GARDIROP MAGAZİN

Mert Vidinli: Eğlence dünyasının altın çocuğu

Aslen Ankar­alı olup bürokratik bir ailede büyüyen Mert, eğiti­mi­ni tur­izm oku­yarak tamam­lıy­or. Bodrum ve İstanbul’da Emre Ergani’nin işlet­melerinde başlayan bu serüven, İzzet Çapa’nın ekib­ine trans­fer olmasıy­la devam ediy­or. Son­rasın­da yolu Metin Fadıl­lıoğlu ile kesişiy­or. Yeme içme sek­törünün en önem­li üç pro­fesy­onel isminin deney­im­lerinden fay­dala­narak işlet­mecil­iğe devam eden Mert Vidin­li, bir yan­dan da bir çok der­gi ve diji­tal haber sitelerinde yazılar yazıy­or. Yak­laşık beş yıldır Ulus 29 ve Fenix’in işletmesi­ni yapıy­or, aynı zaman­da Günaydın’da da bir köşe­si var. Mert, sem­patik tavır­ları ve güçlü ilişk­i­leriyle çok kısa bir sürede eğlence dünyasının aranan ismi oldu.

Ankara’nın durağan­lığın­dan İstanbul’un ışıltısı­na geçiş yaparken kazandığını-kay­bet­tiği­ni düşündüğün şeyler nel­er?
Aileme olan mesafe en büyük kay­bım onlarsız geçen 10 yıl içerisin­de­ki kariy­er koşuş­tur­ması. Kazandığım ise yeni insan­lar arkadaşlık­lar iş ilişk­i­leri ve kariy­er­im.

İşini nasıl tanım­larsın? Eğlence danış­man­lığı, lifestyle veya iletişim gurusu?
Aslın­da yeni dünya­da hep­imiz iletişim­ci bugünün dili ile Influencer’ız. Eğlence ana mesleğim kitlelerin zevk­ler­ine göre eğlence ve yeme / içme plat­form­ları yarat­mak, kon­sept geliştirmek, event orga­nize etmek bana keyif veriy­or. Eğlenirken eğlenceyi satan tarafa geçen insan olmak sanırım genetiğime kod­landı.

İzzet Çapa, Emre Egani ve Metin Fadıl­lıoğlu gibi gece hay­atı­na yön veren­ler ile çalıştın. Her birinden öğrendiğin şeyi tek bir kelimeyle özetle­meni iste­sek?
Müş­terinin her ne koşul­da olur­sa olsun hak­lı olduğu. Gece hay­atının psikiy­a­tr­larıyız biz. Ve en önem­lisi iyi bir sır­daş olup mesafe sanatını iyi bilmek.

Hay­a­ta geçirdiğin ve beğe­nilen en çıl­gın eğlence veya par­ti kon­sep­ti ney­di?
En çıl­gın değil ama en büyük kut­la­mam Esma Sultan’da doğum günü par­tim­di. Büyük spon­sor­ların olduğu düğün kıvamın­da dev bir par­tiy­di.

İns­anl­arı eğlendirmek veya ilgi­leri­ni can­lı tut­mak hiçbir zaman kolay olmadı. Par­ti ve dav­etlerde şu anda öne çıkan trend­leri biz­im için bir özetler misin?
Denen­memiş mekan­lar, fes­ti­val dj’leri, üstüne bir de iyi bir can­lı per­for­mans. Katıla­cak kitlenin ortak zevk­ler­ine göre hazır­lan­mış bir gece. Gas­tronomik olarak deney­imleye­ceği sıradışı bir yemek ve Instagram’ına malzeme çıkara­cağı bir dekor. Bun­ları bir araya gelince işiniz başarıya ulaşır. Ama unut­mayın ki en güzel dekor insandır. Doğru bir dav­etli lis­te­si ile uzun soluk­lu çok konuşu­lan bir işe imza ata­bilirsiniz.

Sıra dışı event’ler için özel mekan­lar keşfet­mek de işinin bir parçası olmalı. Seni son zaman­lar­da en çok etk­ileyen mekan veya günün birinde etkin­lik için kapılarını açmayı hay­al ettiğin mekan hangisi?
Ev par­ti­lerinin yeri ben de çok ayrı. İstanbul’un en göze çarpan yalısın­da, hikayesi olan bir evde dev bir ev par­tisi ver­mek ister­dim. Küçük bir evde yaşadığım­dan en hay­al olan iş bu ben­im için.

Her zaman kapı açan bir iletişim sır­rın / for­mülün var mı?
Samimiyet ve bire­bir iletişim.

Influ­encer kim­liğin mi, gazetede köşe yazarlığı mı seni daha çok tat­min ediy­or? Basılı yayın tama­men öldü mü sence? Yok­sa diji­tal dünyanın ver­mediği türde bir haz­zı hala var mı?
İletişim 360 dere­cedir. Her plat­form bir diğerinin tamam­layıcısı.

Insta­gram pro­fil­inde pay­laşım­lar yaparken nelere dikkat ediy­or­sun? Kendine koy­duğun bel­li kural­lar var mı hem pay­laşım­larını yaparken, hem de markalar­la işbir­lik­leri sırasın­da?
Ben­im hesabım kim nerede ne yapıy­or ve de yeme içme sek­töründe gidile­cek nerel­er var gibi mer­ak­lıların hesabı. Her zaman insan­ların bu yanını besliy­o­rum.

Moday­la ilgin ne düzeyde? Yakın­dan takip eder misin? 
Modayı mekanı­ma gele­cek insan­ların kılık ve kıyafetinden takip ediy­o­rum. Ben ise full siyah giy­in­meyi ter­cih ediy­o­rum. En kur­tarıcı, en fit ve en rahat gösteren.

İstanbul’da veya baş­ka bir yerde, ken­di­ni han­gi mahall­eye (veya mahal­lelere) ait hisseder­sin? 
Eski­den Nişantaşı’ydı şim­di Arnavutköy Bebek hat­tı.

Her şeye “reset” atmak için ner­eye gider­sin, ne yaparsın? Bir ritüelin var mı?
Şu an senin soru­larını cevap­larken geldiğim yere sahilde­ki bir bankın üzerinde otur­mak. Etraf sakin ve huzurlu.

Bura­da mı, yurt dışın­da mı daha çok eğleniy­or­sun?
Bu tama­men kim­ler­le olduğu­ma bağlı. En son Mek­si­ka Tulum seya­ha­timde Hacı Sabancı, Şey­ma Sub­aşı, Nazlı Kayı çok çok eğlendik.

Sıra­da ne var?
Sıra­da… Kim bilir?

Exit mobile version