GARDIROP MAGAZİN

Simay Barlas: Zeki, Zarif ve Modern

“Ken­di­ni tanıyan, kendine iyi davranan, yan­lışlarıy­la doğru­larıy­la kendi­leri­ni kab­ul edip, barışık olan pes etmeyen savaşan her ne olur­sa olsun hay­a­ta gülücük­ler saçan ayak­ları yere sapasağlam basan güçlü kadın­lar en başın­da da annem en büyük ilham kay­nağım.” diyen Simay, soru­larımızı tüm samimiyetiyle yanıt­ladı. Zeki, zarif ve mod­ern başarılı oyun­cu Simay Bar­las ile çok key­i­fli bir kapak çeki­mi gerçek­leştirdik.

Röpor­taj Çağla Küçükdere­li Fotoğraflar Ozan Bal­ta Videografi Sam Mehdikhani Styling Mehtap Ste­fou Saç Atakan Gelişli Makyaj Gamze Tepe Kurum­sal İletişim Mine Gündüz Mar­ka İletişimi Yon­ca Yalkı Prodük­siy­on Nutek Stu­dio Mekan JW Mar­riott Istan­bul Bospho­rus
Katkıların­dan dolayı LONGINES’e teşekkür eder­iz.

Hay­atının nasıl bir döne­mindesin? Nel­er yapıy­or­sun?
Hay­atımın yoğun ama heye­can­lı his­set­tiğim bir döne­mindey­im. Kendim­le, hay­atım­la ilgili daha çok hay­al kur­duğum, plan­lar yap­tığım, gele­ceğe daha poz­i­tif bak­tığım kendi­mi hay­a­ta karşı motive his­set­tiğim bir dönemdey­im diye­bilir­im.

“Yabani” dizisiyle yeniden izleyi­ci karşısı­na çık­tınız. Bu pro­j­eye nasıl dahil oldun?
Bir önce­ki pro­jem biteli çok az zaman olmuş­tu ve hiç acele etmek gibi bir niyetim yok­tu aslın­da içime sinen bir pro­jenin içinde, sevdiğim bir karak­teri oyna­mak istiy­or­dum tek derdim buy­du. Yaban­inin senaryosunu çok hızlı bitirdim. İlk duygum hikayenin ne kadar sürük­leyi­ci olduğuy­du, insan­ların izlerken bütün duygu­ları yaşaya­bile­ceği bir senary­oy­du. Rüya karak­teri­ni çok sevmiş­tim. Yönet­meni­miz M. Çağatay Tosun ile çalış­mayı çok istiy­or­dum. Bu pro­jede bu ekiple buluş­tuğum için de çok mut­luyum.

“Yabani” dizisin­de­ki karak­terin­le ben­z­er yön­lerin var mı? Nasıl bir karak­tere hay­at veriy­or­sun?
Rüya özgür ruh­lu kendine güve­nen, inatçı ve başı­na buyruk bir karak­ter. Ken­di doğru­ları olan ve o doğru­ların peşin­den sonuna kadar giden bir kız. Rüya kadar fevri değil­im ama özgür­lüğe karşı tutku­muz, başımıza buruk­luğu­muz ve inatçılığımız ben­ziy­or sanırım.

Neredeyse oynadığın dizilerin tamamın­da “aşk” var. Sen aşkı nasıl tamam­larsın?
Hep­imizin peşin­den git­tiği karşılaştığın­da da tam olarak adını koya­madığı, tanım­laya­madığı bir duygu gibi geliy­or bana… Empati yeteneği­ni geliştiren, bir­biri­ni iyileştirdiğin, hay­a­ta karşı yepyeni bakış açıları kazandığın insanı büyüten, geliştiren bir duygu ben­im için.

Ken­di­ni ekran­da en beğendiğin “işte bu olmuş” dediğin an hangisiy­di? Bir sahne geliy­or mu aklı­na?
Sah­neler­i­mi izlerken kendi­mi inanıl­maz eleştiren birine dönüşüy­o­rum ve her seferinde daha iyisi ola­bilir­di diy­o­rum. Sanırım geliş­menin bir yolu da ken­di­ni eleştiriy­or ola­bilmek ama kendime çok yük­lendiğim zaman­lar da oluy­or 🙂

Oyun­cu olarak hay­ali­ni kur­duğun, içinde olmayı çok iste­diğin bir pro­je ya da bir­lik­te rol almak iste­diğin bir isim var mı?
Çok fazla var. Bun­lar biraz hay­al biraz da kariy­er hede­fler­im aslın­da bir gün gerçek­leştirdiğimde bu ben­im hay­al­im­di diye­ceğim. 🙂

Genel olarak nasıl bir hay­at felse­fen var? Bugüne kadar edindiğin en kıymetli ve ade­ta hay­at der­si olarak ben­imsediğin bil­gi ney­di?
Hata yap­mak­tan kork­muy­o­rum. “Hata­ların­dan ders al ve devam et”e inanan­lar­danım. Yaşan­mamış bir hay­at­tansa risk almanın kıymetine inanıy­o­rum.

Tanınır biri olmak senin için ne ifade ediy­or? Bu duru­mu nasıl yönetiy­or­sun?
Gün­lük hay­atım­da çok küçük bir dairenin içinde yaşıy­o­rum. Yakın arkadaşlarım, ailem ve işim arasın­da bu tanınır­lığı his­set­mem mümkün olmuy­or. Hay­atı­ma dilediğim gibi devam ediy­or olmak çok değer­li ben­im için ve bunu da ola­bildiğince koru­maya çalışıy­o­rum.

Oyun­cu­luk anlamın­da gelişmek için nel­er yapıy­or­sun? Ken­di­ni nasıl gün­cel­liy­or­sun?
Kendi­mi her zaman okuduk­larım­da, izledik­ler­imde ve en önem­lisi yorum­ladık­larım­da ararım. Bu bazen bir per­for­mans bazen bir tablo bazen de sokak­ta yanın­dan geçen biri olur. Biz­im yap­tığımız meslek­te yapa­bile­cek­lerinin sınırı olma­masıy­la bir­lik­te geliş­menin gün­cel­len­menin de sınırı yok. Mesleğim adı­na düşün­meyi hiç bırak­mıy­o­rum bu da haliyle beni hem gün­cel hem de heves­li tutuy­or.

Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler nel­er?
Ken­di­ni tanıyan, kendine iyi davranan, yan­lışlarıy­la doğru­larıy­la kendi­leri­ni kab­ul edip, barışık olan pes etmeyen savaşan her ne olur­sa olsun hay­a­ta gülücük­ler saçan ayak­ları yere sapasağlam basan güçlü kadın­lar en başın­da da annem en büyük ilham kay­nağım diye­bilir­im.

Moday­la aran nasıl?
Günümüzde iste­sek de isteme­sek de sosyal medya sayesinde kendimizi trend­leri takip ederken buluy­oruz. Sevdiğim tasarım­cıların gün­cel kolek­siy­on­larını özel­lik­le takip ediy­o­rum ama stil­ime uygun olmayan parçaları da sadece trend olduğu için satın almıy­o­rum. Kendi­mi içinde rahat hissede­bilmem için o parça­da beni yan­sı­tan bir unsur olması gerekiy­or.

Gardırobunun olmazsa olmaz beş parçası nel­er?
Jean, tişört, ceket, kovboy çizmeler­im ve deri ceket.

Stil danış­manı ile çalışıy­or musun? Kıyafet seçi­mi­ni yaparken en çok neye dikkat ediy­or­sun?
Etkin­lik­ler ve özel dav­etler için bir stil danış­man­larıy­la her zaman çalışıy­o­rum evet ve yakın zaman­da gün­lük gardırobum için de bir danış­man­lık almaya başladım. Kendi­mi rahat his­set­tiğim sürece yeni şeyler den­e­meyi seviy­o­rum ama önceliğim kendi­mi iyi his­set­mek.

Sosyal medya ile aran nasıl? Günde ne kadar vak­ti­ni har­cıy­or­sun, favori uygu­la­maların hangi­leri?
Sosyal medyayı ölçülü bir şek­ilde kul­lan­mayı seviy­o­rum. Tabii ki boş kaldığım zaman­lar­da sosyal medya­da vak­it geçirip, vide­o­lar izley­erek eğleniy­o­rum ama çok aktif bir kul­lanıcı değil­im. En çok Instagram’da vak­it geçiy­o­rum.

Cilt bakım ruti­nin var mı? En sevdiğin güzel­lik ürün­leri nel­er?
Set dönem­lerinde cilt bakımı­ma her zamankinden daha çok dikkat etm­eye çalışıy­o­rum. Uzun saatler yüzümde makyaj oluy­or ve set dışın­da bul­duğum her boşluk­ta bildiği­mi din­lendirm­eye çalışıy­o­rum. Ne kadar yorgun olur­sam olayım yüzümde makyaj varken asla uyuya­mam. Ayda 1 kez der­ma­toloğu­ma gidip cilt bakımı yap­tır­maya özen gös­teriy­o­rum.

Kişisel gelişimin­le ilgili ne yap­mak seni mut­lu ediy­or?
Kişisel gelişi­mi tek bir anla veya kişisel gelişimin ken­disiyle sınır­la­ma­mak 🙂 Kişisel olarak geliş­menin yolu diğer insan­ları anla­mak yol­un­da attığın adım­lar­dan da geçiy­or bence.

Son zaman­lar­da seni en çok heye­can­landıran şey ne?
Leyla’nın Kardeş­leri. İzlediğim andan beri etk­isin­den çıkamıy­o­rum. Umarım bir gün öyle bir hikayeyi o şek­ilde anlat­a­cak bir işin içinde olu­rum. Son birkaç haf­tadır İran sine­ması­na ayırıy­o­rum set­ten kalan zamanımı. Sade ve duru ama sert ve gerçekçi anlatım­ları bana heye­can veri­ci geliy­or.

Son dönem­lerde kur­duğun hay­aller genel­lik­le ne ile ilgili oluy­or?
Ben genel olarak hay­alper­est biriy­im 🙂 Daha çok seya­hat etmek sanırım bu tem­po­dayken bu aralar en çok kur­duğum hay­al.

Exit mobile version