GARDIROP MAGAZİN

Tuğana Yücel’in dünyası

Box of Luv Flow­ers markasının kuru­cusu Tuğana Yücel, eğlenceli karak­teri ve bol neşe­siyle yap­tığı seya­hatlere ken­di yoru­munu katan Yücel kısa zaman­da çok yol katet­ti. Modaya olan tutkusu gezdiği ve gördüğü yer­lerin ihtişamıy­la buluşun­ca ortaya muhteşem fotoğrafları sayesinde ken­disi gibi poz­i­tif bir kitle oluş­tur­muş. Yap­mak­tan çok keyif aldığı hobi­leri­ni işe dönüştüre­bilen nadir insan­lar­dan. Söyleşimize başla­madan önce Tuğana’yı yeni tanıyan­lar, @tuanayucel Insta­gram hesabını tak­ibe ala­bilir.

Sosyal medya­da ne zaman fark edildin ve asıl sıçra­manı ne zaman, nasıl gerçek­leştirdin?
Üniver­site yıl­ların­dan bu yana sosyal medyaya ve moday­la ilgili olan birçok şeye mer­ak­lıy­dım. Hat­ta Boğaziçi’nde moday­la ilgili hiçbir oluşum olmadığını fark ettiğim dönemde iki arkadaş oku­la ait bir moda bloğu açmıştık ve çok ilgi gör­müştü. Yıl­lardır modaya, sosyal medyaya ve trendlere ilgim vardı.

Okul yıl­larım­da da Buse Ter­im, L’Officiel, Bey­men, Victoria’s Secret gibi birçok marka­da staj deney­im­im oldu ve geniş bir net­work edindim. Ancak asıl sıçra­mam ken­di markam Box of Luv Flowers’ı kur­duğum zaman oldu. Markanın başarısı ve bilinir­liği art­tıkça ken­di Insta­gram hesabım da eş zaman­lı büyüme gös­ter­di. Modaya ve seya­hate ilgi­mi yan­sıt­tığım kişisel hesabım da mar­ka sahibi olarak bir o kadar ilgi görm­eye başladı.

Sıradan bir günün nasıl geçiy­or? Nasıl bir çalış­ma tem­pon var? Nasıl bir ortam­da daha rahat çalışıy­or­sun?
Özel­lik­le son dönem­lerde güne spor ve özel­lik­le yogay­la başlıy­o­rum. Sabah spo­ru­mu yap­mak güne ener­jik ve hareketli bir başlangıç yap­mamı sağlıy­or. Ardın­dan Box of Luv sipar­iş­lerinin orga­ni­za­sy­onuy­la ilgileniy­o­rum ve rutin işler­im­ize odak­lanıy­o­rum.

Genelde lap­top­umu alıp sevdiğim café ve restoran­lar­da tatlı bir içe­cek­le (kahve ve çay sevmem:)) çalış­mak­tan keyif alıy­o­rum. Asla bütün günü evde geçirmeyi sev­en bir insan değil­im. Beni yakın­dan tanıyan­lar bilir. Sürek­li hareket halinde olmak ve sadece uyku için eve girmek çok Tuana’ca 🙂

SM hesabını yöne­tirken hay­atını en fazla kolay­laştıran teknolo­jik alet ve/veya uygu­la­ma hangisi?
Fotoğraflarımı edi­tlediğim birkaç uygu­la­ma hay­atımı kur­tarıy­or. Onlar olmadan Insta­gram kul­lan­mayı hay­al edemiy­o­rum J Bun­ların başın­da Light­room CC, Tez­za, Face­tune ve Snapseed geliy­or.

Şu sıralar hayran­lık duy­duğun veya sana en çok ilham veren kişi(ler)?
Hayran­lık duy­duğum biri var diye­mem ama yurt dışın­da­ki influ­encer­lar­dan ilham aldığım isim­ler var. Seya­hat anlamın­da özel­lik­le Lisa Hom­sy ve Aggie Lal gezmek görmek iste­diğim ülkeleri seçerken bana ilham veriy­or. Stili­ni beğendiğim isim­ler­den bazıları ise Cass Dim­ic­co, Tere­sa Andrés Gon­za­l­vo ve Negin Mir­sale­hi.

Bu sene kendine hediye etmek iste­diğin 3 şey?
Fark ettim ki bunu daha önce düşün­memişim J Uzun zamandır Amerika’ya gitmed­im. Mia­mi ve NYC tatili beni çok mut­lu ede­cek bir hediye ola­bilir kendime. Yeni bir eve çık­mak ne zamandır plan­larım arasın­da ve üçüncüsü de kaygılar­dan uzak her zamankinden daha bağım­sız ve huzurlu bir sene geçirmek.

Bu aralar hay­atının ana teması olan müzik hangisi?
Athena – Ben Böy­ley­im. Sanırım tam olarak bu şarkı.

Şim­di sıra­da ne var?
Şim­di sıra­da yepyeni pro­jel­er var. Her bak­tığım ya da dokun­duğum şeyde yeni bir iş fikri ve ihtiyaç görüy­o­rum. Yeni fikir­lerin ihtiyaçlar­dan doğ­duğu­na inanırım. Ticari zekam biraz babam­dan geçmiş sanırım. Fır­sat­ları görmek ben­im en keyif aldığım şey. Yeni bir mar­ka fikri beni çok heye­can­landırıy­or. Mar­ka insanın bebeği gibi oluy­or ve ona emek har­ca­ma, büyütme fikri bana hay­at ener­jisi veriy­or.

Exit mobile version