GARDIROP MAGAZİN

Tuba Ergin’in güçlü kadınları

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da gerçek­leştirdiği defilesinde Tuba Ergin, distopya ede­biy­atının kadın kahra­man­ların­dan esin­le­nen “Girl On Fire (Ateşte Kız)” ile gele­ceğin güçlü kadın­larını yeniden tanım­lıy­or.

Toplumu­muz­da kadın­lara yöne­lik kalıp yargılara ve bek­len­tilere mey­dan oku­yarak, toplumu moda aracılığıy­la cesaretlendiren Tuba Ergin, gerçek yaşam aktivist­ler­ine ve kadın­lara gün­lük mücadelelerinde kul­lanacak­ları sosyal bir zırh hazır­lıy­or.

Zıtlık­ların kahra­manı…

Dayanık­lı ama has­sas, isyankar ama barışçıl, güçlü ama kırıl­gan… Kadın kahra­manın içinde barındırdığı ve onu daha güçlü kılan bu zıtlık­lar, kolek­siy­onun ana ilham kay­nağı oluy­or.

Eril ve dişil silüet­leri, meta­mor­foz duru­mun­da gözlem­liy­oruz ve mükem­mel bir uyum içinde bir­leşiy­or­lar.

Akışkan siluetler, ağır met­aller­le, ipekler der­il­er­le bütün­leşirken, tasarım­lar­da yer alan geometrik laz­er kes­im­ler tam olarak gele­ceğe bir gön­deri niteliğinde…

Oyun­cu Gizem Karaca’nın da podyu­ma çık­tığı, 38 tasarım­dan oluşan Girl On Fire kolek­siy­onuna asimetrik kes­im­ler, met­a­lik dokunuşlar ve saçak detay­lar hükmediy­or.

Kolek­siy­onu tamam­layan Lidyana’da satışa çıka­cak aksesuar­lar, fes­ti­val ruhu­nun yan­sıtıldığı gözlük­ler, maskel­er ve şap­kalar dikkat çekiy­or.

Kolek­siy­on adın­dan da anlaşıldığı gibi kır­mızı ton­ları önce­lik­li olmak üzere, siyah, lacivert, gri, orman ve haki yeşili gibi ren­kler de “Girl On Fire” kolek­siy­onun­da karşımıza çıkıy­or.

Distopya ede­biy­atın­da­ki güçlü kadın görünümü yarat­mak için koyu ton­lar kul­lanılarak gözler ön plana çıkarıldı. Ten ve yanaklar­da ise natürel ton­lar ter­cih edil­erek asıl odak nok­tası göz makya­jın­da kaldı. Dudak­lar­da ise nude ton­lar kul­lanılarak ten­le bir bütün­lük sağ­landı.

Defile makya­jın­da kul­lanılan ürün­ler;

Ten: Opti­mal Bright­en­ing Con­cen­trate, Lumi­nous Mois­ture Cream, Pore&Shine Con­trol Primer, Nat­ur­al Radi­ant Long­wear Foun­da­tion, Radi­ant Creamy Con­ceal­er

Yanak: Lus­ter Liq­uid Blush, Sun Wash Dif­fus­ing Bronz­er Sea­side

Göz: Via Vene­to Larg­er Than Life Eye­lin­er, Black Moon Auda­cious Mas­cara, Dark Angel Vel­vet Shad­ow Stick, Bali Eye­shad­ow, Capri High­light­ing Pow­der

Kaş: Brow Gel

Dudak: Erdem for Nars Voodoo Lily Lip­stick

Exit mobile version