel­er­le harikalar yaratıy­or­sun. Başarıy­la sarışı­na dön­mek isteyen esmer­ler nelere dikkat etmeli? Ne tavsiye eder­sin?
Her zaman saçınızın sınırı­na saygı duyun ve size en uygun tavsiyeyi öğren­mek için bir uzmana danışın, yani mut­la­ka kuaförünüzü din­leyin.

Sağlık­lı saçlarını koru­mak isteyen kadın­lar, boy­atırken nelere dikkat etmeli? Malum, saç ren­klendirme aynı zaman­da saçları çok da yıpratan bir işlem.

Boya­ma saça zarar ver­mez. İşlemd­en önce ve son­ra saçlara bakım yap­ma­mak verir. Ayrı­ca saç pro­fesy­onel­leri, ren­klendirme yap­madan önce saçı koru­mak için gereken tüm ürün­leri kul­lan­malıdır.

Saçını yap­mak­tan keyif aldığın sanatçılar ve mod­eller kim­ler?
Giselle Bund­chen ve Jen­nifer Anis­ton.

Brezilyalı mod­el­leri bu kadar iyi yapan nedir?
Çünkü Brezilya’­da epey karışık melez bir jen­erasy­on var ve gerçek­ten çok sek­siler.

Rom.Concept adlı yeni bir güzel­lik salonu kon­sep­ti ortaya atmaya hazır­lanıy­or­sun. Güzel­lik salo­nuna nasıl bir fark­lılık getirmeyi düşünüy­or­sun?
Yeni salon için kon­sep­tim, tama­men sürdürülebilir, kişiselleştir­ilmiş, fark­lılaştırılmış ve doğal ışık alan bir mekan. Müş­terinin evin­de his­setmesi­ni sağlayan rahat bir alan.
Son zamanlarda gördüğün ve seni en derinden etk­ileyen şey ne oldu? Bir film, bir yer ya da sana ilham veren bir şov ola­bilir… 
Lady Gaga’nın çalış­maya olan sevgisi­ni ve tutkusunu gösteren “Bir Yıldız Doğuy­or” fil­mi. Bence izleyen herkes için çok önem­li ola­cak­tır. 

K
endi­ni reset’lemek iste­diğin zaman ne yaparsın ya da ner­eye gider­sin? 
Evime! 

S
ıradaki pro­jen nedir? 

Tüm dillerde online sem­i­ner­ler!
Exit mobile version