GARDIROP MAGAZİN

Caner Topçu: Özgüvenli, Yakışıklı ve Samimi

“Çok çabal­adığım ve uzun yıl­lar iste­diğim kariy­er yol­cu­luğu­mun çok başın­dayım. Hay­al ettiğim şeyler uçsuz bucak­sız… Hay­al ettiğim yeri bilmiy­o­rum ama daha çok başın­dayım.” diyen Caner Topçu; hede­fler­ine emin adım­lar­la yürüm­eye devam ediy­or. Hay­atın­da­ki en büyük ilham kay­nağı sevdiği insan­lar olan Caner ile key­i­fli bir soh­bet gerçek­leştirdik.

 
Röpor­taj Çağla Küçükdere­li Fotoğraflar Ünal Turhan  Videografi Ünal Avcı Styling Aysel Zeynep Kaya Saç Sel­han Çankaya Makyaj Büşra Altun Kurum­sal İletişim Mine Gündüz Mar­ka İletişim Yon­ca Yalkı Prodük­siy­on Nutek Stu­dio Mekan Kun Soci­ety
Dock­ers’a teşekkür­ler­im­i­zle…
Seni biraz tanıya­bilir miy­iz? Oyun­cu­luk kariy­erin nasıl başladı?
25 yaşın­dayım. İstanbul’da doğ­dum ama aslen Kas­ta­monu­luyum. Bur­cum yengeç, yük­se­len­im balık yani müthiş bir su grubu bur­cuyum. 🙂 Oyun­cu­luk kariy­er­im; lisede der­sler­den kay­tar­mak için tiy­a­troya başla­ma kararı almak­la oldu. Hobi olarak yap­tığım oyun­cu­luk artık mesleğime dönüştü ve yap­tığım işten çok keyif alıy­o­rum.
Seni daha önce “Nöbet”, “Hiç”, “Bar­baroslar: Akdeniz’in Kılıcı”, “Evrensel Döngü”, “Duy Beni” gibi dizi ve filmde izledik seni. Oynadığın karak­ter­le ben­z­er yan­ların var mı? 
Caner olarak hiçbir karak­tere ben­z­er yanım yok. Aslın­da oynadığım işlerde­ki karak­ter­leri çalışırken fark­lılaştır­mayı, Caner’in karak­terinden uzak olmasını istiy­o­rum. Şu an çekim aşa­masın­da olduğu­muz “Baş­ka Tür­lü Aşk” pro­jesinde Cemil karak­ter­ine hay­at veriy­o­rum ve Caner olarak ben­im yakın gördüğüm karak­ter­ler­den birisi Cemil diye­bilir­im.
Caner Topçu hay­atı nasıl yaşar, hay­a­ta bakış açısı nasıl? 
Sporsuz bir hay­at düşüne­miy­o­rum. Ben­im daha dinç olmamı sağlayan şeyler­den birkaçı; spor yap­mak ve şehir hay­atın­dan uza­k­laşıp daha sakin bir ortam­da doğayı din­le­mek diye­bil­i­riz. Bun­lar hem keyif aldığım hem
de ener­ji depo­ladığım şeyler oldu. Samimiyet­siz olan ortam­ları hiç sevmiy­o­rum. Onun dışın­da ev işleriyle uğraş­mak ve bar­bekü yap­maya bayılıy­o­rum. Mut­fak­la aram çok iyidir. Zor­la etrafım­dak­i­leri bar­bekü yap­maya götürüy­o­rum. Evde yemek yap­mayı da çok sev­er­im. Hay­a­ta bakış açı­ma gele­cek olur­sak insana insan­ca davran­mak gerek­tiği­ni düşünüy­o­rum ve hay­a­ta bu yön­den bakıy­o­rum. Böyle olun­ca daha poz­i­tif ve mut­lu oluy­o­rum.
Caner’in bir günü nasıl geçiy­or? Set olmadığı gün­lerde din­len­mek ve resetlen­mek adı­na nel­er yapıy­or­sun? Asla sıkıl­madığın aktivitel­er hangi­leri?
Kısa boşluk­larım­da genelde evde oluy­or ya da ailem­le vak­it geçiy­o­rum. Aynı zaman­da çok fazla dizi veya sine­ma film­leri izleyip spor yapıy­o­rum. Uzun bir boşluğum varsa şehir­d­en kaçıp doğay­la kendi­mi buluş­tu­ruy­o­rum. Şehir hay­atının ver­miş olduğu gürültü­den, kal­a­balık­tan, gergin­lik­ten, telaş­tan ve rek­a­bet­ten uza­k­laşıp doğay­la buluş­tuğum­da yaşadığım hay­atın gerçek­liği­ni hissediy­o­rum ve çok iyi bir reset’lenme yaşıy­o­rum. Aktivite olarak­sa rollerblade kay­maya bayılıy­o­rum. Buz pateni de yapıy­o­rum ve ara sıra ata biniy­o­rum.
Oyun­cu­luk­ta hay­al ettiğin yer nere­si, şu anda hay­al ettiğin yerde misin?
Çok çabal­adığım ve uzun yıl­lar iste­diğim kariy­er yol­cu­luğu­mun çok başın­dayım. Hay­al ettiğim şeyler uçsuz bucak­sız… Oyun­cu­luk adı­na bir sürü hay­al­im var ve yıl­larımı süsleyen hay­al­ler­im­in yavaş yavaş gerçek­leştiği­ni görünce çok mut­lu oluy­o­rum. Hay­al ettiğim yeri bilmiy­o­rum ama daha çok başın­dayım.
Bugüne kadar çalıştığın, seti en eğlenceli pro­je hangisiy­di?
Öyle bir ayrım yap­ma lük­süm yok çünkü her çalıştığım set ben­im için çok key­i­fliy­di. Her set ortamı bana hay­atı­ma doku­nan çok güzel insan­lar ve dost­lar nasip etti diye­bilir­im.
Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler nel­er?
Ailem, sevgilim, arkadaşlarım ve hocalarım beni en çok motive eden­ler ve yeri geldiğinde bana ilham veren insan­lar. Onlar dışın­da gökyüzü beni motive eden şeyler arasın­da. Ara­da gökyüzüne bakıp kendi­mi motive ediy­or olarak buluy­o­rum. Bu biraz tuhaf olsa da içi­mi huzurla doldu­ruy­or ve kendime inancım artıy­or.
İyi bir oyun­cu olmanın kod­ları var mı? Rol mod­eli olarak aldığın oyun­cu­lar kim­ler?
İyi bir oyun­cu olmanın kodu iyi bir insan olmak­tan ve iş disi­pli­n­ine uymak gerek­tiği­ni düşünüy­o­rum. İşini ahlak­lı ve düzgün yapan her oyun­cu ben­im rol mod­e­limdir.
 
Sosyal medya ile aran nasıl? Beğenerek takip ettiğin veya stalk’ladığın isim­ler var mı?
Sosyal medyay­la aram çok fazla yok. Bir sosyal medya plat­for­mu­na girdiğimde, o plat­for­mun dip­siz bir kuyusuna düşüy­or gibi hissediy­o­rum kendi­mi ve bel­li bir süre son­ra ne yapıy­o­rum ben deyip tele­fonu bırakıy­o­rum. Ama çok aktif bir kul­lanıcı değil­im. Stalk’ladığım kimsede yok.
Stili­ni nasıl tanım­larsın? Kıyafet seçi­mi yaparken en çok neye dikkat eder­sin?
Beyaz ve açık ton­lar olması­na dikkat ediy­o­rum. Stil­i­mi de şöyle tanım­lıyım; bir gün bir plat­for­m­da gez­erken karşı­ma ken­di fotoğrafım çık­tı ve açık­la­ma kıs­mın­da şöyle yazıy­or­du. “Caner neden sürek­li hacı gibi giyiniy­or?” ????
Oyun­cu olarak hay­ali­ni kur­duğun, içinde olmayı çok iste­diğin bir pro­je ya da bir­lik­te rol almak iste­diğin bir isim var mı?
Yer almak iste­diğim sayısız pro­je var. Kıvanç Tatlı­tuğ çok beğendiğim, oyun­cu­luğuy­la ken­di­ni çok geliştiren ve tiy­a­tro yap­tığım zaman­lar­da idol olarak gördüğüm, beğenerek izlediğim birisi umarım çalış­mak nasip olur.
Birinin hay­at hikayesi­ni oyna­ma fır­satın olsay­dı bu kim olur­du? Asla can­landıra­may­a­cağını düşündüğün bir karak­ter var mı?
Dönem işleri­ni çok seviy­o­rum ve Fatih Sul­tan Mehmet’i oyna­mayı ister­dim. Can­landır­mak istemediğim karak­ter mut­la­ka vardır ama örnek­lendi­re­ceğim bir karak­ter yok. Çünkü oyun­cu­luk­ta en çok iste­diğim şeyler­den bir tane­si fark­lı karak­ter­lere hay­at verip fark­lı karak­ter­ler çıkart­mak.
 
Defalar­ca izlediğin halde bık­madığın film­ler ve elin­den düşüremediğin kita­plar var mı?
Çok kitap okuyan birisi değil­im. Bitirdiğim kita­pları hiç tekrar­dan oku­ma fır­satım olmadı. Film­lerde çok fazla oldu Yüzük­lerin Efen­disi, Har­ry Pot­ter, Ölüm­lü Dünya gibi birçok güzel ve key­i­fli işleri sayısız defa izlemişimdir.
Son zaman­lar­da seni en çok heye­can­landıran şey ne oldu? Bir film, ser­gi veya yeni keşfet­tiğin bir mekan geliy­or mu aklı­na?
Bir sine­ma fil­minde yer almak istiy­or­dum. Beni de en son heye­can­landıran şey Baş­ka Tür­lü Aşk pro­je­sine dahil olmam diye­bilir­im.
Şans hay­atının neresinde? Şans kelimesinin tıl­sımı­na inanır mısın?
Şansa çok inan­mam.
Şim­di sıra­da ne var? 
Başarımı daha da süsleye­cek yıl­larım diye­bilir­im.
Exit mobile version