GARDIROP MAGAZİN

Popovy kardeşlerin düşsel karakterleri

Bebek­ler artık çocuk oyun­cağı olmak­tan çık­tı ve cid­di bir­er sanat eseri olarak kolek­siy­on­lar­da yeri­ni almaya başladı. Bebek sanatın­da Rus ekolünün öncüsü Ele­na ve Eka­te­ri­na Popovy kardeş­lerin yarat­tığı karak­ter­ler, onları bir­er moda ikonu yap­maya yete­cek güzel­lik­te ve ince­lik­te kıyafet­leri, sıra dışı saç ve makya­jlarıy­la ade­ta düşsel bir alem­den bizi seyrediy­or.  

Yeka­ter­in­burg’­da­ki Ural Mimari ve Güzel Sanat­lar Akademisi’n­den mezun ikiz kardeşler Ele­na ve Eka­teri­na’nın bebek­leri, bir dizi sanat disi­plin­i­ni bir araya getiren muhteşem yaratık­lar. Bugüne dek erim­iş plas­tik­ten FIMO olarak da bili­nen soğuk porse­lene, kendil­iğin­den sertleşen polimer bazlı kile kadar pek çok malzeme­den bebek­ler yap­mışlar. Önceleri ede­biy­at­tan kimi karak­ter­leri can­landıran, daha son­ra Madon­na, John Gal­liano, Dita von Teese, John­ny Depp gibi ünlü­lerin portreleri­ni bebek­lerde çalışan Popovy kardeşler, ilk kolek­siy­on­larıy­la Mosko­va’­da­ki Inter­na­tion­al Doll Salon fuarın­da iki ödül kaza­narak fark edilmişler. Şim­di ise ken­di karak­ter­leri­ni ve temalarını oluş­tu­ruy­or, ken­di dik­tik­leri kıyafetler­le, geliştirdik­leri çarpıcı saç ve makyaj stil­leriyle onları hikayelerin içine otur­tuy­or­lar. İnt­ern­ett­en de sipar­iş ede­bildiğiniz bu bebek­ler­den biz çok etk­ilendik, bakalım siz de seve­cek misiniz?

Popovy kardeş­lerin bebek­leri­ni satın alan­lara yol­ladık­ları kutu­dan çıkan mesaj, her şeyi özetliy­or:

“2004’ten beri bebek yapıy­oruz. Biz­im için bu uğraş, zaman­la tem­atik bir tür sanat for­mu­na dönüştü. Modayı da işin içine kat­tığımız­da, çağ­daş ve koz­mopolit güzel­lik anlayışımızı ifade etmem­izi sağladı. Misy­on­u­muz, sizlere bir hikaye anlat­mak; her seferinde hay­al gücünün sınır­lan­madığı bir dünyaya kaç­manızı sağlay­a­cak yeni bir hikaye. Tar­i­ht­en ve doğadan ilham alarak, sıradan olanın öte­sine geçm­eye çalışıy­oruz.
Tüm ener­jimizi, bebek­ler­im­ize otan­tik bir görünüm vere­bilm­eye adıy­oruz. 2012’de “SISTERS” adlı ser­im­izi oluş­tur­duk. Çiz­im­ler­den yola çıkarak her şeyi kendimiz yapıy­oruz: pro­totip kalı­plar­dan makya­ja, vücut dövmelerinden peruk­lara, bütün kıyafet ve ayakkabılara kadar. Yıl­lar içinde teller­le destek­li elbisel­er ve peruk­lar yap­ma konusun­da kendimize özgü bir teknik geliştirdik. Ve pek çok fark­lı malze­meyle çalışarak deney­im kazandık. Geçmişle gele­cek arasın­da sürege­len diya­logu yan­sıta­bilmek için, hem eski, hem de günümüz­den doğal ve yük­sek kaliteli materyaller kul­lan­maya özen gös­ter­dik. Kolek­siy­on­larımız­da kürkler, Japon Edo hanedan­lığı döne­minden antik ipekler veya mika gibi malzemel­er göre­bilirsiniz. Bebek­ler­im­izin tümü sınır­lı sayı­da üretil­di. Bazen bebek­ler­im­iz için sah­neyi tamam­layan özel mobilyalar da üretiy­oruz.
Bütün eser­ler­im­iz sevgiyle yapıldı. Seçi­miniz için teşekkür­ler. Artık biz­im de geçmişimizin bir parçası oldunuz.”

Exit mobile version