GARDIROP MAGAZİN

Pelin Uluksar: Çalışkan, Neşeli ve Seksi

“Ben­im aşk tanımım; sen ve ben değil “biz” olmak. Bu duyguyu yaşamak çok zor. Yaşadığında ise çok kıymetli. Gerçek aşkı henüz tatmadığımı düşünüyorum. O neden­le hay­atım­da aşk yok.” diyen Pelin Uluk­sar, soru­larımızı tüm samimiyetiyle yanıt­la­yarak iç dünyasına yol­cu­luk etmem­izi sağladı. Çalışkan, neşeli ve fem­i­nen başarılı oyun­cu Pelin Uluk­sar ile çok key­i­fli bir kapak çekimi gerçekleştirdik.

Röportaj ÇAĞLA KÜÇÜKDERELİ Fotoğraflar NADİR ÖZKAN Videografi ÜNAL AVCI Styling SEDA SOLMAZ Saç ve Makyaj MESUT ÖZUZUN Kurum­sal İletişim MİNE GÜNDÜZ Mar­ka İletişimi YONCA YALKI Saç ve Makyaj Asis­tanı AYŞE ALTUN YILDIZ Prodüksiyon NUTEK STUDIO Mekan CENK TEKKAYA DENİZCİLİK 

Bu sıralar hay­atının nasıl bir dönemindesin? Nel­er yapıy­or­sun?
Eğer bu soruyu kariy­er­im anlamın­da soruy­or­sanız belirlediğim hedefe doğru emin adım­lar­la ilerlediğimi düşünüyorum. Hem kültürel hem de oyun­cu­luk anlamın­da çok çalışıyorum. Çalışmanın ve gelişmenin asla bir sonu olmadığını düşünerek, her konu­da kendime yatırım yapıy­o­rum. Çok yoğun bir sezon geçirdim, kısa bir tatil yap­tım ve ardın­dan hemen çalışmayı plan­lıy­o­rum.

“Küçük Yalan­lar”, “7 Melek”, “No: 309”, “Bir Deli Rüzgar”, “Vus­lat” ve “Ben Bu Cihana Sığmazam” gibi dizil­erde rol aldın. Bu pro­jel­er arasın­da seni en çok heye­can­landıran hangisiy­di? 
Yer aldığım tüm pro­jelerin kendine has bir kimliği ve boyu­tu vardı. Girdiğim her karak­ter ben­im için çok özeldi. Birinde şarkı söyledim, birinde dans ettim, birinde atış yap­tım… Hep­sinin fark­lı yer­leri var.

Neredeyse oynadığın dizilerin tamamın­da “aşk” var. Sen aşkı nasıl tamam­larsın?
Ben­im aşk tanımım; sen ve ben değil “biz” olmak. Bu duyguyu yaşamak çok zor. Yaşadığında ise çok kıymetli. Gerçek aşkı henüz tatmadığımı düşünüyorum. O neden­le hay­atım­da aşk yok.

Ken­di­ni ekran­da en beğendiğin “işte bu olmuş” dediğin an hangisiy­di? Bir sahne geliy­or mu aklı­na?
“Ben Bu Cihana Sığmazam” setinde bir kabus sah­nem vardı. Çocuğumun babasını öldürüyordum ve kabus­ları­ma giriy­or­du. Bu sahne için o kadar beyin fırtı­nası yap­tım ki. İzlediğimde “İşte bu!” demiştim.

Oyun­cu olarak hay­ali­ni kurduğun, içinde olmayı çok istediğin bir pro­je ya da bir­lik­te rol almak istediğin bir isim var mı?
Tar­i­he geçmiş ve iz bırakan bir ismi can­landır­mayı çok istiy­o­rum. Bunun dışında bir baleri­ni oyna­mak hep hay­al­ler­im­in arasın­da. Kimin­le rol almak istediğime gelirsek, “Broadway’den İstanbul’a Müzikaller” pro­jesinde bir­lik­te sahne aldığım Canan Ergüder ile bir kez daha çalışmak çok ister­im. Onun ener­ji­sine ve ken­di­sine bayılıy­o­rum.

Sence kariy­erinde­ki dönem nok­tan han­gi pro­jeyle oldu?
İçinde bulunduğum her işin bana çok katkısı oldu. Her işi bir adım olarak düşünebiliriz.

Pelin’in kale­minden çıkan bir senaryo nasıl olur­du? Nasıl bir hikaye yaz­mak ve yönetmek ister­din?
Önceki soru­da verdiğim cevap gibi tar­i­he iz bırak­mış ve bunun için ağır bedeller ödemiş ama yıl­mamış sonun­da başarılı olup insanlığa fay­dalı olmuş sanatçı ya da bil­im insanı far­ketmeden bir kişinin bu yolculuğunu yaz­mak ve oyna­mak ister­im.

Genel olarak nasıl bir hay­at felse­fen var? Bugüne kadar edindiğin en kıymetli ve ade­ta hay­at der­si olarak benimsediğin bil­gi ney­di?
Hay­at­ta­ki felse­fem tartışmasız onurlu bir birey olmak ve bu zamana kadar bun­dan hiç ödün ver­med­im. Hay­at­ta sadece tek bir ders olmuy­or, yaşadığımız her an bize fark­lı tecrübeler kazandırıy­or, eğer ders çıkarmasını bilirs­eniz geleceğe daha sağlam adım­lar atıy­or­sunuz.

Tanınır biri olmak senin için ne ifade ediy­or? Bu duru­mu nasıl yönetiyorsun?
İşin şöhret kıs­mıy­la ilgilen­miy­o­rum. Tanın­mak yaptığım işin bir getirisi. İnsanların sizi sevme­si, beğenmesi elbette key­i­fli. Ancak toplum­da göz önünde olmak, gençlerin sizi örnek alması gibi ağır sorum­lu­luk­lar taşıdığınız için hem yaşam tarzınıza hem söylemlerinize dikkat etm­eniz gerekiy­or.

Oyun­cu­luk anlamın­da gelişmek için nel­er yapıy­or­sun? Ken­di­ni nasıl gün­cel­liy­or­sun?
Kon­ser­vatu­var­da tiy­a­tro okuduk­tan son­ra çeşitli work­shoplara katıl­maya özen gös­teriy­o­rum. Çok okuyup, çok çalışıy­o­rum. Bu konu­da çok disi­plin­liy­im. Eğitimin ve gelişimin hiçbir zaman sonu yok.

Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler nel­er?
Her zaman yanım­da olan ailem ve mena­jer­im ben­im en büyük ilham kaynağım ve destekçim. Onların sevgisi, güveni ve ilgisi beni her zaman motive ediy­or.

Moday­la aran nasıl?
Modayı seviy­or ve takip ediy­o­rum. Ancak o dönemde ne popülerse onu alıp, giymeliy­im gibi bir takın­tım yok. O an ener­jim ne getirirse onu giyiy­o­rum. Bazen çok dişi bazen de çok masum ola­biliy­o­rum.

Gardırobunun olmazsa olmaz beş parçası nel­er?
Öncelikle kesin­lik­le siyah kalem bir elbise! Deri ve blaz­er ceketler, ultra yüksek bel­li pan­tolon­lar ve basic t‑shirt’lerim.

Stil danışmanı ile çalışıyor musun? Kıyafet seçimini yaparken en çok neye dikkat ediy­or­sun?
Evet, çalışıyorum. Pro­j­eye ve işe göre çalıştığım isim­ler değişiyor. Ener­jime ve kon­septe göre kıyafet seçimlerim değişiklik gösteriyor.

Yurtiçi ve yurt dışında gizli alışveriş durak­ların nerel­er?
Yurt dışına çıktığımda bel­li alışveriş yap­mak istediğim markalar dışında, butik­leri keşfetmeyi çok seviy­o­rum. İnanılmaz parçalar çıkıyor. Butik­ler­den aldığım ve 10 yıldır giyip doyamadığım birçok parça var dolabım­da.

Sosyal medya ile aran nasıl? Günde ne kadar vak­ti­ni har­cıy­or­sun, favori uygu­la­maların hangi­leri?
Sosyal medya­da genel­lik­le yaptığım işleri ve ben­im için yaşanmışlığı olan anları yan­sı­tan fotoğraflarımı paylaşıyorum. Açıkçası sosyal medya­da pek vak­it geçirmiyorum. Zaman zaman sosyal medya detok­su yapıy­o­rum, uzaklaşmak iyi geliy­or.

Cilt bakım ruti­nin var mı? En sevdiğin güzellik ürünleri nel­er?
Hay­atımın tek bir gününde dahi makya­jımı silme­den uyu­madım. Cilt temizliğine çok önem veriy­o­rum. Sette çok uzun zaman­lar geçirdiğimiz için elbette cilt yoru­luy­or ve bunun için özen istiy­or. Ner­eye gider­sem gidey­im güne koruyu­cu­mu, göz altı kremim ve yüz seru­mu­mu asla yanım­dan ayır­mam.

Kişisel gelişiminle ilgili ne yap­mak seni mut­lu ediy­or?
Düzenli ve plan­lı bir hay­at tarzım var. Her zaman yapıla­cak­lar lis­tem vardır, buna göre hareket eder­im. Negatif ve beni yoran insan­lar­dan hemen uzaklaşırım. Neşeyi çok seviy­o­rum. Gülümsemeyi, yaptığım her işten keyif almayı, anın tadını çıkarmayı iyi beceriy­o­rum sanırım.

Son zaman­lar­da seni en çok heye­can­landıran şey ne?
Çok uzun zamandır “Andrea Bocel­li” kon­ser­ine git­mek istiy­or­dum. Oper­ayı çok çok seviy­o­rum. Geçen aylar­da Danimarka’da ken­disi­ni din­leme şansım oldu. Bir rüya içindeydim san­ki. Hiç bitmesin iste­d­im. Hala etk­isin­den çıkamıyorum.

Son dönemlerde kurduğun hay­aller genel­lik­le ne ile ilgili oluy­or?
Tek kelimeyle “işim”. Aşık olduğum işim ben­im için her şeyin ötesinde geliy­or. Bazen kendi­mi bulut­ların üzerinde, ayak­larımı sal­landırırken, büyük bir heye­can ve key­i­fle otu­ruy­orken hay­al ediy­o­rum; aşağıya bakıy­o­rum ve Pelin’in hay­al­leri­ni gerçekleştirdiğini izliy­o­rum.

 

Exit mobile version