GARDIROP MAGAZİN

Nilay Deniz: Doğallık ve Azim

Eğlenceli mahalle diziler­ine dönüşü müjdeleyen “Çatı Katı Aşk” dizisinin Yasemin’i Nilay Deniz, köpekleriyle Anadoluhisarı’nda kur­duğu sami­mi dünyasıy­la yoğun set yaşamı arasın­da kur­duğu dengeyi anlatıy­or. 

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar Ser­hat Hayri Videografi  Kadir Avşar Moda Direk­törü Çağla Küçükdere­li Stil Danış­manı Mehtap Ste­fou Saç Burak Mert Aydın Makyaj Aylin Gümüş Prodük­siy­on Mine Gündüz Fotoğraf Asis­tanı Uğur Sarı­du­ran Styling Asis­tan­ları Ceren Kaplan, Jaleesa Sin­glen­ton

Oyun­cu­luk kariy­erin nasıl başladı?
Oyun­cu­luk serüven­im Ankara’da Behzat Ç ile başladı. Bir bölüm sürdü ama müthiş heye­can­lıy­dı. Bir güzel­lik yarış­masın­da Ankara’nın yüzü seçilmiş­tim. Hemen akabinde yapım­cı tarafın­dan den­eme çeki­mi için çağırıldım. Eğlendim, heveslendim ve mut­lu his­set­tim. Oyun­cu­luk hay­atım­da ken­di başı­ma ilk büyük kararımdı. Tabii anne­min desteği çok büyük. Zor bir yol­cu­luk­tu ama üstesin­den geldik, geliy­oruz…

Şimdil­erde “Çatı Katı Aşk” dizisinde key­i­fle izliy­oruz seni. Oynadığın karak­ter­le ben­z­er yan­ların var mı? 
Yasemin güçlü bir kadın karak­ter. Ben de güçlü olduğu­mu düşünüy­o­rum. Baş­ta bir karak­ter yaratıy­oruz ama son­rasın­da kendim­den bir şeyler mut­la­ka oluy­or. Bazen, ben de böyle yapardım, diy­o­rum.

Ceket Jean Paul Gaulti­er 6.000 ₺ Pan­tolon Zara 169,95 ₺ Kolye Bey­men Club 399 ₺

Çatı Katı Aşk dizisinde o eski mahalle dizilerinin samimiyeti göz­den kaçmıy­or. Mahalle kültürünü seviy­or musun? 
Çok seviy­o­rum. Şehrin kal­a­balığı­na gün içinde çok karışsak da eşim­le müs­tak­il bir evde ve ses­siz sakin bir mahallede olmayı ter­cih ettik. Anadolu His­arı çocuk­luğu­mu hatır­latıy­or bana. Her şeyin bir ara­da olduğu, şehrin içinde, ulaşımı çok kolay, esnaf tanıdık. Set dışın­da köpekler­im­i­zle sade ve sakin bir hay­at yaşıy­oruz.

Nilay Deniz hay­atı nasıl yaşar; hay­a­ta bakış açısı nasıl?
En büyük ide­al­im, hay­atım­da yap­tığım her şeyi içime sinerek yap­mak. Sonun­da keşke dememek. Şimdiye kadar da iyi iler­liy­or.

Gün­lük hay­atın­da hırslı mısın? Yok­sa hay­atı akışı­na mı bırakırsın? 
Hay­atı akışı­na bırakırım. Hiç hırslı değil­im. Gal­i­ba bu ben­im biraz da kötü bir özel­liğim. Çünkü ben ‘ne yaparsan yap her şey ola­cağı­na varıy­or’ olayı­na inanan­lar­danım. Ben çabalarım, elim­den geldiği­ni yap­maya çalışırım ama günün sonun­da olmuy­or­sa olmuy­or­dur.

Ceket Neec Store 1.250 ₺ Pan­tolon Neec Store 550 ₺ Çizme Jab­bot­er 999 ₺

İstanbul’a tek başı­na geldin. Nasıldı?
Çok zor­du. Aslın­da Söke’den son­ra Ankara’da yaşadım. Ankara çok düzen­li ve basit bir şehir­di. Son­ra Eskişehir’e dizi çeki­mi için git­tim ve gençler­le dolu bir üniver­site şehriy­di ve key­i­fli bir deney­im oldu. İst­anb­ul ise her yer­den fark­lıy­dı. Korku­tu­cu ve ürkütücüy­dü. Çünkü bura­da her şey vardı.

Oyun­cu­luk­ta hay­al ettiğin yer nere­si?
Hay­aller tüken­mez, hat­ta say­mak­la da bit­mez. Ben hay­al­lerinin peşin­den giden biriy­im. Gerçek­leşen her hay­al­im bir son­raki­ni doğu­ruy­or. Her zaman gide­bildiğim yere kadar git­mek, önce­ki yap­tığımın daha iyisi­ni yap­mak…

Ken­di­ni ekran­da en beğendiğin, “işte bu olmuş” dediğin karak­ter hangisi? 
Ben can­landırdığım karak­ter­ler­le fazla bağ kuruy­o­rum. Ama tabii içlerinde en uzun soluk­lu olan ve birçok şeyi o dönemde yaşadığım için “Aşk Yeniden Selin” karek­teri ile bağ kur­dum diye­bilir­im. Şu an can­landırdığım “Çatı Katı Aşk”taki Yasemin karak­teri de bende iz bıraka­cak gibi duruy­or.

Göm­lek Bey­men Club 399 ₺ Korse Ceren Ocak 2.000 ₺ Pan­tolon Neec Store 550 ₺ Bot Net­work / L’appart PR

“Hayaller tükenmez, hatta saymakla da bitmez. Ben hayallerinin peşinden giden biriyim. Gerçekleşen her hayalim bir sonrakini doğuruyor. Her zaman gidebildiğim yere kadar gitmek, önceki yaptığımın daha iyisini yapmak…” 

Bugüne kadar çalıştığın, seti en eğlenceli pro­je hangisiy­di?
“Aşk Yeniden” hem kam­era arkası hem önü çok eğlenceli ve yük­sek bir işti. Ben­im için yeri ayrı.

İyi bir oyun­cu olmanın kod­ları var mı? Rol mod­eli olarak aldığın oyun­cu­lar kim­ler?
İyi bir gözlem, doğal­lık, azim. Rol mod­e­lim yok. Ama izlediğim, din­lediğim birçok oyun­cu ve pro­je­den iyi şeyler öğren­m­eye bakıy­o­rum.

Mut­la­ka önünde hari­ka pro­jel­er ola­cak­tır ama özel­lik­le oyna­mak iste­diğin özel bir rol var mı?
Hep söy­ler­im: çok güzel bir çin­geneyi oyna­mak ister­im. Aksiy­on fil­mi çek­mek ister­im. Aklı­ma geldikçe “ay bunu da oynasam, şunu da oynasam” dediğim çok karak­ter oluy­or. Her şeyi oyna­mak istiy­o­rum.

Sine­ma mı, dizi dünyası mı daha çok çekiy­or seni? Ken­di­ni ekran­da izliy­or musun?
İki­sinin de yeri ayrı. Sine­ma fil­minde henüz oyna­madım ve güzel bir pro­jenin içinde olmak istiy­o­rum. Dizi dünyası da süreklilik getirdiği için baş­ka bir heye­can. Çoğun­luk­la kendi­mi izle­m­eye çalışıy­o­rum. Ne yap­tığımı, hata­larımı ve doğru­larımı gör­erek bir şek­ilde kendi­mi eleştirmeyi seviy­o­rum.

Net­flix, Ama­zon Prime, Blu TV gibi diji­tal plat­form­lar hakkın­da ne düşünüy­or­sun? İzl­eyici kitle­si daha mı fark­lı? Sen de diji­tal bir pro­jede yer almak ister miy­din?
Diji­tal pro­jel­er bu çağ­da biz­im için yeni­lik. Yapıl­mayanı yapa­bilmek aslın­da bir fır­sat. Teknolo­ji geliştikçe biz­im de insan­lık olarak buna ayak uydur­mamız gerekiy­or. Diji­tal plat­form­lar bunun için güzel bir fır­sat. Ben de diji­tal­in içinde olmak istiy­o­rum tabii ki, neden olmasın?

Yurt dışı pro­jeler­ine de açık mısın? 
Yurt dışın­da pro­jel­er yap­mak istiy­o­rum. Fark­lı dillerde, fark­lı ülkel­erde, fark­lı bakış açılarıy­la. Ben­im için hep­si bir deney­im.   

Seni tanı­mayan birine ken­di­ni nasıl anlatırsın?
Uyum­lu, den­geli bir insanımdır.

Sosyal medya ile aran nasıl? Beğenerek takip ettiğin veya stalk’ladığın isim­ler var mı? 🙂
Sosyal medya ile aram daha yeni yeni olmaya başladı. Abartıl­madığı sürece hem faydalı,hem eğlenceli ben­im için. Stalk ise pek ben­lik değil.

“Hep söylerim: çok güzel bir çingeneyi oynamak isterim. Aksiyon filmi çekmek isterim. Aklıma geldikçe “ay bunu da oynasam, şunu da oynasam” dediğim çok karakter oluyor. Her şeyi oynamak istiyorum.”

Kazak Zara 269,95 ₺ Korse Ceren Ocak 2.000 ₺ Elbise Sudi Etuz 8.500 ₺

Güzel­lik ruti­ninin vazgeçilmez ürün­leri nel­er? 
Kesin­lik­le düzen­li cilt bakımı. Ve işi­ni iyi bilen bir dok­tor ile işbir­liği. Vazgeçilmez ürün yok­tur. Çünkü özel­lik­le cildin den­ge­si bulun­duğun orta­ma, hava şart­ları­na, duygu­ları­na kadar değişe­bilen bir şey.

Stili­ni nasıl tanım­larsın? 
Her daim casu­al-spor ter­ci­him.

Aşkı tanım­la­manı iste­sek?
Aşk çok tesadü­fi bir şey. Sürek­li bir şey de değil. Anlık olarak oluşuy­or. Ve son­ra dönem dönem karşın­daki­ni keşfet­tikçe tekrar­lanıy­or. Aşkın zamanı ve yaşı yok.   

Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler nel­er?
Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­naklarım; anılarım ve ren­kler. Her renk bana bir duyguyu hatır­latır. Sevdiğim her şey moti­vasy­on­um.

“Aslında Söke’den sonra Ankara’da yaşadım. Ankara çok düzenli ve basit bir şehirdi. Sonra Eskişehir’e dizi çekimi için gittim ve gençlerle dolu bir üniversite şehriydi ve keyifli bir deneyim oldu. İstanbul ise her yerden farklıydı.”

Pan­de­mi döne­mi hay­a­ta bakış açını nasıl etk­ile­di? 
Dünya­da sağlık­tan daha önem­li bir şey yok. Bunun için de doğru bir yaşam tarzı…  

Son zaman­lar­da seni en çok heye­can­landıran şey ne oldu? 
Annem bir güzel­lik salonu açtı, onun için çok heye­can­lıyım!

Şim­di sıra­da ne var? 
Yoğun setler­den son­ra biraz din­len­me molası ve tabii hemen ardın­dan yeni pro­jel­er… 

Exit mobile version