GARDIROP MAGAZİN

Tuba Ergin Haute Couture koleksiyonu

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da gerçek­leştirdiği ve top mod­el Tülin Şahin’in açılışını yap­tığı defilesinde Tuba Ergin, Kadın Haute Cou­ture kolek­siy­onu ile bir­lik­te Türkiye’de bir ilke imza atarak  “Genç Kız Haute Cou­ture” kolek­siy­onunu da tanıt­tı.

Türkiye’de ilk kez tenis kor­tun­da gerçek­leşen Haute Cou­ture defile­si için Swissotel’in Tenis Kor­tu defile alanı olarak kul­lanıldı. Fark­lı bir sunum­la dav­etlileri­ni ağır­layan Tuba Ergin, kolek­siy­onunun ilhamını güzel­liği ve cesareti ile tar­i­he geçmiş 11.yüzyıl asilzade­si Lady Godiva’dan alıy­or.

Haute Cou­ture defile kolek­siy­onu için özel tasar­ladığı Birken­stock san­dalet­leri ile tasarım­larını   kom­binleyen Tuba Ergin dav­etliler­ine apayrı bir defile deney­i­mi yaşat­tı.

35 parçadan oluşan, Ortaçağ ve günümüz silüet­lerinin bir­lik­teliğin­den doğan melez form­lar kadar el işleme­si teknikleriyle de ön plana çıkan kolek­siyon­da tüller üzerinde hal­ka met­al bon­cuk işli kumaşlar, kırıştırılmış ve kenarları yakılmış iri payetler, püsküller, dan­tel işlemel­er­den oluşan detay­lar dikkat çekiy­or.

Ana ren­k­lerinde ekru, açık gri, su yeşili, lila, soluk sarı ve ten ren­gi gibi pas­tel ton­lar bulu­nan kolek­siy­on şek­er pem­be, can­lı yeşil, mavi gibi par­lak ren­kler can­lanıy­or.

Cemiyet Hay­atının Tanın­mış Ailelerinin Kızları Podyum­da!

Bu sezon bir ilke imza atarak “Genç Kız Haute Cou­ture” kolek­siy­onunu sunan Tuba Ergin kızı Ela ve Tara ile bir­lik­te defilede yer aldı. Aynı zaman­da  kolek­siy­onunun tanıtımın­da cemiyet hay­atının tanın­mış isim­lerinin kızlarını da defile­sine çıkardı. Zeynep Mutlu’un kızı Nazlı Kula­beroğlu, Ahu Orakçıoğlu’nun kızı Sare Orakçıoğlu ve Ruken Mızraklı’nın kızı Nil Mızrak­lı izleyen­ler­den büyük beğeni topladı.

Exit mobile version