GARDIROP MAGAZİN

Tara de Vries: Bir Peri Kızının Hikayesi 

Hol­lan­dalı bir babanın ve eski Türkiye güze­lim­iz Özlem Kaymaz’ın ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Tara de Vries, tıp­kı annesi gibi Türkiye güzeli seçilmesinin ardın­dan stil ve moda cami­ası­na hızlı gir­iş yap­mak­la kalmadı; daha birkaç ay önce YouTube’da spor, beslen­me ve güzel­lik sır­larını pay­laştığı bir vlog kanalı da açtı. Gardırop Magazin’in Bahar sayısının kapağın­da tüm zarafetiyle yer alan Tara, ilerleyen say­falar­da Pera Palace’ın nos­taljik atmos­ferinde modası geçmeye­cek zaman­sız bir stili günümüze taşıy­or.

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar Ser­hat Hayri Styling Eylem Yıldız Prodük­siy­on Çağla Küçükdere­li Saç Sabit Akkaya / Hayri Hay­ta Makyaj Rami Çağlar
Pera Palace Hotel’e katkıların­dan dolayı teşekkür eder­iz.

Bize biraz kendin­den bahseder misin?
Hollanda’da doğ­dum büyüdüm. 2018’de Türkiye güzeli seçildim ve hari­ka bir yol­cu­luğa çık­tım! Şim­di ise İst­anb­ul Bil­gi Üniversitesi’nde Medya ve İletişim okuy­o­rum. Yap­tığım işlere de katkısı ola­cağını düşündüğüm için bu bölümü seç­tim.

Elbise RAISA VANESSA / DCEY 1.000 ₺
Küpe LISALINA 335 ₺

Tüm bu süreçler nasıl his­set­tir­di? Tanın­mış bir kişi olmak hay­atın­da neleri değiştir­di?
Annem de eski Türkiye güzeliy­di, o yüz­den zat­en her şeyin nasıl ilerlediği­ni az çok biliy­or­dum. Ben­im için çok güzel bir yol­cu­luk­tu. Gerçek Tara’yı ortaya çıkart­ma­ma yardım­cı oldu. Yarış­maya girme­den önce, Türkçe kendi­mi iyi ifade edemiy­or­dum ve bir parça özgüven eksik­liğim vardı. Bu yarış­ma aslın­da hay­atım­da yeni bir döne­mi başlat­tı. Hat­ta, beni Türkiye’yi yurt dışın­da tem­sil etme nok­tası­na kadar getir­di.

Elbise BRONX AND BANCO / DCEY 850 ₺
Ayakkabı ZARA 179,90 ₺
Küpe H&M 59,99 ₺

Türkiye güzeli seçildik­ten son­ra gerçek­leştirdiğin Bangkok seya­hatin­den mi bahsediy­or­sun? Nel­er yap­tın ora­da?
2. Ulus­lararası Tay İpek Fes­ti­vali için Bangkok’ta yapılan bir defil­eye katıldım. Özlem Süer’in tasar­ladığı, Tay ipeğin­den yapılan kolek­siy­onu tanıt­mak ben­im için bir onur­du. Tayland’da inanıl­maz güzel zaman geçirdim.

İst­anb­ul mu Ams­ter­dam mı?
9 sene önce sor­say­dınız Ams­ter­dam derdim. Ama şu an kesin­lik­le İst­anb­ul! İki gün ayrı kalsam İstanbul’u inanıl­maz özlüy­o­rum; yemek­ler olsun, insan­lar olsun… Hol­lan­da da tabii ki çok güzel bir ülke. Ama evin nere­si diye sorarsanız, İst­anb­ul.

Elbise BRONX AND
BANCO / DCEY 850 ₺
Küpe H&M 59,99 ₺

Annenin yol­un­dan mı iler­liy­or­sun? Onun, hay­at ve kariy­er seçim­lerinde­ki etk­isi nasıl oldu? 
Eskisi gibi değil tabii moda sek­törü. Keşke olsa diy­o­rum hep. Meslek­ler de çok değişti. Bir YouTube kanalı açtım. Hay­atım ve kariy­er­im­le ilgili anne­min her zaman fikir­leri­ni alırım ama YouTube özelinde iki erkek kardeşime soruy­o­rum. Bam­baş­ka bir plat­form orası.

Takım DOUZE STUDIO
Fiy­at isteğe bağlı.
Kolye GUFO 185 ₺
Şap­ka ELI PEACOCK 1.750 ₺

YouTube kanalın makyaj, moda, spor, beslen­me ve gerçek­leştirdiğin seya­hatler üzer­ine. Bu fikir nasıl gelişti?
Ben­im hay­al­im kam­era önünde olmak­tı. Son­ra YouTube’da yapa­bile­ceğim içerik­ler düşündüm ve bun­ları yap­maya başladığım­da çok güzel his­set­tim. Bu kanal­da ben Tara olarak nel­er yapıy­or ve yaşıy­or­sam pay­laşıy­o­rum: Makyaj çan­tam­dak­il­er­den kusursuz bir cilt için ev yapımı maske tar­i­fler­ime, etk­ili karın egz­er­si­z­lerinden iç bacak eritme sır­ları­na, Bal­at semt gezisinde keşfet­tik­ler­im­den Bangkok ve Hol­lan­da ziyaret­ler­ime çok çeşitli içerik­ler var ve olmaya da devam ede­cek. Gerçek­ten insan­lara bu şek­ilde ulaşa­bilmek çok hoşu­ma gidiy­or.

Şu sıralar takip edilme­si gereken ve senin de radarı­na takılan fit­ness trend­leri nel­er?
Ben bir spor tren­di­ni takip etmiy­o­rum. Kendim vücud­um­da nere­mi çalıştır­mak istiy­or­sam oraya odak­lanıy­o­rum. 

Takım DOUZE STUDIO
Fiy­at isteğe bağlı.
Kolye GUFO 185 ₺
Şap­ka ELI PEACOCK 1.750 ₺
Ayakkabı BEYMEN CLUB 999 ₺

Bugüne kadar han­gi spor dal­larıy­la ilgilendin? Spo­ra hay­atın­da ne kadar disi­plin­li bir şek­ilde yer ayırıy­or­sun?
Bugüne kadar birçok spor yap­tım. Spor yap­mayı çok seviy­o­rum. Eski­den yük­sek seviyede çim hokeyi oynuy­or­dum. Tenis ve at bin­mek de çok hoşu­ma gidiy­or­du. Şim­di ise sadece fit­ness yapıy­o­rum. Haf­ta­da 3–4 kez spo­ra git­m­eye özen gös­teriy­o­rum. Vak­it bul­dukça hemen spor salo­nuna kaçarım.

Güzel­lik kavramı senin için ne ifade ediy­or?
Güzel­lik kavramı ben­im için insanın için­de­ki güzel­liğin dışa vur­ması!

Makya­jla aran nasıl? Saç ve cilt bakım ruti­n­lerin nel­er?
Makyaj yap­mayı çok seviy­o­rum, ama çok fark­lı göre­mezsiniz beni. Makya­jım genelde aynıdır: sade. Özel gecelere, dav­etlere hazır­lanırken ise kendi­mi hem arkadaşım hem “beau­ty coach”um Melike Soyvural’ın sihirli eller­ine bırakırım. Saç bakımı yap­mıy­o­rum. Bu ara­da 13 senedir aynı şam­puanı kul­lanıy­o­rum. Doğru şam­puanı kul­landığınız sürece ve doğru ürün­ler ile besliy­or­sanız saçınız güzel­liği­ni korur. Yazın ise argan ve coconut yağı ile yıpran­mak­tan koruy­o­rum. Ayrı­ca cilt bakım­larını çok seviy­o­rum, güzel bir cilde sahip olmak çok önem­li bence. Ayda 1–2 kez cilt bakımı­na gider­im, evde de güzel maskel­er yaparım kendime.

Elbise JU İSTANBUL / GIZIA GATE 4.950 ₺
Ayakkabı HOTIÇ 418,60 ₺
Küpel­er SWAROVSKI / L’APPART PR 629 ₺

Yoğun bir tem­poy­la çalışırken vücud­unu ve ruhunu din­lendirmek için nel­er yapıy­or­sun?
Sabahları saat altı gibi kalkar kalk­maz 20 daki­ka med­i­ta­sy­on ve nefes çalış­ması yapıy­o­rum. Son­rasın­da o gün nel­er yap­mam gerek­tiği­ni yazarak plan­lıy­o­rum. Bir bar­dak çay ya da kahve içip spo­ra gidiy­o­rum. Bu beni çok rahat­latıy­or ve ener­ji veriy­or. Ara­da bir masa­ja ya da spa’ya git­meyi de çok seviy­o­rum!

Kim­lerin stili­ni beğeniy­or­sun? Bir stil danış­manı ile çalışıy­or musun? Gardırobunun vazgeçilmez parçaları nel­er?
En beğendiğim stil Kendall Jenner’ın. Stil danış­manı olarak ise Ayşe Tuzlakoğlu ile çalışıy­o­rum. İkimiz bir­lik­te beni iyi ifade eden kom­bin­ler yapıy­oruz. O da ben­im yaşlarım­da, bir­lik­te çok key­i­fli işler yapıy­oruz. Her parçayı sev­erek giy­diğim için, dolabım­da­ki vazgeçilmez parçalarım­dan ziyade, en çok kul­landığım ren­gi söyleyey­im size. Bel­ki de fark etmişsinizdir, siyah ben­im için olmazsa olmaz!

Pan­tolon AMOR GARIBOVIC
Fiy­at isteğe bağlı
Göm­lek AMOR GARIBOVIC
Fiy­atı isteğe bağlı
Ceket DICE KAYEK / GIZIA GATE 8.700 ₺
Ayakkabı HOTIÇ 418,60 ₺
Küpel­er H&M 49,99 ₺
Gözlük CHLOE 2.173 ₺
Kemer BERSHKA 119,95 ₺

Oyun­cu­luk ve dra­ma eğiti­mi de aldın, gele­cek­te oyun­cu olarak da göre­cek miy­iz seni? 
İnşall­ah görürsünüz, ben çok istiy­o­rum. Eğitim­im hala devam ediy­or. Hiç bu kadar seve­ceği­mi bilmiy­or­dum.

Sosyal medya ile aran nasıl? Beğenerek takip ettiğin veya stalk’ladığın isim­ler var mı? 🙂
Sosyal medya­da ilgi­mi çeken herke­si takip eder­im. En çok stalk’ladığım kişil­er ise Kendall Jen­ner, Bel­la Hadid.

Elbise JU İSTANBUL / GIZIA GATE 4.950 ₺
Küpel­er SWAROVSKI / L’APPART PR 629 ₺

Hay­at­ta­ki ilham per­i­lerin kim­ler?
Kesin­lik­le annem!!

En büyük hay­alin nedir? Şim­di sıra­da ne var ve gele­cek­te ken­di­ni nasıl bir yerde görüy­or­sun?
Hay­al­im demeye­lim de isteğim, moda sek­törünün geri dön­mesi, güzel defilelerin yapıl­ması. Oyun­cu olmak istiy­o­rum. Genç kızlara rol mod­eli olmak istiy­o­rum.

Exit mobile version