GARDIROP MAGAZİN

Öznur Serçeler: Doğal, Samimi ve Güzel

“Hay­at felse­fem ‘Her şey olacağına varır rahat­la’ yönünde oluy­or her zaman. Bir de hay­atın geçiciliği.. Bunu kendime daha sık hatır­la­maya çalışıyorum.” diyen Öznur Serçeler, soru­larımızı tüm samimiyetiyle yanıtlıy­or. Akıl­lı, sem­patik ve sek­si başarılı oyun­cu Öznur Serçeler ile çok key­i­fli bir kapak çekimi gerçekleştirdik. 

Röportaj ÇAĞLA KÜÇÜKDERELİ Fotoğralar UĞUR SARIDURAN Videogra i SAM MEHDIKHANI Styling DİLARA İPEK ŞATIR Saç ATAKAN GELİŞLİ Makyaj RUFİYE KALMAZ Kurum­sal İletişim MİNE GÜNDÜZ Mar­ka İletişimi YONCA YALKI  Prodüksiyon NUTEK STUDIO Mekan RADISSON BLU OTTOMARE 
Katkıların­dan dolayı MARKS & SPENCER’a teşekkür eder­iz.

Hay­atının nasıl bir dönemindesin? Nel­er yapıy­or­sun?
Kendi­mi daha olgun, rahat hissettiğim bir dönemimdeyim diye­bilir­im. Önceden huzu­ru­mu kaçıran şeyler artık aklım­da bile kalmıy­or. Hay­atı biraz daha olduğu haliyle kab­ul etmeyi öğrendim gal­i­ba.

“Erken­ci Kuş”, “Şah­maran” ve “Recek İvedik 7” gibi pek çok dizil­er ve film­lerde rol aldın. Şimdil­erde “Yalı Çapkını” dizisinde izliy­oruz seni. Bu pro­jel­er arasın­da seni en çok heye­can­landıran hangisiy­di?
Her biri fark­lı açılardan ayrı ayrı heye­can­landırdı ve heye­can­landır­maya da devam ediy­or aslın­da. Bazı yaptığım işler diğerlerinden daha ayrı bir yere sahip olsa da her çalıştığım işte yeni bir şeyler öğrendim ve deney­im­led­im. Bu konu­da şanslıyım.

Neredeyse oynadığın dizilerin tamamın­da “aşk” var. Sen aşkı nasıl tamam­larsın?
Bence aşk çok kat­man­lı bir şey. Bura­da bir kaç cümleyle açıklayabilmek zor ama şunu önemli bulduğumu söyleyebilirim, eğer doğru zaman­da doğru kişiyle denk geldil­erse, aşkta iki kişi de güzelleşir, daha iyi olurlar.

Ken­di­ni ekran­da en beğendiğin “işte bu olmuş” dediğin an hangisiy­di? Bir sahne geliy­or mu aklı­na?
Ben per­for­man­sımı ekran­da görmeye Dolunay’daki Fatoş rolümden son­ra başladım. Çok zevk alarak oynadığım bir roldü. Özel bir sahne gelmiy­or aklı­ma ama hala açıp eski roman­tik kome­di işlerimi izle­meyi seviy­o­rum. Roman­tik kome­di de sevmemin bun­da etk­isi büyük tabi.

Oyun­cu olarak hay­ali­ni kur­duğun, içinde olmayı çok iste­diğin bir pro­je ya da bir­lik­te rol almak iste­diğin bir isim var mı?
Var tabi ki ama bu konu­da biraz açgözlüyüm:) En az 100 iş ya da isim saya­bilir­im size.

Sence kariy­erinde­ki dönem nok­tan han­gi pro­jeyle oldu? 
Dönüm nok­tam Dol­u­nay dizisinde oynadığım Fatoş rolüydü.

Öznur’un kale­minden çıkan bir senaryo nasıl olur­du? Nasıl bir hikaye yaz­mak ve yönetmek ister­din?
Ben­im kalemim­den kome­di, durum kome­disi ya da bir dönüşüm hikayesi çıkardı.

Genel olarak nasıl bir hay­at felse­fen var? Bugüne kadar edindiğin en kıymetli ve ade­ta hay­at der­si olarak ben­imsediğin bil­gi ney­di?
Hay­at­felse­fem ‘Herşey olacağına varır rahat­la’ yönünde oluy­or her zaman. Bir de hay­atın geçiciliği.. Bunu kendime daha sık hatır­la­maya çalışıyorum.

Tanınır biri olmak senin için ne ifade ediy­or? Bu duru­mu nasıl yönetiyorsun?
Gayet key­i­fli tarafın­dayım tanınırlığın. Öyle sokak­ta yürüyemeyecek hale geldim falan gibi sıkın­tılar yaşamıyorum. O yüzden dışarıda insan­ların beni görünce gülümseyerek selam ver­me­si gayet key­i­fli ve sami­mi geliy­or.

Oyun­cu­luk anlamın­da gelişmek için nel­er yapıy­or­sun? Ken­di­ni nasıl güncelliyorsun?
Oynadığım roller zat­en hep iç dünyama başka kapılar açıyor. Ben de bu fır­sat­tan yarar­lanıp kendi­mi daha iyi tanı­maya başlıyorum. Bu entere­san bir şey kendi­mi daha derin tanıdıkça san­ki hay­at­la ve başkalarıyla da daha iyi ilişkileniyorum, dolasıy­la oynadığım rollerlede.

Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler nel­er?
Hay­atın tadını çıkaran insan­lar beni çok etk­il­er çünkü onlar sakinleşmek, yaşamak için güzel hatır­latıcılardır. Fark­lı bir taraftan, ken­di­ni olduğu gibi yaşayan ‚başına gelen­leri olgun­luk­la gerçeklikle kab­ul eden ve mücadele moti­vasy­onunu kay­bet­meyen insan­lar­dan, hikayel­er­den de çok etk­ilenir­im.

Moday­la aran nasıl? 
Gayet iyi. Bu konu­da tavsiyel­er almayı­da sevdiğim için birisi beni giy­dirsin kuşatsın çok sev­er­im.

Gardırobunun olmazsa olmaz beş parçası nel­er? 
Çanta, stilet­to, jean, deri ceket, güneş gözlüğü olmazsa olma­zlarımdır.

Stil danış­manı ile çalışıyor musun? Kıyafet seçimini yaparken en çok neye dikkat ediy­or­sun?
Evet çalışıyorum hari­ka bir styl­is­tim var gerçekten ben­im beden­i­mi ben­den iyi biliy­or ola­bilir. Zevk­ler­im­iz de yakın olduğu için bana ne zaman alter­natif bir kom­bin sun­sa aklım diğer kom­bin­lerde de kalıy­or.

Sosyal medya ile aran nasıl? Günde ne kadar vak­ti­ni har­cıy­or­sun, favori uygu­la­maların hangi­leri?
Sosyal medya ile aram iyi diye­bilir­im. Genel­lik­le Insta­gram ve Youtube’da vak­it geçiriyorum. Youtube’da bir şeyler izle­meyi, izlerken öğrenmeyi seviy­o­rum. Instagram’da da çok eğlenceli içeriklere denk gelebiliy­o­rum, bu hoşuma gidiy­or. Twit­ter biraz daha karam­sar geliy­or bana. O yüzden yoru­cu ve stres­li bir gün geçiriyorsam Twitter’a daha az giriy­o­rum diye­bilir­im. Eğer o gün daha çok vak­tim var, sette bek­liy­or­sam mesela daha çok sosyal medya­da vak­it geçiriyorum. Ama uğraştığım işlerim varsa çok daha az giriy­o­rum sosyal medyaya. Günlük yoğunluğuma bağlı sosyal medya­da geçirdiğim süre.

Cilt bakım ruti­nin var mı? En sevdiğin güzellik ürünleri nel­er?
Cilt bakım ruti­n­im var ve bunu çok önemsiyorum. Sabahları ve yat­madan önce mut­la­ka yüzümü tem­i­z­ler­im, tonik uygu­larım. Eğer gündüzse güneş koruyu­cu içerikli krem­ler­i­mi uygu­larım. Göz altı krem­i­ni aksat­mıy­o­rum. Dudak balmı da günde bir kaç kez mut­la­ka sürerim. Gündüz ve gece bakım­larımı aksat­madan yapıy­o­rum ve bunu da cildimin ihtiy­acı­na göre ürün değiştirerek devam ettiriy­o­rum. En sevdiğim güzellik ürünleri şunlar diyemeyeceğim çünkü cildimin ihtiy­acı­na göre hareket ediy­o­rum ve ürünler değişiyor.

 

Kişisel gelişimin­le ilgili ne yap­mak seni mut­lu ediy­or? 
Pilatese git­mek, güzel film­ler izle­mek, güzel müzikler din­le­mek beni çok mut­lu ediy­or. Yeni bir şey öğrenmek ben­im çok hoşuma gidiy­or. Bu bil­gi düzeyinde yeni bir şey öğrenmekte ola­bilir, bedensel bir şey de ola­bilir. Mesela
bu ara motor kul­lan­mayı öğreneceğim ve bunun için çok heye­can­lıyım. Öğrenmeye dair bun­ların tümünü kişisel gelişimin bir parçası olarak görüyorum. Kişisel gelişimin sadece zihin­sel değil, insanın bede­nen de keşifler yapıp ken­di­ni geliştirmesi, daha sağlıklı bir zihin ve daha sağlıklı bir ruha sahip olmasını sağlıyor bence.

Son zaman­lar­da seni en çok heye­can­landıran şey ne? 
Çağan Irmak’ın Yaratılan pro­je­si beni çok heye­can­landırdı. İnanılmaz beğendim, inanıl­maz heye­can­landım izlerken.. Gerçekten dört dörtlük bir iş olmuş. Oyun­cu­luk­ları da, yaratılan dünyayı da çok beğendim, tebrik ediy­o­rum.

Son dönemlerde kur­duğun hay­aller genel­lik­le ne ile ilgili oluy­or?
Huzurlu ve mut­lu yaşadığım, aynı zaman­da işimi de başarıyla yürüttüğüm, tat­min olarak yaptığım güzel şeyler hay­al ediy­o­rum. Bun­ların içinde hay­atım­da var olan per­for­manslarımı daha iyi yer­lere taşımakta var. En iyisi­ni yap­mak arzusun­da olan biriy­im. O yüzden genelde daha iyiye ulaşma yönünde olum­lu hay­al­ler­im var diye­bilir­im.

Exit mobile version