GARDIROP MAGAZİN

Türkiye’ye Diş Tedavisi İçin Gelen Yabancıların Sayısı 100 Bini Geçti

Den­tal tur­izm giderek büyüyen sağlık tur­iz­mi sektörünün en önem­li parçaların­dan birisi. Pan­de­mi etk­i­sine rağ­men 2020 yılın­da dünyanın dört bir yanın­dan, 100 binden fazla has­ta diş tedavisi için Türkiye’yi ter­cih etti.

Dt. Elçin Köle

Yurt dışın­dan den­tal tedavi amacıy­la ülk­eye gelen hasta­lar, diş kliniklerinin doğru­dan gelirinin ötesinde ülke ekonomi­sine de katkı­da bulunuy­or­lar. Den­tal tur­izmin çok hızlı büyüyen bir endüstri olmasının ardın­da­ki en büyük iti­ci güçler­den biri gelişmiş ülkel­erde­ki tedavi maliyeti. Bunun doğal bir sonu­cu olarak  den­tal tur­izmde dünya genelinde ilk sıralar­da yer alan Dünya­da sağlık tur­iz­mi arasın­da­ki en iyi 10 ülke arasın­da yer alan Türkiyede den­tal tur­izmin gelişi­mi, esas olarak tedavi­lerin fiy­at rek­a­beti gücüne day­alıdır. 2022’de pan­de­mi etk­isinin iyice azal­ması ile %15’lik bir büyüme bek­len­tisi bulu­nan den­tal tur­izm alanın­da Türkiye glob­al ölçek­te önem­li oyun­cu­ların­dan birisi. Yük­se­len bir pazar olan den­tal tur­izm hakkın­da­ki görüş­leri­ni Dt. Elçin Köle’ye sor­duk.

Dental Turizm Nedir?

Diş tedavisinin tamam­lan­ması ya da diğer diş hekim­liği hizmet­lerinden yarar­lanıl­ması için bir baş­ka ülk­eye seya­hat edilme­si den­tal tur­izm olarak adlandırılır. Den­tal tur­izmin giderek daha fazla sayı­da has­ta tarafın­dan ter­cih edilmesinin iki temel nedeni vardır: Ya ken­di ülkelerinde uygu­lan­ması zor bir tedavi talep ediy­or­lardır ya da ihtiyaçlarını daha düşük maliyetler­le karşıla­mak istiy­or­lardır. Türkiye’de diş tedavisi yap­tıran yabancı hasta­ların mem­nuniyet oranı %90’ın üzerinde. Bu oran ve düşük maliyetler göz önünde bulun­durul­duğun­da ülkem­izin her geçen yıl den­tal tur­izme ilginin arta­cağını söyleye­bil­i­riz.

Dt. Elçin Köle; “Türkiye alanın­da uzman diş hekim­leri tarafın­dan, mod­ern teknolo­jil­er ve diş hekim­liği alanın­da­ki en son gelişmel­er kul­lanılarak uygu­lanan başarı oranı yük­sek tedavi­leri düşük maliyetle sun­masının yanı sıra aynı zaman­da sun­duğu tatil imkan­ları nedeniyle de ön plan­dadır. Den­tal tur­izm açısın­dan son derece popüler bir lokasy­on olan Türkiye özel­lik­le Avru­pa ülkelerinden ve BAEden gelen hasta­lara ev sahipliği yap­mak­tadır.” cüm­leleriyle görüş­leri­ni belirt­ti.

Dental Turizmin Parlayan Yıldızı: Türkiye

Den­tal tur­izm hem tatil hem diş tedavisi olmak üzere iki fark­lı aktivitenin bir­leşimidir. Türkiye hem başarılı diş hekim­liği uygu­la­maları hem de dünyanın en güzel tatil lokasy­on­ların­dan biri olması nedeniyle den­tal tur­izmde­ki payını her geçen gün artır­mak­tadır. Özel­lik­le diş tedavisi maliyet­lerinin çok yük­sek olduğu ve diş tedavisinin sig­or­ta plan­ları­na dahil edilmediği ülkelerin vatan­daşları söz konusu tedavi­lerin daha uygun maliyetli olduğu ülkeleri ter­cih eder­ler. Bu sayede diş tedavi­leri ile aynı anda tatil yap­ma imkanı­na da sahip olurlar.

Dt. Elçin Köle söz­ler­ine şöyle devam etti: “Türkiye den­tal tur­izm kap­samın­da sun­duğu kaliteli ve başarılı tedavil­er sayesinde yurt dışın­dan gelen hasta­ların sağlık alanın­da­ki ihtiyaçlarını karşıla­maları ve key­i­fli bir tatil yap­maları için dünya genelinde en iyi alter­nat­i­fler arasın­da yer alır. Alanın­da uzman ve deney­im­leri hasta­ların ihtiyaçlarını en iyi şek­ilde anlar ve mükem­mel çözüm­ler sunarlar. Diş tedavi­leri alanın­da­ki en son teknolo­ji­leri kul­la­narak en kaliteli tedavi olanaklarını sağlar­lar.”

Hastalara A’dan Z’ye sağlık hizmeti sunuyoruz

Dt. Elçin Köle, ‘’ Sağlık tur­iz­mi kap­samın­da hasta­larımızı havaalanın­da karşılıy­or, tedavi süresince hem kon­akla­ma yapacak­ları otel­ler­ine hem de otel­lerinden, klinik ran­de­vu­ları­na vip araçlarımı­zla trans­fer hizmet­leri­ni de tüm bu tedavi serüven­lerinde sağlıy­oruz. Sağlık tur­iz­mi yet­ki bel­ge­sine sahip bir klinik olarak, özel­lik­le talep edilen estetik diş hekim­liği, hol­ly­wood smile tedavi­leri ve den­tal implant uygu­la­malarını alanın­da tecrü­be­li uzman hekim­ler­im­i­zle gerçek­leştiriy­oruz. Ayrı­ca klin­iğimizde bulu­nan has­ta koor­di­natör­ler­im­iz, hasta­larımızın tedavi süreç­leri boyun­ca yan­ların­da olmak­tadır. Kendi­leri­ni evlerinde gibi kon­for­lu his­set­meleri­ni sağla­maya yardım­cı olmak­tadır. Tedavi­ler­im­izde sadece avru­pa menşeili CE bel­geli ürün­leri kul­lan­mayı ter­cih ediy­oruz’’ şek­linde söz­leri­ni nok­ta­l­adı.

Exit mobile version