GARDIROP MAGAZİN

Muhteşem Haute Couture’ler

Tuvanam Sonbahar/Kış 2017–18 defile­si Mer­cedes-Benz Fash­ion Week İst­anb­ul kap­samın­da gerçek­leşti. Grand Pera içinde yer alan Emek Sineması’nda gerçek­leşen Tuvanam Haute Cou­ture defilesinde, tar­i­he damgasını vur­muş kadın­ların güç savaşlarını sem­bolize eden kolek­siy­onuy­la göz kamaştırdı.

Oldukça görkem­li defilede 30 kişi­lik sine­ma sen­foni orkestrası ve DJ Aksak – Mehmet Koryürek per­for­man­sı eşliğinde büyük bir görsel şölen­le sunulan defilenin baş manken­liği­ni Tuvanam defilelerinin vazgeçilmez ismi Çağla Şikel yap­tı.

Tuvanam kadın­larının hiç olmadığı kadar güçlü ve sert siluetlere dönüştüğü kolek­siyon­da gotik etk­il­er yoğun olarak hissediliy­or. Bir­birinden kuvvetli parçaların nakış ve işlemel­er­le kadın­sı form­lara dönüştüğü kolek­siyon­da nakış ve el işçil­iği zirve yapıy­or.

Tuvana Büyükçı­nar Demir’in Roma İmparatorluğu’nun kök­ler­ine gön­derme yapan kolek­siy­onun­da, tar­i­he yön veren güçlü kadın­lar­dan ilham alarak yaratılan, aris­tokrasinin buram buram hissedildiği 40 parça bulunuy­or.

Antr­a­sit, antik gold, antik pem­be, kırık beyaz, ilk defa kul­lanılan mint yeşilin­in hay­at bul­duğu tasarım­lar, Tuvana Büyükçı­nar Demir’in ikonikleşmiş klasik form­ları, işleme ve nakış detay­larıy­la tar­i­ht­en günümüze uzanıy­or.

Birce Akalay

Ebru Akel

Neba­hat Çehre

Wilma Elles

Tuba Unsal

Mert Gocay

Neba­hat Çehre

Esin Morali­oglu, Ayse Tol­ga

Naz Elmas

Bilge Öztürk, Berna Öztürk

Emi­na San­dal

Defil­eye, Aslı Ekşioğlu, Sedef Karamehmet, Aslı Tümen, Emine Kütük, Ayşegül Hotiç, Aslı Hotiç, Neba­hat Çehre, Tuba Ünsal, Ebru Akel, Birce Akalay, Wilma Elles, Ayşe Tol­ga, Esin Moralıoğlu, Emi­na San­dal, Naz Elmas, Hande Acar, Elif Edes, Bilge & Berna Öztürk gibi iş, sanat, moda ve cemiyet dünyasın­dan çok sayı­da dav­etli katıldı.

Exit mobile version