GARDIROP MAGAZİN

Simay Barlas: Büyülü Duygu Aşk!

“Zal­im İst­anb­ul” dizisinde yakaladığı çıkışla dikkat­leri üzer­ine çeken Simay Bar­las ile yılın en key­i­fli ayın­da, Sevgilil­er Günü temalı bir kapak çeki­mi için bir araya geldik. Soğuk bir hava­da sıcacık fotoğraf kareleri yakalarken, güzel oyun­cuy­la hem yeni pro­jeleri­ni, hem de duy­gusal dünyasının ve kariy­erinin bil­in­meyen yan­larını konuş­tuk. 

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar Ser­hat Hayri Videografi Vast İst­anb­ul Moda Direk­törü Çağla Küçükdere­li Styling Gio Dev­dar­i­ani Saç Mut­lu Ahmet Sinan Makyaj Nihal Dinç Prodük­siy­on Mine Gündüz Fotoğraf Asis­tanı Uğur Sarı­du­ran

Daru Sul­tan Hotel’e katkıların­dan dolayı teşekkür eder­iz. 

Seni biraz tanıya­bilir miy­iz?
4 kişi­lik bir ailenin en küçüğüyüm. İki kardeşiz, bir ağabey­im var. Pek çok kız çocuğu gibi baba­ma düşkünümdür ama “annesinin kızı” beni daha iyi tanım­lıy­or. Mayıs doğum­lu bir Boğa bur­cu kadınıyım. Hay­al gücüm, en yakın arkadaşlarım­dan biri diye­bilir­im. 

Ceket Pelin Yıldırım 900 ₺ Küpe Qua­je 320 ₺

Oyun­cu­luk kariy­erin nasıl başladı, biraz anlatır mısın?
Oyun­cu­luk çok küçük yaşlar­da başlayan bir hay­al­di ben­im için… Şanslıyım ki ben­im isteğim, ailemin bil­inçli oluşu ve farkın­dalığı beni bulun­duğum yere taşıdı. En büyük tutkum oyun­cu­luk ve öğren­mek diye­bilir­im. Başarılı bir oyun­cu olmak istiy­or­sam hep öğren­mem gerek­tiği­ni biliy­o­rum. Çünkü oyun­cu­luk hiç bit­meyen bir serüven… Bu serüven beni her gün daha da heye­can­landırıy­or. Bu heye­can da her geçen gün işime daha da büyük bir tutkuy­la bağlan­mamı sağlıy­or. 

Tanın­mış bir kişi olmak hay­atın­da neleri değiştir­di? 
Aslın­da çok fazla şey değiştirme­di, ben hala aynı Simay’ım ama insan­ların sevgisi­ni, ilgisi­ni his­set­mek, takdiri­ni almak ve ekran­dan da olsa onlar­la bağlan­tı kura­bilmek çok güzel ve değer­li. Bu ilgiyi ve sevgiyi his­set­mek hay­atım­da­ki en anlam­lı değişik­lik sanırım. 

Elbise Gira 750 ₺ Ayakkabı Man­go 129,99 ₺

“Zal­im İst­anb­ul” dizisinde müthiş bir çıkış yakaladın, Damla Karaçay karak­ter­ine hay­at verdin. Damla ile karak­ter olarak ben­zeştiği­ni düşünüy­or musun? İzl­eyic­ile­rd­en nasıl tep­ki alıy­or­sun? 
Damla ünlü bir sosyal medya fenomeniy­di; önceliği her zaman ken­disi olan, hay­atı ti’ye alan, hiçbir şeyi kafası­na tak­mayan dişli bir kız ve aslın­da Damla ile karak­ter­ler­im­izin alakası bile yok ama tabii ki kendime yakın bul­duğum, onu anladığım tarafları da vardı. Ben de bir şeyi aklı­ma koy­duğum zaman ona ulaş­mak için elim­den geleni yaparım ve genelde ulaşırım. 

Ken­di­ni ekran­da en beğendiğin, “işte bu olmuş” dediğin an hangisiy­di? Bir sahne geliy­or mu aklı­na?
Ken­di­ni izlerken çok rahat­sız olan­lar­danım. “Aca­ba ne yap­tım”, “bir eksiğim var mı”, “Şöyle oynasam daha mi iyi olur­du, nasıl oldu aca­ba?” gibi… Çünkü hiçbir zaman tat­min olmuy­o­rum. Hep “daha iyisi olmalı”, “daha iyisi­ni yapa­bilirdim aslın­da” diye düşünüy­o­rum. 

Oyun­cu olarak hay­ali­ni kur­duğun, içinde olmayı çok iste­diğin bir pro­je ya da bir­lik­te rol almak iste­diğin bir isim var mı?
Spe­si­fik bir pro­je­den bahsede­mem ama çok fazla hay­al­im var tabii. Bir­lik­te oyna­mak iste­diğim birçok oyun­cu ve çalış­mak iste­diğim yönet­men­ler var. Spe­si­fik bir rol ya da pro­je yok, çünkü daha çok bir­birinden fark­lı karak­ter­ler oyna­mak istiy­o­rum. 

Kadın-erkek ilişk­i­ler­ine gele­cek olur­sak aşk hay­atının neresinde?
Bence aşk çok saf, tem­iz, büyülü ve çok gerçek bir duygu; en azın­dan öyle olması gerek­tiği­ni düşünüy­o­rum. Aşkın insanı besleyen bir duygu olduğu­na inanıy­o­rum. Aşkın sadece bir kadın-erkek ilişk­isi olduğunu da düşün­müy­o­rum. Ben birçok şeye aşk duyuy­o­rum; işi­mi, arkadaslarımı, aile­mi çok büyük bir tutkuy­la, aşk­la seviy­o­rum. Birinden etk­ilenebilmem için her şey­den önce ona güvenebilmem gerekiy­or bu sadece kadın-erkek ilişk­isi için değil, her ilişkide geçer­li ben­im için. Aşk, arkadaşlık, iş far­ket­mez; güven ben­im için çok önem­li. 

Oyun­cu­luk mesleği­ni seçe­cek heves­li ve yetenek­li gençlere tavsiyelerin nel­er olur?
Hay­at­ları boyun­ca yapacak­ları bir meslek seçe­cek­ler, o yüz­den heves ve yeteneğin ötesinde çok sevmeleri lazım. Bir de asla vazgeçmesin­ler ve sabır­lı olsun­lar 🙂 

“Kendini izlerken çok rahatsız olanlardanım. ‘Acaba ne yaptım’, ‘bir eksiğim var mı’, ‘Şöyle oynasam daha mi iyi olurdu, nasıl oldu acaba?’ gibi… Çünkü hiçbir zaman tatmin olmuyorum. Hep ‘daha iyisi olmalı’, ‘daha iyisini yapabilirdim aslında’ diye düşünüyorum.” 

Elbise Munu 2.940 ₺

Yoğun iş tem­po­sun­da kendine zaman ayıra­biliy­or musun?
Sette olmadığım zaman­lar­da evde olmayı seviy­o­rum. Ailem­le vak­it geçiriy­o­rum, film izliy­o­rum, arkadaşlarım­la bir araya geliy­o­rum. Spor yap­mak için çok vak­tim olmuy­or ama gün içinde yarım saat bile olsa yürüyüş için zaman ayır­maya çalışıy­o­rum. 

Gardırobunun olmazsa olmaz beş parçası nel­er? 
Jean, tişört, jean ceket ve tabii son zaman­lar­da herkes gibi eşof­man takım­ları 🙂 

Elbise Per­i­han Demird­e­len 4.000 ₺ Chok­er Furtek Aksesuar 55 ₺

Stil danış­manı ile çalışıy­or musun? Kıyafet seçi­mi­ni yaparken en çok neye dikkat ediy­or­sun?
Düzen­li olarak çalışmıy­o­rum, ancak etkin­lik ve fotoğraf çekim­lerinde danış­man­lık alıy­o­rum. Aslın­da yer­ine göre değişiy­or, ama şık olmam gerek­tiği durum­lar­da da önceliğim kon­for oluy­or. Alışver­iş konusun­da biraz takın­tılı ola­bilir­im. alışver­iş yap­mayı çok seviy­o­rum. Bir şeyi beğendiğimde onun her rengi­ni alıy­o­rum 🙂 

Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler nel­er?
En büyük ilham kay­nağım ailem ve arkadaşlarım. Onların sevgisi ve güveni beni hay­atımın her alanın­da motive ediy­or. 

Cilt bakım ruti­nin var mı? En sevdiğin güzel­lik ürün­leri nel­er?
Cilt tem­i­zliğime çok dikkat ediy­o­rum. Set­ten kaç­ta dön­ersem döney­im uyu­madan önce mut­la­ka cildi­mi tem­i­zliy­o­rum. Ayda bir kere de pro­fesy­onel cilt bakımı­na gidiy­o­rum. Gün­lük hay­atım­da çok fazla makyaj yap­mıy­o­rum; daha çok cildi­mi din­lendirm­eye çalışıy­o­rum. Rimel, BB krem ve dudak nem­lendiri­cisi sanırım 🙂 

Kişisel gelişimin­le ilgili ne yap­mak seni mut­lu ediy­or? 
Seya­hat etmek ve yeni insan­lar­la tanış­mak sanırım. 

Son zaman­lar­da seni en çok heye­can­landıran şey ne? 
Sanırım son haf­ta­lar­da beni en çok heye­can­landıran ev değiştirmek oldu! Yakın zaman­da taşınıy­oruz ve ne kadar yoru­cu bir süreç olsa da yeni ev, yeni ener­ji fikri heye­can veri­ci. 

Gele­cek­le ilgili nasıl plan­lar yapıy­or­sun? Sıra­da ne var?
Çok plan­lı pro­gram­lı biri değil­imdir aslın­da ama şöyle diye­bilir­im: Bir sürü hay­al­im var gele­cek­le ilgili… Henüz yol­un başın­dayım ve son­rasını düşün­mek beni heye­can­landırıy­or. Son rol aldığım pro­je kısa süre önce bit­ti ve şu an hem TV hem de diji­tal pro­jeleri değer­lendirdiğimiz bir süreçtey­iz. 

Exit mobile version