GARDIROP MAGAZİN

Burak Tozkoparan: Müzikten Besleniyor

Onu ekran­lar­da görm­eye başladığımız­dan beri oyun­cu­luğuy­la olduğu kadar neşeli ve poz­i­tif tavrıy­la da sev­en­lerinin gön­lünde taht kuran Burak Tozkoparan’la oyun­cu­luk serüveni­ni ve müz­iğe olan tutkusunu konuş­tuk. Öyle ki Burak çok yakın­da yeni bir albüm­le sev­en­ler­ine sür­priz yapa­bilir. 

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar Ser­hat Hayri Videografi Onur Şahi­noğlu Moda Direk­törü Çağla Küçükdere­li Styling Seda Sol­maz Saç Murat Taşkın / Kemal Çakır Makyaj Berna Türkyıl­maz / Kemal Çakır Prodük­siy­on Mine Gündüz Fotoğraf Asis­tanı Uğur Sarı­du­ran Styling Asis­tanı Özge Dön­müş 

Seni biraz tanıya­bilir miy­iz? Oyun­cu­luk kariy­erin nasıl başladı?
Aslen Rizeliy­im, 1992 İst­anb­ul doğum­luyum. Lise yıl­ların­da müzisyen­lik yapıy­or­dum ve o zaman­lar lise müzisyen­leri olarak biz­im için en önem­li şey yarış­malardı. Bu yarış­malar da bütün yıl için pro­gram­la­mamızı ve planımızı oluş­tu­ruy­or­du. 2011’de katılığım bir yarış­ma­da hem gru­pla beraber ödüller kazandık hem de birey­sel olarak enstrü­man bir­in­cil­iği kazandım. Ve o yıl spon­sor olan okul bana 7 yıl­lık bir burs sağladı. Kon­ser­vat­u­ar oku­mayı düşünüy­or­dum ancak okul­da bu bölüm olmadığı için ben de sine­ma ve tele­vizy­on oku­maya karar verdim. Bu süreçte orada­ki arkadaşlarımın ve hocalarımın beni destek­leme­siyle şan­sımı den­e­mek iste­d­im. “Paramparça” gibi bir diziyle de bu sek­töre gir­ince biraz yolum açıldı diye­bilir­im. Oyun­cu­luk kariy­er­im aslın­da müzik sayesinde başladı. 

Paramparça, Kırgın Çiçek­ler, Gençliğim Eyvah gibi ses getiren dizil­erde rol aldın ve şimdil­erde Mena­jer­i­mi Ara dizisinde herke­si kendine ener­jin­le hayran bırakıy­or­sun. Oynadığın karak­ter­le ben­z­er yan­ların var mı?
Evet çok şanslıy­dım. Çok güzel, çok önem­li dizil­erde, çok güzel kadro­lar­la oyun­cu­luk yap­ma fır­satı yakaladım. Bel­ki de oyun­cu­luğu­mun bu den­li beğe­nilme­si ve sevilme­si orada­ki ablalarım ve abi­ler­im­den, kardeş­ler­im­den tecrübe kazan­mam ve bir şeyler öğren­mem­den kay­naklı ola­bilir. Tabii ki oynadığım karak­ter­ler­imde iyi ya da kötü yan­larımı kul­landığım zaman­lar var ama hep bam­baş­ka insan­ları oynadım. Bunun bel­li nok­ta­lar­da çok ayrıştığını, bel­li nok­ta­lar­da büyük ben­z­er­lik gös­ter­diği­ni söyleye­bilir­im. Sonuç­ta bütün can­landırdığım karak­ter­ler (Paramparça’da Ozan, Kırgın Çiçekler’deki Ali, Gençliğim Eyvah’taki Zola, Mena­jer­i­mi Ara’daki Emir), ben­im yarat­tığım ve can­landırdığım karak­ter­ler. O yüz­den de tabii ki bana ben­ziy­or ama hiç uyuş­madığımız özel­lik­leri, hiç uygu­la­may­a­cağım nok­ta­ları ve Burak’tan çok ayrışan yan­ları var. 

Oyun­cu­luk kararın­da ailenin desteği var mı? 
Sadece oyun­cu­luk­ta değil, hay­atımın her alanın­da ailemin desteği var. Ben neyi uygun görürsem, nasıl mut­lu olduğu­mu düşünürsem ailem, annem, babam, abim buna asla bir şey söyle­mez. Sadece destek verir­ler, yanım­da olurlar ve bana güvenir­ler. 

Göm­lek Monarch / Com­mun Store 150 ₺ Ceket Net­work 1.052 ₺

Burak Tozkoparan hay­atı nasıl yaşar; hay­a­ta bakış açısı nasıl?
Ben hay­atı key­i­fli yaşa­maya, mut­lu olmaya çalışıy­o­rum. Çevreme, kendime fay­dalı olmaya, aile­mi gurur­landır­maya, arkadaşlarım­la vak­it geçirm­eye önem veriy­o­rum. Hay­a­ta bakış açım genelde olan­la yet­in­meyi bilmek üzer­ine. Genel olarak çabam da başarılı olmak, mut­lu olmak, iyi şeyler üret­mek, key­i­fli his­set­tire­cek nok­ta­lar­da üre­tim yap­mak diye­bilir­im. Çok bir bek­len­tim yok hay­at­tan; şu an yaşadığım hay­atı çok seviy­o­rum. Bunu daha iyi nok­taya getire­bilmek ve daha mut­lu ola­bilmek için de elim­den geleni yapıy­o­rum. 

“Hayata bakış açım genelde olanla yetinmeyi bilmek üzerine. Genel olarak çabam da başarılı olmak, mutlu olmak, iyi şeyler üretmek, keyifli hissettirecek noktalarda üretim yapmak diyebilirim. Çok bir beklentim yok hayattan; şu an yaşadığım hayatı çok seviyorum.” 

Bugüne kadar çalıştığın, seti en eğlenceli pro­je hangisiy­di?
Hep­si çok eğlenceliyle ama “Paramparça” ilk oluşu nedeniyle ayrıy­dı, tam bir aile gibiy­dik. “Gençliğim Eyvah” setinde güldüğüm kadar hiç gülmemiş­tim. Bu soruya hep Paramparça diyip kap­atıy­or­dum ama Gençliğim Eyvah seti de o arayı çok kap­at­tı. Zat­en kome­di dizisiy­di ve çok komik insan­lar olduğu için çok eğleniy­or­duk. 

Ceket Sey­it Ares 3.150 ₺ Triko Bey­men Club 549 ₺ Göm­lek Bey­men Club 1.299 ₺ Pan­tolon Levi’s / L’Appart Pr Ayakkabı Con­verse / Boyn­er

İyi bir oyun­cu olmanın kod­ları var mı? Rol mod­eli olarak aldığın oyun­cu­lar kim­ler?
İyi bir oyun­cu olmanın kod­ları bence var. Disi­plin­li olmak, etrafını ve ken­di­ni önemse­mek, bulun­duğun işi sahiplen­mek, moti­vasy­onunu yük­sek tut­mak, elin­den gelenin en iyisi­ni yap­mak ve anda kalmak
diye düşünüy­o­rum. O anı yaşayıp için­den geldiği gibi hareket etmek. Ben ne zaman bunu yap­tıysam iyi sonuç aldım. Herkesin ken­di tak­tiği ve kodu var bence. O yüz­den bu biraz kişisel bir cevap. Rol mod­eli olarak nok­ta atışı tek bir isim söyle­mek çok doğru gelmiy­or bana. Çünkü her şey­den, herkesten beslendiği­mi söyleye­bilir­im. O nok­ta­da da bir kişi söyle­mek zor geliy­or. 

“Sadece oyunculukta değil, hayatımın her alanında ailemin desteği var. Ben neyi uygun görürsem, nasıl mutlu olduğumu düşünürsem ailem, annem, babam, abim buna asla bir şey söylemez. Sadece destek verirler, yanımda olurlar ve bana güvenirler.” 

Ceket Sey­it Ares 2.600 ₺ T‑shirt Sey­it Ares 50 € Pan­tolon Levi’s / L’Appart Pr 399 ₺ Kazak Bey­men Club / Golin Pr 699 ₺ Ayakkabı Armani 2.999 ₺ Kolyel­er Inlakesh / Com­mun Store

Hesap­ta Aşk, Sesinde Aşk Var ve Mesti Aşk adlı film­lerde rol aldın. Sine­ma mı, dizi dünyası mı daha çok çekiy­or seni?
Şu ana kadar hem dizi hem film pro­jeler­imde mut­suz olduğum bir iş olmadı. Oyna­mak için oynadığım bir iş olmadı açıkçası. Sine­ma ya da dizi diye ayır­mak bana zor geliy­or ama şöyle bir ayrım yapa­bilir­im: Dizi bana gazete gibi geliy­or, gün­cel ve herkesin daha kolay erişe­bildiği. Sine­ma ise kitap gibi geliy­or; ilgile­nenin ayrı olduğu yıl­lar son­ra bile hatır­lanacak işler. Ben ikisi­ni de çok seviy­o­rum. Ben­im için önem­li olan pro­je. Pro­je bazlı düşünüy­o­rum. Bir kısa film de ola­bilir, kısa bölüm­ler­den oluşan bir dizi de ola­bilir, birçok şey ola­bilir. 

Oyun­cu­luk­ta hay­al ettiğin yer nere­si? Şu anda hay­al ettiğin yerde misin?
Aslın­da ben ne oyun­cu­luk­ta ne de müzik tarafın­da bu hay­alin bitmesi taraftarı değil­im. Her zaman bir hay­al, her zaman bir hedef olmalı insanın hay­atın­da. Şu an hay­al ettiğim yerde değil­im çünkü iki yıl önce bura­da olmayı, hat­ta on yıl önce böyle bir hay­atı yaşay­a­cağımı dahi hay­al etmiy­or­dum, bilmiy­or­dum. Ben daha kısa süre­li ve ulaşıla­bilir hede­fler koy­mak­tan ve bunun sonuna kadar git­mek­ten yanayım. Evet hay­al­im bura­da ya da şura­da olmak gibi bir şey diye­mem ama iyi pro­jel­erde oyna­mak, güzel bir müzik grubu kurup kon­ser­ler ver­mek, bizi dinleyen bir kitlenin oluş­ması, ödül alam film­lerde oyna­mak gibi hede­fler­im tabii ki de var. 

İçinde yer almayı çok iste­diğin bir pro­je ya da bir­lik­te rol almak iste­diğin bir isim var mı?
Bunu hep söylüy­o­rum: Çok iyi bir müzik fil­minde ve savaş fil­minde oyna­mayı istiy­o­rum. Engin Günaydın’la oyna­mayı çok istiy­o­rum mesela; güzel bir deney­im ola­bilir ben­im için. 

“İyi bir oyuncu olmanın kodları bence var. Disiplinli olmak, etrafını ve kendini önemsemek, bulunduğun işi sahiplenmek, motivasyonunu yüksek tutmak, elinden gelenin en iyisini yapmak ve anda kalmak diye düşünüyorum.” 

Sosyal medya ile aran nasıl? Beğenerek takip ettiğin veya stalk’ladığın isim­ler var mı? 🙂 Sosyal medyayı elim­den geldiğince kul­lan­maya çalışıy­o­rum. O dönem­le alakalı, elimde pay­laşa­cak ve insan­ların görmesi­ni iste­diğim bir sah­nem, per­for­man­sım ya da baş­ka birinin per­for­man­sı varsa elim­den geldiğince pay­laş­maya ve onlar­la bir­lik­te olmaya çalışıy­o­rum. Beğenerek takip ettiğim çok isim var; stalk’ladığım da çok isim var. Müzik gru­pların­da yer alan kişil­er, Türkiye’de sevdiğim oyun­cu­ları mut­la­ka stalk ediy­o­rum ama net olarak bir kişi söyleyemed­im şu an. 

Stili­ni nasıl tanım­larsın? Kıyafet seçi­mi yaparken en çok neye dikkat eder­sin?
Ben sade­lik­ten yanayım. Zat­en beni tanıyan herkes bunu bilir. Stil­i­mi sade olarak tanım­laya­bilir­im, çok fazla renk sevmem. Takılar hoşu­ma gider, pan­tolona zin­cir tak­mak, yüzük­ler, bilek­lik­ler, saat, kolye bun­ları sev­er­im. 

Kazak Sey­it Ares 699 ₺ Ceket Sey­it Ares 2.600 ₺ Pan­tolon Sey­it Ares 336,98 ₺ Kolye ve Bilek­lik Berrin Özkan Ayakkabı Armani 2.999 ₺

Neredeyse oynadığın sine­ma film­lerinin tamamın­da “aşk” var. Sen aşkı nasıl tanım­larsın?
Evet bu da ben­im makus kader­im mi denir aca­ba 🙂 Ben herkese göre fark­lı olduğunu düşünüy­o­rum aşkın. Aşkın değer ver­mek, önemse­mek, güven­mek, iyi vak­it geçirmek, bir­lik­te bir şeyler pay­laş­mak olduğunu düşü­nen­ler­den­im. 

Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler nel­er?
Sevdiğim, takip ettiğim insan­ların yap­tığı şeylere bir adım daha yak­laşa­bilmek. Onları tak­lit etmek­ten ziyade onlar­dan ilham almak, onların moti­vasy­on kay­nağını bul­mak… İyi pro­jel­erde yer alıp iyi per­for­mans sergile­mek… Arkadaşlarım­la bir şeyler başar­mak… Üret­tiğim şey­leri din­ledik­ten son­ra ya da oynadığım sah­neyi izledik­ten son­ra iyi bir şey çık­tığı zaman motive oluy­o­rum. Aslın­da hep moti­vasy­on­u­mu yük­sek tut­maya çalışıy­o­rum, yap­tığım işlerde daha başarılı ola­bilmek için. Gün­lük yaşan­tım­da da yürüyüş yap­mak beni çok iyi his­set­tiriy­or. Spor yap­mak, kendime dikkat etmek, arkadaşlarım­la vak­it geçirip bir şeyler üret­mek… Müzik beni çok iyi besliy­or. Ayrı­ca köpeğim Crash, en büyük ilham kay­nağım. Çünkü büyük bir sorum­lu­luk ben­im için ve ben bu sorum­lu­luğu çok seviy­o­rum. Ben­im düştüğüm nok­ta­lar­da moti­vasy­on­u­mun düşmemesi­ni ve ayak­ta kalmamı sağlayan en önem­li şeyler­den birisi. 

“Beğenerek takip ettiğim çok isim var; stalk’ladığım da çok isim var. Müzik gruplarında yer alan kişiler, Türkiye’de sevdiğim oyuncuları mutlaka stalk ediyorum ama net olarak bir kişi söyleyemedim şu an.” 

Sweat­shirt Hum­mel / Bore­al Bran­dlift­ing

Son zaman­lar­da seni en çok heye­can­landıran şey ne oldu?
Dört şarkılık bir EP çıkartıy­oruz çok sevdiğim üç arkadaşım­la beraber. Mert Kara­han, Burhan Aze­mi ve Fırat Doğan ile bir­lik­te kur­duğu­muz bir grubu­muz var. Çalış­malarımız yak­laşık bir yıldır sürüy­or ve neredeyse sona geldik. Gerçek­ten içimize sinen ve iste­diğimiz bir iş oldu. Bu beni ve grup arkadaşlarımı çok heye­can­landırıy­or. Ama tabii ki müzik ve oyun­cu­luk eş zaman­lı olarak devam ede­cek. 

Şim­di sıra­da ne var? 
Bu röpor­taj yayın­landığın­da ben muhteme­len “Mena­jer­i­mi Ara” dizisin­den ayrılmış ola­cağım. Çok key­i­fli anlar geçirdiğim için orada­ki arkadaşları­ma da çok teşekkür ediy­o­rum. Şim­di sıra­da ilk önce bir albüm çıkart­ma olayımız var. Ondan son­ra da inşal­lah güzel dizi pro­jeleriyle, diji­tal pro­jel­er­le, bel­ki sine­ma film­leriyle kaldığımız yer­den devam ede­ceğiz. 

Exit mobile version