GARDIROP MAGAZİN

Çağla Büyükakçay: Sahaların ve Kalplerin Starı

Çağla Büyükakçay: Sahaların ve Kalp­lerin Starı. Birçok yeteneğin hay­al­lerinin peşin­den gitmesinde önem­li rolü olmuş genç, güzel ve kendin­den emin, işine tutkuy­la bağlı tenisçi Çağla Büyükakçay, sporcu norm’larının dışı­na çıkararak portre say­falarımıza özel bir moda çekimiyle konuk oldu.

Fotoğraflar SERHAT HAYRİ Styling ÇAĞLA KÜÇÜKDERELİ Prodük­siy­on MİNE GÜNDÜZ Makyaj ERDEM YILDIZ Saç CEVAHİR ÖĞÜNER Styling Asis­tanı YAĞMUR ERTUĞRUL

Bluz: Dress İst­anb­ul 800 TL, Jean: Zara 199,95 TL

Tenis oyna­maya nasıl karar verdin?
Ailem küçük yaş­ta beni sporla ve müzik­le tanıştırdı. Bu konu­da çok şanslıy­dım. Tenisin yanın­da yüzdüm, musi­ki cemiyetine git­tim. Tenis bana bam­baş­ka bir keyif ver­di. Küçük yaşım­da tenise git­meyi iple çekiy­or­dum, oyna­madığım gün­ler evde duvar­da oynuy­or­dum. Pro­fesy­onel olmak için değil, sadece çok sevdiğim için tenis hay­atımın bir parçası oldu.

PROFESYONEL OLMAK İÇİN DEĞİL, SADECE ÇOK SEVDİĞİM İÇİN TENİS HAYATIMIN BİR PARÇASI

Tenis şu anda hay­atın­da ne kadar yer kaplıy­or? Haf­ta­da kaç saat ayırıy­or­sun? Türkiye’de pro­fesy­onel sporcu olmak zor mu?
Tenis son 12 senedir ben­im için tam zaman­lı bir iş. Herkes nasıl sabah kalkıp işine gidiy­or, akşam geliy­or­sa ben de sabah erk­enden antren­mana gidiy­o­rum ve gelişim­im için tüm gün mesai veriy­o­rum. Haf­ta­da 6 gün, günde min­i­mum 3–4 saat tenis oynuy­o­rum; kalan vak­ti­mi de daha iyi oyna­ma­ma yardım­cı ola­cak kondisy­on antren­man­ları ile geçiriy­o­rum. Türkiye’de pro­fesy­onel sporcu olmak bir çok sebepten dolayı zor, evet. Fut­bol­cu­ları ayrı tut­mak­la beraber, spo­ra bir meslek gözüyle bakılmıy­or. Küçük yaşım­da pro­fesy­onel tenis oyna­ma isteğim­le ilgili olum­lu yak­laşım­lar­la karşılaş­madım. Şim­di kariy­er­imde­ki çıkışlar­dan son­ra bakış açılarının değiştiği­ni göre­biliy­o­rum ama keşke en başın­da yürek­lendiri­ci ola­bilsek.

Tenis dünya­da çok sevilen bir spor. Senin Grand Slam’deki başarın ve imza attığın ilk­ler sayesinde, Türkiye’de de talep gören bir spo­ra dönüştü. Sence Türkiye’de yeter­ince izleyi­ciye ulaşıy­or mu?
Ben­im yarıştığım müs­abakaları yayın­la­ma şansları maale­sef olmuy­or ama büyük tur­nu­vaların çoğu tele­vizyon­da yayın­lanıy­or esasın­da. İns­anl­ar tenis seyret­meyi seviy­or ama biz­den birisi ulus­lararası başarılar alır­sa, bu spor dalının popüler­liği artıy­or. Ben bunu Grand Slam ana tablo­ları oynadığım­da, WTA Şampiyonluğu’nu kazandığım­da gördüm.  Ülkem­izde tenisin bu kadar gelişe­ceği­ni düşün­mezdim. Biz esasın­da genç bir toplum olduğu­muz için,  ben­im gözümde iyi bir potan­siyel taşıy­oruz.

Sadece tenis oyna­yarak mı koruy­or­sun for­munu? Pilates, yoga ya da baş­ka bir spor daha var mı hay­atın­da?
Büyük kardeşim Pilates eğit­meni. Küçük kas gru­plarımı ve sta­bi­liza­sy­on­u­mu geliştirmek için çok fay­dasını görüy­o­rum. Fizik­sel olduğu kadar men­tal de bir iş yap­tığım için, yogaya da zaman ayır­maya çalışıy­o­rum. Baş­ka bir spor yap­mak için vak­tim olmuy­or maale­sef.

İlkl­eri başaran biri olarak senin yol­un­dan git­mek isteyen­lere öner­i­lerin nel­er olur­du?
Bu yol­da iler­lemek isteyen­ler için spor­da, yap­tığımız işte her şeyin mümkün olduğu­na inan­malarının öne­m­i­ni ne kadar vur­gu­lasam az. Kendi­leri­ni sık sık din­leyip, kendi­ler­ine iyi gelen yön­tem­leri bulup bun­ların üzerinde istikrar­lı ve disi­plin­li çalış­malarını öner­ir­im. Bir kariy­erde inişler ve çıkışlar olmalıdır; hep­si birşeyler öğre­tir. O gün kötü gözüken bir duru­mun ileride çok daha iyi­sine dönebile­ceği­ni hiç akıl­ların­dan çıkar­madan, gün­lük değil, hep daha uzun vadeli düşün­meleri­ni tavsiye ede­bilir­im.

BİRAZ DA MODA

Moday­la aran nasıl? Türkiye’de ve dünya­da stili­ni beğendiğin isim­ler kim­ler?
Moda olan her şeyi takip edip uygu­layan birisi değil­im. Her kadın gibi alışver­işe ve stillere mer­ak­lıyım ama daha çok kendi­mi rahat his­set­tiğim ve kişil­iği­mi yan­sı­tan tar­zları ter­cih ediy­o­rum giy­im­imde. Türkiye’de Zeynep Tosun’u çok beğenir­im, çok kez de kıyafet­leri­ni taşı­ma şan­sım oldu. Mehtap Elaidi’yi de çok seviy­o­rum. Dünya­da ise Vic­to­ria Beck­ham ile Gal Gadot, stili­ni beğendiğim isim­ler­den.

Bluz: Dress İst­anb­ul 800 TL

Mer­ak ediy­o­rum spor ve tenis kıyafet­leri için han­gi markalar­dan alışver­iş yapıy­or­sun? Beğendiğin spor markaları nel­er?
15 sene kadar Adi­das ile çalıştım, her zaman çizgi­leri­ni çok beğenir­im. İki senedir de Asics ile bir iş bir­liğimiz var. Hem sade, hem şık; özel­lik­le ayakkabıları ile çok rahat ediy­o­rum.

Gele­cek plan­ların­dan bahseder misin?
1,5 sene zor­lu bir süreçten geçtik­ten son­ra, tekrar hede­flediğim doğrul­tu­da çalış­malarımı sürdürüy­o­rum. 2020 sen­e­si gelişim­i­mi sırala­ma­ma aktar­mam için çok önem­li ola­cak. Ağus­tos ayın­da oynanacak Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda ülkem­izi bir kez daha olimpiy­at­lar­da tem­sil etmek istiy­o­rum. Bunun için tekrar en iyi ilk 100 tenisçi arası­na girmem gerekiy­or. Yakın gele­cek­le ilgili heye­can­lıyım ve şu anda tüm kon­santrasy­on­um bunun üzerinde.

Exit mobile version