GARDIROP MAGAZİN

Modanın Kusurları

Moda ve güzel­lik endüstri­leri özel­lik­le son 5 yıldır ‘’kusursuz’’ güzel­lik arayışın­dan uza­k­laşıp, güzel­lik ölçüt­leri­ni kaldırıy­or. Küçük  burun, büyük ren­kli gözler, uzun ve ince vücud­un ulaşıl­ması gereken ölçütler olduğu gün­ler geride kaldı.

Günümüzde, eskinin ‘’kusurlu’’ özel­lik­ler­ine sahip mod­eller ikon haline gel­di; bu kadın­lar “kusurları” için kucak­lanıy­or ve moda endüstrisinin trend­ler­ine daha fazla kap­sayıcılık katıyor.Biz podyum­lar­dan her ne kadar uzak olsa da ken­di görün­tüsüyle barış­maya çalışan kadın­lara hikayeleriyle ilham oluy­or­lar.

Ellie Gold­stein

Down sendrom­lu  genç mod­el Ellie Gold­stein, İtalyan Vogue tarafın­dan çevrim­içi olarak sunulan Gucci’nin yeni güzel­lik kam­pa­nyasın­da rol aldı. Guc­ci’nin kre­atif direk­törü Alessan­dro Michele, yeni maskar­alarının arkasın­da­ki kon­sep­ti şöyle açık­ladı: “L’Ob­scur maskarasını, özgür­lük hikayeleri­ni anlat­mak için makya­jı kul­lanan gerçek ve özgün kişil­er için tasar­ladım.”

Jill Kortleve

Son zaman­lar­da Jacqeu­mus podyum­larının yıldızı haline gelen 26 yaşın­da­ki mod­el aynı zaman­da on yılı aşkın bir süredir Chanel şovun­da yürüyen ilk büyük beden mod­el oldu.Ancak kariy­eri­ni başların­da çok güven­siz­di ve kilo­suy­la mücadele ediy­or­du. Ajan­sıy­la mod­el­liği bırak­mayı bile konuş­tuk­tan son­ra onu mut­lu eden şeyi yap­mak zorun­da olduğu­na karar verdi.Jill Kortleve yavaş yavaş ken­di­ni olduğu gibi kab­ul etm­eye ve sevm­eye başladı. Daha az (diyet­sel) kısıt­la­malar ve gün­lük işler­den daha fazla keyif almaya odak­landı. Öz şefkati hay­atının merkezi yap­tı. Kortleve, birkaç kilo­nun yanın­da, aynı zaman­da çok fazla güven ve poz­i­ti­flik duy­gusu da kazandı.

Thando Hapo

Vogue kapağı­na çıkan ilk albi­no mod­el Thando, ona her zaman güzel olduğunu söyleyen ebeveyn­ler ile büyüdüğünü, ancak  topluma girdiğinde ve medya alanı­na bak­tığın­da güzel olarak tasvir edilmediği­ni fark etmiş. Nasıl göründüğüyle barıştık­tan son­ra medyanın güzel­lik algısın­da fark yarat­mayı kendine amaç edin­miş. Aynı zaman­da avukat olan Hapo  yay­dığı poz­i­tif mesajlar sayesinde BBC’­den 100 Kadın ödülüyle ödül­lendiril­di.

Lau­ra O’Grady

Çocuk­luk döne­minde büyük çıkın­tılı kulak­larıy­la alay  edilen Lau­ra onları asla cer­rahi olarak değiştirmeyi düşün­mediği­ni söylüy­or. Bugün büyük kulak­ları sayesinde mod­el olarak mükem­mel bir kariy­er yap­mayı başardı. Mod­el­liğe başladığın­da tüm saç ve makyaj sanatçılarının yardımı­na güzel olmak için ihtiy­acı olduğunu hissediy­or ‚ken­disi olmak­tan rahat­sız oluy­or­muş. Zaman­la, makya­jı ve modayı sevdiği kadar maske olarak kul­lanıl­ma­maları gerek­tiği­ni de fark etmiş . Laura’ya göre bir kim­lik çok sayı­da dış süsle­m­eye dayanıy­or­sa, tutar­lı bir ben­lik duy­gusuna sahip olması zor ola­biliy­or.

Damaris God­drie

Mod­el­lik kariy­er­ine 16 yaşın­da başlayan,19 yaşı­na gelme­den en başarılı tasarım­cılar için yürüyen Damaris nor­mal fem­i­nen surat ve vücut hat­ları yer­ine daha maskülen hat­lara sahip.Küçükken  daha kıvrım­lı olmak istermiş.Vücudunu olduğu gibi kab­ul ettik­ten son­ra gelişen özgüveniyle  mod­el­lik ajanslarının Damaris’in peşine düşme­si peş peşe gelmiş.Birçok moda der­gi­sine göre gele­ceğin en başarılı mod­el­lerinden biri olmaya aday.

 

Exit mobile version