GARDIROP MAGAZİN

Süper Kadınlar

SüperKadın­lar Mil­li tenisçi Çağla Büyükakçay, bisik­let tutkusun­dan vazgeçmeyen İpek Alakuş, dan­sçı Elif Kork­maz ve mil­li sör­fçümüz Aley­na Hadı­moğlu, hem ilham veren başarı hikayeleri­ni anlat­tılar, hem de biz­im için Yıl­başı şık­lığını kuşa­narak hari­ka bir moda çeki­minde rol aldılar!

Fotoğraflar SERHAT HAYRİ Styling ÇAĞLA KÜÇÜKDERELİ Prodük­siy­on MİNE GÜNDÜZ Makyaj ERDEM YILDIZ Saç CEVAHİR ÖĞÜNER Styling Asis­tanı YAĞMUR ERTUĞRUL

ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY
Tenisçi

Birçok yeteneğin hay­al­lerinin peşin­den gitmesinde önem­li rolü olmuş genç, güzel ve kendin­den emin, işine tutkuy­la bağlı tenisçi Çağla Büyükakçay, sporcu norm’larının dışı­na çıkararak portre say­falarımıza özel bir moda çekimiyle konuk oldu. Müzik­le ve sporla erken yaşlar­dan beri çok ilgili olan Çağla, tenisle tanış­masın­dan son­ra hay­atının merkezine bu sporu almış. Türkiye’de pro­fesy­onel sporcu olmak birçok sebepten dolayı zor olsa da Çağla’nın adını Grand Slam’de  görmem­iz bir tesadüf değil, çalışkan­lık ve başarı hikayesi. Haf­ta­da 6 gün, günde en az 3–4 saat antren­man yapan Çağla, 21 yaşın­da ilk defa tek­lerde Grand Slam’de oynamış ve Türkiye’de bu sporun daha pro­fesy­onelce yapıl­ması­na emsal olan çok önem­li bir mil­li raket. Aynı zaman­da stiliyle de dikkat­leri üzer­ine çeken Çağla’nın moda dünyasın­da tasarım­larını beğendiği isim­ler arasın­da, kıyafet­leri­ni taşı­ma fır­satı bul­duğu Zeynep Tosun’un yanı sıra, Mehtap Elai­di de var. Stili­ni sev­erek takip ettiği isim­lerin başın­da ise Vic­to­ria Beck­ham ile Gal Gadot geliy­or.

İPEK ALAKUŞ
Bisikletçi

Uzun yıl­lar Şişe­cam, Top­kapı Sarayı Müze Mağazaları gibi fir­malar­da yöneti­ci­lik yap­mış İpek Alakuş. Per­ak­ende sek­törün­den ayrıldığı dönemde, celebri­ty cami­anın stil anal­i­z­leriyle tanıdığımız Pelin Kaya ile yol­ları kesişmiş. Şu sıralar Moda ve Sosyete markasının dav­et­leri­ni asiste ettiğin­den, moda dünyasının nabzını da kolaylık­la tutabiliy­or. Haf­ta içi her sabah 06:00’da antren­mana başlayan İpek, haf­ta­da 10–12 saat ayıra­biliy­or bisik­lete. İş yoğun­luğu art­tığı zaman­lar­da antren­man­larını “indoor” olarak sürdürm­eye çalışıy­or. Tabii ki Türkiye’de bu sporun en zor tarafının İst­anb­ul trafiği ve bil­inç­siz sürücüler olduğu­na da  dikkat çekiy­or. Kadın bisik­letçi olmanın zor­luk­ları da ayrı. “Sözlü taci­zler ve kazalar da ola­biliy­or maale­sef, ama gülü sev­en dike­nine kat­lanır değil mi?” diy­or ve devam ediy­or: “Yol­lar­da daha çok kadın bisik­letçiyle selam­laş­mak için çalış­malar yap­ma hede­fim var. Kadın­ları güçlü yapan şey; özgür­lük, zihin­sel ve fizik­sel zin­de­lik. Ve biz kadın­lara bisik­let çok yakışıy­or.” Türkiye’de Yasemin Özil­han ve Ser­e­nay Sarıkaya, dünya­da ise Zen­daya ile bisik­letçi taytı tutkusun­dan dolayı Bel­la Hadid’in tarzını sevdik­lerinden. Bon­trager ve San­ti­ni, sevdiği bisik­let markaları. Stretch­ing ve koşu­da ise Under Armour kon­foru ve şık­lığı ile Stel­la McCartney’in spor giy­im line’ını ter­cih ediy­or.

ELİF KORKMAZ
Dansçı

Ankara Hacette­pe Devlet Konservatuarı’nda 12 yıl­lık eğiti­minin ardın­dan mesle­ki kariy­erinin zirvesinde Elif. Güzel dan­sçıyı büyüleyen, besleyen, ufkunu açan ulus­lar arası pro­jel­er arasın­da, seyir­ciyi de sarsıcı bir gös­terinin parçası yapan Arjan­tin yapımı Fuerza Bru­ta ile İtalya’nın yeni­likçi sanat, bil­im ve sanat stüdyosu fuse’un Dökk adlı şovunu saya­bil­i­riz. Dan­sın Türkiye’deki zor­luk­ları­na kafa tutan tavrını sürdür­erek sanat adı­na kalıcı işlere imza atmayı sürdüren Elif’i şu sıralar ken­di dans oku­lu Suma Stüdyo’nun başın­da, yepyeni ufuk­lar hay­al ederken bula­bilirsiniz. “Sihirli yaşamın sır­rı, hay­al kur­mayı bir an bile bırak­ma­mak,” diy­or ve devam ediy­or: “Dans evrensel bir dile sahip, bu yüz­den plan­larımı Türkiye ile sınır­landır­mıy­o­rum. Dünyanın birçok yerinde sanatımızı icra etme isteği taşıy­o­rum. Atö­lyem­izde­ki ekiple ken­di per­for­manslarımızı sergileye­ceğimiz bir yola çık­ma hay­ali­ni taşıy­oruz. Biliy­o­rum ki, bu uzun vadeli bir yol ama bizi hay­al­ler­im­ize götüre­ceğine emi­nim!”

ALEYNA HADIMOĞLU
Sörfçü

Güzel­liği, ışıltısı ve ener­jisi çok baş­ka Aleyna’nın. Bil­gi Üniver­site­si, Hukuk Fakül­te­si son sınıf öğren­cisi Aley­na, 10 senedir dal­ga sör­fü yapıy­or, hemde en büyük destekçisi babası rehber­liğinde. Türkiye’de dal­ga sör­fünde ülkem­izi tem­sil eden ilk kadın mil­li dal­ga sör­fü sporcusu olarak olarak tar­i­he geçen Aley­na, aynı zaman­da mil­li takımımız­da yer alan 4 erkek arasın­da­ki tek kadın sör­fçü olma özel­liğine de sahip. Avukatlığı ve sör­fü eş zaman­lı yürüt­meyi hay­al ediy­or. Karadeniz’de sörf sezonu 12 ay boyun­ca devam etse de oku­lun­dan dolayı, kışın haf­ta son­ları sörf antren­manı­na gitmesinin yanı sıra sörfe yöne­lik pro­gram­ları izliy­or. Yaz sezo­nun­da ise Danube Surfhouse’da hem sörf hocalığı yapıp hem de antren­man­ları­na devam ediy­or. Aleyna’nın bu moda çeki­mi esnasın­da fazladan bir per­for­mans göster­m­eye ihtiy­acı yok­tu: Karak­ter­is­tik yüz hat­ları, tavrı ve duruşuy­la ade­ta bir mod­el cid­diyeti­ni koru­yarak stüdy­o­da biz­leri kendine hayran bırak­tı. Den­klanşöre basılan ilk karede çekim bit­mişti aslın­da! Bu ara­da gün­lük hay­at­ta rahat ettiği kıyafet­leri seçen güzel sporcu, genelde spor ve casu­al-şık giyiniy­or. Sör­fçüler arasın­da moda stili­ni en çok beğendiği isim Lau­ra Enev­er. Tabii ki Hai­ley Bald­win, Gigi Hadid gibi isim­ler de radarın­da!

Exit mobile version