GARDIROP MAGAZİN

Mehtap Elaidi’den #ITSMETIME

Mehtap Elai­di Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­onunu, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da Zor­lu Per­for­mans Sanat­ları Merkezi’nde sun­du.

Mehtap Elai­di Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­onunun teması yenilen­me ve kabuk değiştirme.

Eş zaman­lı olarak mar­ka kim­liği­ni, showroom’unu, web sitesi­ni de yenileyen Mehtap Elai­di, bu sezon­ki defile­si vası­tasıy­la markanın ve Mehtap Elai­di kadınının gün­cel man­i­festo­suy­la karşımıza çıkıy­or.

19 sene önce beyaz göm­lek­ler­le yola çıkan, Türkiye ve yurt dışın­da kadın­ların gardıro­pların­da yeri­ni alan mar­ka, Mehtap Elai­di tasarım­larını giyen kadın görünümünü ne ile tamam­lar, nerelere gider, ne yer, ne içer, ne okur gibi soru­lar­la yola çıkıy­or bu sezon.

Bu kadı­na en çok müdanasız sıfatını yakıştıran mar­ka, başkalarının yargıların­dan bağım­sız, ken­di için yaşayan bir Mehtap Elai­di kadını hay­al ediy­or.

Bu sezon Mehtap Elai­di her zaman sun­duğu hazır giy­im parçalarının yanı sıra ilk defa çan­ta, takı ve aksesuar da sunuy­or.

#ITSMETIME kolek­siy­onu için özel tasar­lanan çiçek­li desen, volan­lı pan­tolon ve asimetrik kes­im elbisel­erde vücut buluy­or.

Yine aynı desen doku­lu ve par­lak bir triko kumaş­ta kul­lanılırken kolek­siyon­da­ki siyah ve bej ren­kli veg­an der­i­lerin sert duruşlu ama yumuşak yüzey­ler­ine kon­trast oluş­tu­ruy­or.

Beyaz poplinde görm­eye alıştığımız Mehtap Elai­di göm­lek­leri, elbiseleri ve blu­zları bu sezon veg­an der­il­erde ve kırçıl­lı kışlık kumaşlar­da da karşımıza çıkıy­or.

Geleneği boz­mayan ve markanın olmazsa olmazı haline gelen beyaz poplin göm­lek­ler ise hacim­li siluetlerde ken­di­ni gös­teriy­or.

Kolek­siy­onun temeli­ni oluş­tu­ran bej, siyah ve beyaz ren­klere vişne ve petrol yeşili katılıp kolek­siy­onu can­landırıy­or. Çiçek­li desene ise mavi geometrik çizgili bir desen, kahv­eren­gi ve siyah puan­tiyel­er eşlik ediy­or.

Takı markası Orman ile yapılan işbir­liğin­den doğan organik şekil­li takılar par­lak yüzey­leri ve ren­k­leriyle hem kolek­siy­onun can­lılığı­na derin­lik katıy­or hem de kış kolek­siy­onun soğuk duruşu­na hoş bir zıtlık oluş­tu­ruy­or.

Kolek­siyon­da­ki fiy­onk ve drape detay­ların­dan esin­lenerek tasar­lanan çan­ta­lar da baş­tan aşağı Mehtap Elai­di giymiş kadını­na işte çan­tan da bura­da, hazırsın diy­or.

Kolek­siyon­da­ki çiçek des­enin­den yola çıkılarak fular­lar için tasar­lanan özel desen­ler, ipek ve yün kumaşlar­da karşımıza çıkıy­or.

Kore­ografisi­ni Öner Evez’in üstlendiği defilenin saç tasarımı Makas ekib­ine, makyaj M.A.C’in pro­fesy­onel makyaj artist­ler­ine, styling ise Bengisu Gürel’e ait.

Defilenin müzik düzen­leme­si Cihangir Aslan imza­sı taşıy­or.

Exit mobile version