GARDIROP MAGAZİN

Nihan Şahenk: Yıldızın Parladığı Anlar

Önce oyun­cu olarak tanıyıp son­ra için­de­ki müzik cevheri­ni keşfet­tiğimiz Nihan Şahenk ile üçüncü single’ı “Parla”yı çıkar­ması arefesinde konuş­tuk. 

Sizi önce oyun­cu olarak tanıdık. Şarkı söyle­m­eye nasıl başladınız? Siz mi müz­iği seç­tiniz, müzik mi sizi? 
Müz­iğin içine doğ­dum diye­bilir­im. Babam ve abim müzisyen; aynı zaman­da ailem­izde de çok fazla müzik insanı olduğun­dan çocuk­luğum müzik soh­bet­leriyle dolu sofralar­da geçti ben­im. Her yemek son­rasın­da babam alırdı eline ya gitarını ya da buzuk­isi­ni ve her tür­den şarkılar söylerdik. Müzik­le başladı her şey ve müzik­le devam ediy­or. Bu beni inanıl­maz mut­lu ediy­or. 

Müzik eğiti­mi aldınız mı? 
Hayır almadım. Ama babamı sahnedeyken çok küçük yaşlar­da din­le­m­eye başlamış olmam ben­im en büyük şan­sım. Daha ilkoku­la bile git­miy­or­dum, bin­lerce tur­istin karşısın­da şarkı söy­leyip alkış aldığım zaman. Okul­da bütün gös­ter­il­erde, babam­la evde hep piyano başın­da ve abim­le her zaman her yerde şarkı söyled­im ben. Odam­da yal­nızken yatağın üstüne çıkıp san­ki sahnedeymiş gibi hay­ali izleyi­ci­ler­ime konser verir, onlara eller­i­mi uza­tırdım. Evde kimse yokken zor şarkıları seçer, onları söyleye­bilmek için deli gibi çalışırdım. 

Can Bonomo’nun da destek verdiği bir isim­siniz. Hat­ta If Beşiktaş’taki Bonomo kon­serinde “Ölmüşüm Ne Yazar” şarkısını seslendir­di­niz. İlk single’ınız mıy­dı? Bonomo ile aynı sah­neyi pay­laş­mak nasıl his­set­tir­di? 
Evet sözü ve beste­si Can Temiz’e ait “Ölmüşüm Ne Yazar” ilk single’ım. İlk şarkım olması sebe­biyle ben­de­ki yeri ayrı. Can Bonomo şarkı çık­tığı gün arayıp “ilk kon­serde söylesin Nihan” dediğinde ağlamıştım mut­lu­luk­tan. Can gerçek­ten desteği­ni göster­mek konusun­da çok cömert biri. Müzik yap­maya karar verdiğim ilk gün­den beri her zaman yanım­da olduğunu his­set­tir­di, ne sor­sam ilgiyle sabır­la cevap­ladı. Ve aynı sah­neyi pay­laş­mamız gerçek­ten ben­im için çok özel bir jest­ti. 

Müz­iğiniz nasıl bir kitl­eye hitap ediy­or? 
Spe­si­fik olarak bir şey söyleye­mem ama aldığımız ver­ilere göre en çok 18–22 yaş aralığı din­liy­or­muş beni. Bence her şarkı her insana baş­ka bir yerinden dokunuy­or. Kimisi için müzik çok etk­ili oluy­or, kimisi de söz­leri­ni çok seviy­or. Yeni çıka­cak şarkımı çocuk­ların da çok seve­ceği­ni düşünüy­o­rum. 

Siz Türkiye’den han­gi müzisyen­leri, gru­pları sev­erek din­lersiniz?
Sezen Aksu, Tarkan, Şeb­nem Fer­ah, Nilüfer, Zeki Müren, Hümeyra, Nükhet Duru, Can Bonomo, Can Tem­iz, neredeyse her gün Ajda Pekkan ve son gün­lerde de Karsu’ya bayılıy­o­rum. 

Kon­serinize kim gelse mut­lu­luk­tan uçarsınız? 
Sezen Aksu gelse çıldıra­bilir­im ve Şeb­nem Fer­ah gelirse de heye­can­dan şarkımın söz­leri­ni unutabilir­im. 

Geçtiğimiz Mayıs’ta yönet­men­liği­ni eşiniz Ali Rıza Şahenk’in yap­tığı “Nasıl Key­i­fler” kli­b­iniz yayın­landı. Söz, müzik, klip nasıl oluş­tu; bu parçanın hikayesi­ni pay­laşır mısınız?
“Nasıl Keyifler”in sözü beste­si Can Temiz’e, düzen­leme­si de eşim Ali Rıza Şahenk’e ait. “Ölmüşüm Ne Yazar”dan son­ra hareketli bir şarkıy­la çık­mak istiy­or­dum. Ve o sıralar karan­ti­na süre­ci henüz başla­mamıştı, çıkış tar­i­hi de yaza denk geldiği için rit­min­den dolayı biz bu şarkıyı seçtik ama son­rasın­da söz­lerinin de o gün­lere çok uygun olduğunu fark ettim. Hep­imizin morale ihtiy­acı vardı ve şarkı “Nasıl key­i­fler?” diye soruy­or­du. “Her şey gir­er bir gün yol­u­na
tek ki yüzün gül­sün” diy­or­du. Şarkı tamam, tar­i­hi de belir­lemiştik ki karan­ti­na başladı; bu yüz­den kli­bi de evde çek­m­eye karar verdik! Hem böyle bir zamana denk gelme­si, hem Ali Rıza’nın ilk yönet­men­lik deney­i­mi olması ve her şeyiyle sadece ikimizin elin­den çıkan bir iş olmasın­dan dolayı bu şarkının yeri biz­im için çok özel. 

Moday­la ilgili misiniz; sahne kostüm­leri­ni ken­di­niz mi seçiy­or­sunuz?
Evet çok sev­er­im güzel giy­in­meyi, değişik parçaları bir­leştirmeyi, eski kıyafet­leri düzen­le­meyi. Sahnede de kli­p­ler­imde de fotoğraf çekim­lerinde de hep kendim seçiy­o­rum ve böyle daha mut­lu oluy­o­rum, çünkü her
şey iste­diğim gibi oluy­or. Son klipte de saç ve makya­j­dan kıyafetlere bütün detay­ları ben seç­tim ve düzen­led­im. Saç ve makyaj konusun­da asla iddi­alı değil­im ama çıkan sonuç­tan çok mut­luyum. Son zaman­lar­da ikin­ci el kıyafetlere de ilgim art­tı. Çok seviy­o­rum eski ve yeniyi bir­leştirmeyi. Eski kıyafet­lerin fark­lılığı, detay­ları çok ilgi­mi çekiy­or. 

“İlk görüş, “Bu adam ben­im evleneceğim adam” dediğim andı. Ve öyle de oldu çok şükür. Biz nefes ter­apisinde tanıştık. Nefes koçum elim­den tut­up beni Ali Rıza’nın yanı­na götürdü ve sizin kesin tanış­manız gerekiy­or, dedi. Gerçek­ten de ben­im Ali Rıza’yı tanı­mam gerekiy­or­muş.” 

Eşini­zle tanış­ma hikay­eniz nasıldı? İlk görüşte aşk mıy­dı? 
İlk görüş, “Bu adam ben­im evleneceğim adam” dediğim andı. Ve öyle de oldu çok şükür. Biz nefes ter­apisinde tanıştık. Nefes koçum elim­den tut­up beni Ali Rıza’nın yanı­na götürdü ve sizin kesin tanış­manız gerekiy­or, dedi. Gerçek­ten de ben­im Ali Rıza’yı tanı­mam gerekiy­or­muş. Yok­sa asla bile­mezdim bir ilişkide bu kadar uyum­lu olun­abile­ceği­ni, bu kadar anlayış ve sevginin karşılık bek­leme­den her geçen gün arta­bile­ceği­ni. Yaşa­madan asla bile­mezdim ve çok şanslıyım ki buna sahip olduğum bir hay­at yaşıy­o­rum. 

Evde işte 7/24 bir­lik­tesiniz, bu durum ilişkinizi nasıl etk­iliy­or? Bu dönem­le nasıl başa çık­tınız?
Bu durum bütün ilişk­il­er için bir sınav oldu bence. 7/24 kimse bir­lik­te değil­di çünkü. Biz evde vak­it geçirmeyi çok seviy­oruz. Özel­lik­le de ben 3 ay evden çık­masam dışarıyı ara­mam. Bir de üstüne Ali Rıza da evde olun­ca tadın­dan yen­mez bir durum oldu ben­im için. Ken­di alan­larımıza çok saygı duy­mak­la beraber bir­lik­te de çok dolu dolu vak­it geçiriy­oruz biz. Uzun kah­valtı soh­bet­ler­im­iz var, mut­la­ka her gün izlediğimiz diziler­im­iz var, kahve key­fi zaman­larımız var, bazen müzik açıp dans ettiğimiz anlar var. Ali Rıza odasın­da çalışırken ben aynı zaman­da spor yapıy­o­rum, yemek yapıy­o­rum, kitap okuy­o­rum ve böyle böyle geçiy­or gün­ler­im­iz. Bu dönemde daha çok, evet ama her zaman her şey­den önce sağlık geliy­or biz­im evde. Çok şükür sağlık­lıyız, ailem­iz, sevdik­ler­im­iz sağlık­lı, bun­ların dışın­da diye­bilir­im ki güzel geçirdik bu süre­ci. Ali Rıza ile her tür­lü karan­ti­naya razıyım, onun­la hiçbir şey sıkıcı ya da zor ola­maz. Tabii aynı zaman­da çok ver­im­li de geçirdik bu zamanı. Şarkıyı çıkardık, klip çek­tik, fotoğraf çeki­mi yap­tık, YouTube say­fam için Ali Rıza ile yeni bir seriye başladık, 3. şarkımın hazır­lık­ları­na başladık. Bir yan­dan bol bol yemek yapıp kilo da aldık tabii. Gerçi ben evlen­ince kilo almıştım zat­en 🙂 Mut­fak­ta olmayı çok seviy­o­rum. Öte yan­dan evde spor yap­ma alışkan­lığım iyice otur­du bu süreçte, hiç aksat­madım. Mind­full­ness eğitimine başladım. Her gün yeni şarkılar çalış­maya özen gös­teriy­o­rum. Bu şek­ilde geçiy­or gün­ler­im… 

Sıra­da yeni pro­jel­er var mı? 
Evet, çok heye­can­lıyım! 3. şarkımın hazır­lık­ları bit­ti ve ağus­tos sonu çıkar­mayı plan­lıy­oruz. Sözü ve beste­si Can Bonomo’ya ait şarkımın ismi “Par­la”. Bunu da ilk sizin­le pay­laşmış bulunuy­o­rum şu an! Avru­pa Müzik etiketiyle çıka­cak “Parla”nın kli­bi için de çalış­malarımıza başladık. Bir önce­ki şarkı­dan aldığımız geri dönüşler ve bir­lik­te üret­menin verdiği keyif dolayısıy­la yeni şarkımın da kli­b­inin yönet­men koltuğun­da eşim Ali Rıza Şahenk otu­ruy­or. Aynı zaman­da YouTube say­fam­da­ki vide­o­larımıza da devam ede­ceğiz. Takip etm­enizi öner­ir­im, özen­le seçtiğim şarkılara çok güzel cover’lar yapıy­oruz.

www.youtube.com/nihansahenk 

Exit mobile version