GARDIROP MAGAZİN

Melis Ayça Değirmencioğlu; Moda Dünyasının Asi Kızı

Mad Bangz markasının kuru­cusu Melis Ayça Değirmencioğlu’nu aslın­da bir Influ­encer olarak çok yakın­dan takip ediy­oruz. Gün­de­mi çok sıkı takip eden Değir­men­cioğlu, oluş­tur­duğu kitle­siyle takipçi­leri tarafın­dan çok beğe­niliy­or. 

‘Haters gonna hate’ slo­ganını hay­atınıza sokan isim olmasının yanı sıra Mad Bangz tama­men mesaj içerik­li kişiselleştir­ilmiş tasarım­ları, trend olan parçalar­la ve slo­gan­lar­la basic ama şık bir styling yaratıy­or. Gözü hep Amerika’da olan Twitter’ın asi kızı, zevki­ni ve emeği­ni tarzını sev­en insan­lar­la buluş­tu­ran bir tasarım­cı.

 

Birkaç cüm­lede back­ground’unu özetler misin?
1989 doğum­luyum. Bilkent Üniver­site­si Tur­izm ve Otel İşletm­ecili­ği mezunuyum. Üzer­ine Pazarla­ma Master’ı yap­tım. 4 senedir de online satış yap­tığım bir e‑ticaret site­sine sahibim.

Sosyal medyayı eniyi kul­lanan Influencer’lardan birisin. Bu durum sana ne kat­tı, daha önce hay­atın nasıldı?
Dürüst olalım… 🙂 Hay­atım sosyal medya oldu. Influencer’lık dışın­da markamın inter­net üzerinden satışı bu duru­ma getir­di. Bir de en büyük değişik­lik ora­da da bir ailem oluş­tu.

Aslın­da bir­biriyle iç içe iki fark­lı mesleği aynı anda yapıy­or­sun, tasarım­larını oluş­tu­rurken zih­ninde nasıl bir kadını hay­al ediy­or­sun?
Güçlü, trend ve cool bir kadın…

“Mad Bangz” nasıl bir oluşum, biraz anlatır mısın? Gele­cek­te markanı nerede görmek istiy­or­sun?
Mad Bangz gün­de­mi takip eden cool bir kitl­eye sahip. O sıra­da trend olan parçalara slo­gan­lar­la basic ama şık bir styling yarata­bile­ceğiniz bir oluşum. Markamı şura­da görüy­o­rum demek iste­mem ama aklım hep Amerika’da! 🙂

Şimdiye kadar birçok kolek­siy­on hazır­ladığını biliy­o­rum. Dikka­ti­mi çeken en önem­li özel­lik tasarım­larının mesaj içerik­li ürün­ler olması. Modayı bir iletişim aracı olarak gören bir tasarım­cı olduğunu söyleye­bilir miy­iz?
Kesin­lik­le öyle… Ben zat­en Twitter’dan ünlendim aslın­da. Yani herkesin en az bir kez time line’ına düşmüşümdür. O zaman­lar YouTube yok­tu, ken­di­nizi göster­erek değil yazdık­larını­zla bel­li edip sivriliy­or­dunuz. Hay­atım boyun­ca da hep sivriy­di laflarım. Tasarım­lar­da­ki asi­lik­te o an ki his­ler­im aslın­da.

Tasarım­larınızı “kişiye özel” kılan nedir? Ayrı­ca kıyafet­leri­ni taşı­masını iste­diğin özel bir isim var mı?
Kendi­mi tekrar­lamıy­o­rum. Sold out olan bir ürünü tekrar sit­ede göre­mezsiniz bu da kişiye özel kılıy­or. Yok­sa daha çok üretip daha çok kazan­mak­ta var ama öyle bir hede­fim yok. Kendi­mi tekrar­la­mayı istemiy­o­rum. Şunun üstünde görmek ister­im diyemiy­o­rum şu an da. Emeği­mi giy­diğinde ken­di­ni özel hisseden­lerde olması yeter­li ben­im için.

Klişe gibi gelse de herkesin bir (veya daha çok) stil ikonu veya ilham perisi vardır. Seninki(ler) kim(ler)?
Stil ikon­um şudur diye­mem. Stili olan kadın­ları glob­alde takip ediy­o­rum ama kendim yorum­la­mayı seviy­o­rum. Karak­ter olarak annem ikon­um, o da güçlü gözüken Melis Ayça’ya etk­ili tabii…

Trend’lere sıkışmış bir dünya­da yaşıy­oruz. Trend­leri ne kadar umur­suy­or­sun veya çiğniy­or­sun?
Trend­leri takip ediy­o­rum. Mesela şu aralar Off-White’a sar­mış durum­dayım ama tabii ki moda diye her parçasını ala­mam. Kendime yakıştır­mam ve içinde iyi his­set­mem önem­li. Genelde aldığım t‑shirtleri, elbiseleri keser­im veya kestirir­im ya da mut­la­ka değişim­ler yap­tırırım. Özel bir tasarım olmadığı sürece asla olduğu gibi giymem.

Moda dünyasın­da sosyal medya da göz ardı edile­mez bir iletişim ve trend yay­ma kanalı oldu. Bun­dan nasıl fay­dalanıy­or­sun? Sosyal medya­da mer­ak­la takip ettiğin kre­atif tipler (blog­ger, moda fotoğrafçısı, kre­atif direk­tör, vs) var mı?
Çok fazla sayı­da var. Yabancılar­dan Nima Benati’yi çok başarılı bir fotoğrafçı buluy­o­rum mesela. Bunun dışın­da Tez­za sevdiğim blog­ger­lar­dan…

Türkiye’den tasarım dünyası­na katkı­da bulu­nan biri olmak nasıl bir şey?
Onur veri­ci… Bu kadar çok glob­al mar­ka varken aradan sıyrıl­mak… İlk Influ­encer markası­na sahip olmak ben­im için mut­lu­luk kay­nağı!

“Oyna­mayı” sevdiğin özel malzemel­er / kumaşlar / ren­kler var mı?
Geçen sezon deri kul­landım ilk kez çan­ta ve etek­lerde kesin­lik­le devamı gele­cek. Siyah ben­im rengim diye­bilir­im. 🙂

MBFWI’da yer almayı düşünüy­or musun, yeni sezon­da ne gibi sür­pri­zler bizi bek­liy­or?
MBFW İstanbul’da yer almayı düşün­med­im hiç. NY’de olmam gerek de diye­mem ürün gamım henüz oralar­da değil. Modacıyım diye­mem üstad­lara hak­sı­zlık. 🙂 Ben zevki­ni ve emeği­ni tarzını sev­en insan­lara taşıyan bir tasarım­cıyım diye­bilir­im.

Bu kadar popülist bir moda anlayışının içinde senin ‘şık­lık’ anlayışın nedir? Kişisel gardırobun­da şu sıralar en favori parçaların hangi­leri?
Modaya ne derece uyuy­o­rum tartışılır. Senel­erdir otur­muş spor şık bir tarzım var. Kesin­lik­le basic parçaları çan­ta, takı ve ayakkabılar­la zengin­leştiriy­o­rum. Den­im den­im den­im… Sanırım bir büyük dolap ceket, şort, etek doludur.

Melis Ayça Değirmencioğlu’nun yurt içi ve yurt dışın­da gizli alışver­iş durak­ları nerel­er?
“Online alışver­işin köpeğiy­im.…” böyle bir tweet’im vardı. Far­fetch ve Mythere­sa en sevdiğim markalar. Bir de LA tatil­imde keşfet­tiğim birkaç favori butiğim var.

Çağla Küçükdere­li — Melis Ayça Değir­men­cioğlu

Her insanın ken­di­ni tazele­m­eye ihtiy­acı vardır. Bu anlam­da besleyen ve kaçır­madığın event’ler var mı? (Sanat fuar­ları, moda etkin­lik­leri, fes­ti­valler vs.)
Müzik­le çok uza­k­laşıy­o­rum ben. Baş­ka yer­lere gidiy­o­rum. En son Coachella’da böy­ley­dim. Hem birçok insanı görmek ve fark­lı tar­zlara tanık olmak ilham veriy­or.  Gönül ister her fes­ti­vale gidey­im ama arkadaşlar­la denk getirmek ve işleri ayarla­mak zor oluy­or. Ola­bildiğince müzik­ten ilham alıy­o­rum.

Exit mobile version