GARDIROP MAGAZİN

Mehtap Elaidi’den #journeyME


Mehtap Elai­di, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da iki fark­lı mekan­da gerçek­leşen iki ayrı sunum­la, iki fark­lı sezona dokun­du.

Mehtap Elaidi’nin, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’un 14. sezo­nun­da sun­duğu İlkbahar/Yaz 2020 #jour­neyME isim­li kolek­siy­onu, İst­anb­ull­ul­ara yakın­da ve hızlı kaça­mak olanağı sunan eşsiz Prens Adaları’ndan ilham alıy­or. Defile için Sakıp Sabancı Müzesi’nin Fıstık­lı Teras’ında yaratılan özel ada atmos­feri ise, katılan mis­afir­lere tatlı bir Ekim akşamın­da hafızalara kazı­nan key­i­fli anlar yaşat­tı.

Mehtap Elai­di, İlkbahar/Yaz 2020 sezo­nun­da fem­i­nen siluet­leri daha sert kumaşlar­la buluş­tu­rarak kolek­siyon­da ironik bir kon­trast yaratıy­or. İstanbul’un şehir silue­ti­ni desene taşıyan Mehtap Elai­di ve tasarım ekibi, bu ve bir sürü ren­kli deseni kolek­siy­ona eğlenceli bir bileşen olarak ustalık­la ekliy­or. Kolek­siyon­da nakışlar ve püskül detay­ları döküm­lü kumaşlar­la bir ara­da kul­lanılarak zıtlık oluş­tu­rurken, ken­di­ni cid­di ölçüde his­set­tiren koton kumaşlara kır­mızı, karamel, pem­be, mint ve bej ton­ların­dan oluşan bir renk paleti eşlik ediy­or. 

Mehtap Elaidi’nin ikonik beyaz göm­lek­leri ise bu sezon­da da kolek­siy­onun ‘olmazsa olmaz’larından. #jour­neyME kolek­siy­onun­da Cat­to Cat­to x Mehtap Elai­di işbir­liğin­den doğan bir çan­ta mod­eli ve SS20 kolek­siy­onuna eşlik etmesi için tasar­lan­mış özel desen­ler­le boy­an­mış çan­ta­lar kıyafetlere eşlik ediy­or. Deniz yıldızı, deniz kabuğu, dal­ga ve güneş desen­leri el emeği ile sabo ter­lik­lerde de vücut bulup ada meltem­leri­ni yaz sezo­nuna taşıy­or. Zarif çiçek baskılı min­i­mal­ist parçalar cesur renk blok­larıy­la buluş­tuğun­da, kolek­siy­onun genelinde oluşan har­moni Mehtap Elai­di kadının stil bütün­lüğünü sağlıy­or. Görünüm­leri ise Mon Reve markasının imza­sını taşıyan takılar tamam­lıy­or. Şehir yaşamın­dan adaların rahat say­fiye sti­line doğru süzülen #jour­neyME isim­li kolek­siy­on her zaman olduğu gibi zen­gin tasarım detay­larını giy­ilebilir bir boyu­ta taşıy­or. 

Kore­ografisi­ni Öner Evez’in üstlendiği Mehtap Elai­di İlkbahar/Yaz 2020 defilesinin saç tasarımı Erdem Kıramer ekib­ine, makyaj M.A.C’in pro­fesy­onel makyaj artist­ler­ine, styling’i ise Bengisu Gürel’e ait. Defilenin can­lı olarak gerçek­leşen müzik per­for­man­sı San­ti & Tuğçe imza­sı taşıy­or.

“See now; Buy now” kon­septli kap­sül kolek­siy­on: Mehtap Elai­di X Lenz­ing Ecovero Mehtap Elai­di, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’un 14. sezon res­mi spon­sor­ların­dan Lenz­ing Ecovero ile iş bir­liği çerçevesinde Doğanın Ren­k­leri Kay­bol­masın adlı kap­sül kolek­siy­onunu da Sakıp Sabancı Müze­si için­de­ki the Seed’de sun­du. Mehtap Elai­di X Lenz­ing Ecovero kap­sül kolek­siy­onu sürdürülebilir yaşam tarzı­na uygun olarak üretilen ve daha tem­iz bir çevreyi hede­fleyen Lenz­ing Ecovero Viskon elyafı içeren kumaşlar­la hazır­landı. Sunum­la bir­lik­te satışa çıkan bir sezon­suz bir kolek­siy­on tasar­layan Mehtap Elai­di, sürdürülebilir­lik olgusunu, kul­lanılan kumaşlar­dan da öteye taşı­yarak tasarım­da da sürdürülebilir­liğe vur­gu yapıy­or. “See now; Buy now” kon­sep­tiyle hazır­lanan kolek­siyon­da­ki bazı mod­eller, Elaidi’nin geçmiş kolek­siy­on­lar­da­ki zaman­sız çizgi­lerin gün­cel eğil­im­lere göre yeniden yorum­lan­masıy­la bu kolek­siy­ona ekleniy­or. 

Lenz­ing Ecovero’nun kam­pa­nyası “Doğanın Ren­k­leri Kaybolmasın”a gön­derme yaparak Türkiye’nin nadir ve endemik bitk­i­lerinden esin­le­nilmiş desen de bu kap­sül kolek­siy­ona hareket katıy­or. Ayrı­ca Mehtap Elai­di X Lenz­ing Ecovero kolek­siy­onun­da dikkat çeken ren­garenk yaprak desen­leri de doğanın sun­duğu bol­luk ve berekete atıf­ta bulunuy­or. Son­ba­harın ren­k­leri olan hardal, kiremit ve petrol mav­isi ağır­lık­lı olarak kul­lanılırken, mod­ellerde büzgü ve drape detay­ları öne çıkıy­or. 

Me X Lenz­ing Ecovero kap­sül kolek­siy­onun satışın­dan elde edilen gelirin bir kıs­mı Çekül Vakfı’nın Eğitim Bir­i­mi olan Bil­gi Ağacı’nın Ekim-Kasım-Aralık ayların­da yürüte­ceği doğal ve kültürel miras eğitim­ler­ine aktarıla­cak. Bu iş bir­liğiyle ilgili pay­laşım­ları sosyal medya #doğanın­ren­k­lerikay­bol­masın etiketi üzerinden takip ede­bilirsiniz. 

Exit mobile version