GARDIROP MAGAZİN

Modern, Centilmen ve Sahici: Burak Çelik

Kariy­er­im boyun­ca çok büyük zor­luk­lar ve engeller ile karşılaşmadım. Şansım hep yaver git­ti. Bütün deney­im­ler­den, ken­di adı­ma yarar sağladığım ne varsa aldım cebime koy­dum, çıkardığım der­sler ile sakin­lik­le yoluma devam ediy­o­rum. Gerisi­ni hay­at kendiliğinden hallediy­or.” diyen Burak Çelik ile key­i­fli bir çekime imza attık. Röportajımızda oyun­cu­luk kariy­eri, hay­a­ta bakış açısı ve ilgi alan­ları hakkın­da konuştuk.

Röportaj ÇAĞLA KÜÇÜKDERELİ Fotoğraflar RAHMİ ARK Styling SEDA SOLMAZ Saç ERHAN EMRE / SABİT AKKAYA Makyaj RUFİYE KALMAZ Kurum­sal İletişim MİNE GÜNDÜZ
Mar­ka İletişim YONCA YALKI Prodüksiyon NUTEK STUDIO
Mekan PARK INN BY RADISSON ODAYERİ

Ken­di­ni oyun­cu olarak geliştirmek için nel­er yapıy­or­sun? Eğitim veya yeni deney­im­ler arıy­or musun?
Her pro­je yeni bir deney­im aslın­da ben­im için, setler de sonu olmayan bir eğitim süre­ci. Oyun­cu­luğu­mu daha da geliştirmek için önce kendi­mi ve son­rasın­da insan­ları, yaşadık­ları hay­at­ları, durum­lar karşısın­da verdik­leri tep­ki­leri gözlem­liy­o­rum. İçselleştirmed­en empati kur­maya çalışıy­o­rum.

İşini yaparken en çok keyif aldığın anlar nel­erdir? Sette unuta­madığın bir anı pay­laşa­bilir misin? 
Oyun­cu­luğu bu kadar sevmemde­ki en büyük etken; bir karak­teri can­landırırken birçok hale tanık ola­biliy­o­rum. Hiç tanı­madığım karak­ter­lere ve aynı zaman­da hay­ali­ni bile kur­madığım meslek­lere hay­at verirken buluy­o­rum kendi­mi. Bu çeşitlilik beni hep heye­can­landırıy­or, o yüz­den yap­tığım işi seviy­o­rum.

Kariy­erin boyun­ca karşılaştığın zor­luk­lar veya engeller nel­er­di? Bu zor­luk­ları nasıl aştın? 
Kariy­er­im boyun­ca çok büyük zor­luk­lar ve engeller ile karşılaş­madım. Şan­sım hep yaver git­ti. Bütün deney­im­ler­den, ken­di adı­ma yarar sağladığım ne varsa aldım cebime koy­dum, çıkardığım der­sler ile sakin­lik­le yoluma devam ediy­o­rum. Gerisi­ni hay­at kendil­iğin­den hallediy­or.

İşinin getirdiği ün ve tanın­ma ile nasıl başa çıkıy­or­sun? Özel hay­atını nasıl koruy­or­sun? 
Önce­den nasıl yaşıy­or­sam, şim­di de öyley­im, ama tanınır olmanın getirdiği sorum­lu­luk­lar var. Tanıdığın, tanı­madığın birçok insanın hay­atı­na dahil oluy­or­sun, örnek olma hali doğuy­or ister iste­mez. Bu örnek olma hali insanın içinde baş­ka bir farkın­dalık uyandırıy­or. Kendim olmak­tan uza­k­laş­madan arada­ki dengeyi koru­maya çalışıy­o­rum. En nihayetinde; biz de her insan gibi gün­lük hay­at­larımız­da inişler çıkışlar yaşıy­oruz. Önce­lik­leriniz çeşitleniy­or, bu çeşitlilik işi­mi de olum­lu yönde etk­iliy­or.

Seni motive eden ve ener­ji­ni artıran gün­lük ritüel­lerin veya alışkan­lık­ların var mı?
Yeni şey­leri mer­ak eden ve keşfet­meyi sev­en bir yapım var. Son zaman­lar­da, kahve içmeyi çok sevdiğim için, en iyi çekird­eği ner­den bula­cağımı, en iyi şek­ilde nasıl demleye­ceği­mi araştırıy­o­rum. Spor yap­mak vazgeçe­meye­ceğim, bana en keyif veren alışkan­lığım. Her tür­lü spor dalı ile ilgilen­mek en büyük tutkum.


Türkiye’nin dizi ve film endüstrisin­de­ki değişik­lik­leri nasıl görüy­or­sun? Gele­cek­te bu sek­törde nel­er bek­liy­or­sun?
Türkiye’nin dizi ve film endüstrisinin inanıl­maz bir ivme kazandığını düşünüy­o­rum. Yap­tığımız işlerin gerek yer­el gerek glob­al anlam­da da karşılığını aldığını görmek son derece keyif veri­ci. Prodük­siy­on ve oyun­cu­luk olarak dünyanın bir ucun­dan diğer bir ucu­na mily­on­lar­ca insanın hay­atı­na dahil oluy­oruz. İlerde de yap­tığımız işler­le çıtayı gün be gün daha yük­seğe çıkara­cağımızı düşünüy­o­rum.

Genç yetenek­lere veya oyun­cu olmak isteyen­lere tavsiyelerin nel­er olur­du? 
Oyun­cu olmak, key­i­fli olduğu kadar meşakkatli bir yol. Sabır, istikrar ve ne iste­diği­ni gerçek­ten biliy­or olmak son derece önem­li. Kendi­ler­ine güvendik­leri takdirde bütün zor­luk­ları ile beraber müthiş bir serüven onları bek­liy­or. Şim­di­den hep­sine kolaylık­lar diler­im.

Kariy­erinde­ki iler­leme ve gelişmel­er için gele­cek­te­ki hede­flerin nel­er? Yurt dışın­da pro­jel­er yap­ma gibi düşüncelerin var mı?
Büyük büyük hay­aller peşinde olmadım hiçbir zaman, o yüz­den de şu anda bulun­duğum nok­tadan son derece mut­luyum. Bu hissimin devam­lılığı önem­li, işinin gereği­ni bilen, güzel insan­lar­la çalış­mak, ses getiren, anlam­lı pro­jel­erde var olmak, her oyun­cu gibi ben­im de hede­flediğim ve şu zamana kadar da yaşadığım unsurlar. Pro­jelerin yurt dışı satışları sebe­biyle her yerdey­iz, gün gelir de içime sinen bir pro­je olur­sa tabii ki seve seve yer almak ister­im.

Hay­atının den­gesi­ni koru­mak için nel­er yapıy­or­sun? İş ve özel yaşam arasın­da bir denge kur­ma strate­ji­lerin nel­er?
Can­landırdığım karak­ter­lerin yarat­tığı etkinin farkın­dayım. Bu tabii ki her oyun­cu gibi beni de çok mut­lu ediy­or. Set bit­tik­ten son­ra gerçek hay­a­ta, sorum­lu­luk­larımın ve ken­di hay­atımın peşine düşüy­o­rum.

Hay­at­ta gerçek­leştirmek iste­diğin büyük bir hedef veya hay­al var mı? Bu hedefi­ni nasıl gerçek­leştirmeyi plan­lıy­or­sun?
Hay­at­ta kısa vadeli hede­fler koy­mayı sev­er­im. Bugüne kadar da plan­ladığım her şeyin gerçek­leşme­si beni yeteri kadar tat­min ediy­or. En büyük hede­fim huzurlu bir hay­a­ta sahip olmak, dolayısıy­la bunu sağla­mak için de hay­atın tadını kaçır­madan doya doya yaşa­mayı seviy­o­rum.

Röpor­ta­jımızı son­landır­madan önce izleyi­ci­ler­ine veya hayran­ları­na ilet­mek iste­diğin bir mesaj var mı?
Kur­duğu­muz bağ ben­im için çok kıymetli, bunun daim olması için elim­den geleni yapıy­o­rum, yap­maya çalışıyorum.Hepinizi çok seviy­o­rum.

Dizi de oynadığın karak­terin ve oyun­cu­luğun çok dikkat çek­ti nel­er yap­tın? Set hay­atı zor mu gün­lük hay­atın­la nasıl uyum­landın? 
Her karak­ter yeni bir dönem hay­atım­da aslın­da; yeni tanıştığım, kendim­le de yeniden tanıştığım bir döngü oluy­or. Oynadığım karak­ter, keyif veren, sevdiğim, his­set­tiğim bir karak­ter olun­ca da çok daha olağan­laşıy­or. Tüm ekip ile karşılık­lı gelişen, dönüşen bir dinamiğimiz var. Rit­mimiz zor tabii, ama işi­ni bilen insan­lar­la beraber olun­ca ortaya güzel sonuçlar çıkıy­or. Gün­lük hay­atım­da da dengede kalmaya çalışıy­o­rum, kendime zaman ayır­maya, din­len­m­eye özen gös­teriy­o­rum.

 

Exit mobile version