GARDIROP MAGAZİN

Dijitalin altın çağı: Rüya Büyüktetik

Hobisi­ni işe dönüştürmek herkese kıs­met olmaz ama Rüya Büyük­tetik bunu başaran­lar­dan. Stil ve modaya olan ilgisi­ni tam da doğru zaman­da bir blog’a dönüştüren ve Insta­gram’ın da çok takip edilen isim­leri arası­na giren Rüya ile kendine has stili­ni konuş­tuk.

Stil sahibi biri olduğun ilk kim tarafın­dan keşfedil­di? 
Arkadaşlarım sanırım. Moda, saç, bakım, güzel­lik gibi konu­lar­da yıl­lardır bana fikri­mi danışır­lar.

Sokak modasını en iyi yakalayan ve ken­disi de erkek moda sek­törün­den gelen Amerikalı Insta­gram­mer The Sar­to­ri­al­ist’in objek­tifine de yakalan­mışsın. Nasıl bir tesadüf oldu? 
Ken­disiyle Milano’daki moda haf­tasın­da tanıştık ve beni fotoğrafla­mak iste­di. Tabii ki çok heye­can­landım! Beni ilk pay­laştığın­da bir sürü takipçim neşe içinde tebrik mesajları atmıştı. Çok tatlı bir anıy­dı.

Diji­tal iletişim sek­törüne adım attığın 2011’de, daha Türkiye blog­ger kavramıy­la yeni tanışıy­or­du. Nasıl karar verdin, olay­lar nasıl gelişti? 
Açıkçası ben de yoğun iş hay­atı arasın­da nefes ala­bilmek adı­na bir hobi olarak başlamıştım. Daha önce­ki yıl­lar­da yabancı blog’ları sev­erek takip ediy­or­dum. Moda ile çok ilgili olduğum için görüş­ler­i­mi ve stil­i­mi özgürce pay­laşa­bile­ceğim bir mecra yarat­ma fikri bana çok key­i­fli gelmişti. Bu key­fi disi­plin­le bir­leştir­ince de işler gelişti.

Blog­ger’lığa devam ederken bir yan­dan da bir yöne­tim ve lid­er­lik danış­man­lığı fir­masın­da çalıştın. Bu kurum­sal tecrübenin şu an bulun­duğun nok­taya katkısı ne oldu?
Bence 5 yıl­lık bir ofis tecrübe­si, yap­tığınız iş her ne olur­sa olsun masanın iki tarafın­da da otu­rarak düşün­meyi öğret­ti bana. Disi­plin­in, iş etiğinin, işi­ni sev­gi ve saygı ile yap­manın hem iç huzu­runa hem de işin ken­di­sine ne den­li olum­lu katkı­da bulu­nacağını yaşa­yarak gör­müş oldum.

Düzen­li bir işten ayrılıp ken­di kanat­ların­la uçmaya nasıl karar verdin?Doğru zamanın geldiği­ni his­set­tim ve yap­tım. Hay­atın akışı­na inanıy­or ve ona uygun hareket etm­eye özen gös­teriy­o­rum.

Akşam Gazete­si’nde de moda ve stil üzer­ine bir köşe yazdın. Gelenek­sel medya­da yaz­mak­la diji­tal medya­da yaz­mak arasın­da nasıl fark­lar var? Hangisi­ni daha çok sevdin?
Her ikisinin güzel­liği bam­baş­ka ve ulaştığı kitle çok fark­lı. Ben­im için gazete yak­laşık iki sene süren key­i­fli bir yol­cu­luk­tu. Ancak kab­ul etmek gerek ki diji­talde­ki hız, işimizin dinamik­liğine daha rahat uyum sağlıy­or.

Youtu­ber olmak nasıl? Yeni ve fark­lı bir takipçi kitle­sine ulaş­manı sağladı mı? Kanalı­na ne tarz vide­o­lar koy­mayı seviy­or­sun?
Youtuber’ım diye­mem ama video pay­laş­mak, beni takip eden kişil­er­le fark­lı bir kanal­dan da iletişim geliştirmek çok key­i­fli. Arzu ettiğim frekans­ta video çekme ve yük­leme eşiğinde henüz değil­im ama kesin­lik­le vide­o­ların devamı gele­cek.

Tarzını incelediğimizde zaman­sız kadın­lar­dan olduğun hemen anlaşılıy­or. Sezon­luk parçaların peşin­den koş­mak yer­ine, uzun yıl­lar giye­bile­ceğin parçaları ter­cih ediy­or­sun. Gardırobunun olmazsa olma­zları nel­er?
Hari­ka tespit! Bele otu­ran siyah kumaş pan­tolon­lar, dik yaka kaza­k­lar, topuk­lu ayakkabılar olmazsa olma­zlarım. Yaz içinse beyaz elbisel­er. Her mevsimin vazgeçilmezi ise altın ve roze ton­ların­da­ki aksesuar­larım.

Vin­tage parçalara gardrobun­da ne kadar yer veriy­or­sun?
Onlara karşı tartışıl­maz bir aşkım var. Özel­lik­le vin­tage ceket ve aksesuar bul­dum mu asla kaçır­mam!

Okuyu­cu­larımıza asla şaş­may­a­cak bir stil tüyosu vere­bilir misin?
O günkü ruh haline göre giy­in­mek her zaman iyidir. Zor­ladıkça olmaz 🙂

Moda dünyasın­da yakın­dan takip ettiğin mar­ka ve tasarım­cılar hangi­leri?
Şu aralar Off-White, Vete­ments, Balen­ci­a­ga ve Gucci’yi mer­ak­tan ötürü takip ediy­o­rum. Ne yapıy­or­lar ve modayı nasıl etk­iliy­or­lar, ben­im için bir anal­iz konusu.

Mar­ka işbir­lik­lerinde nelere dikkat ediy­or­sun? Markaların tarzını sevmek, onlara inan­mak ne kadar önem­li?
Ben­im adı­ma son derece önem­li, hat­ta ilk ve en önem­li madde. Sadece ticari kaygıy­la yapılan bir işin, takipçini­zle yıl­lar içinde geliştirdiğiniz organik bağa zarar verdiği­ni düşünüy­o­rum.

Fash­ion Week’­leri çok yakın­dan takip ediy­or­sun; Türk tasarım­cıları başarılı buluy­or musun? Son yıl­lar­da en beğendiğin defile hangisi oldu?
Zeynep Tosun, Raisa Vanes­sa ve Özgür Masur beni kolek­siy­on­larıy­la her zaman heye­can­landırıy­or.

Sağlık­lı beslen­me ruti­nin var mı? For­munu nasıl koruy­or­sun?
İlk altın kur­al, su içmek ve düzen­li uyku. Vak­it bul­dukça aksat­madan özel bir hoca ile spor yapıy­o­rum ama ne yazık ki yoğun­luk­tan ve seya­hatler­den tam anlamıy­la düzen­li bir pro­gram izleyemiy­o­rum. Seya­hatlerde, bel­ki salona inip çalışırım diye spor kıyafet­ler­i­mi de hep yanı­ma alıy­o­rum ama daha yapa­bildiğim görülme­di 🙂

Bu sene kendine hediye etmek iste­diğin 3 şey?
Üçle sınır­la­mak biraz zor ola­cak, o yüz­den aklı­ma ilk geleni söyleyey­im. Chanel Gabrielle bag!

Bu aralar hay­atının ana teması olan müzik, film, kitap?
Tama­men değişken 🙂

Şim­di sıra­da ne var?
İnan bunu ben de mer­ak ediy­o­rum!

Exit mobile version