GARDIROP MAGAZİN

Mehtap Elaidi’den #ELAIDILOVESSEVIM

ISTANBUL, TURKEY - MARCH 28: A model walks the runway at the Mehtap Elaidi show during Mercedes Benz Fashion Week Istanbul at Zorlu Performance Hall on March 28, 2018 in Istanbul, Turkey. (Photo by Tristan Fewings/Getty Images for IMG)

Mehtap Elai­di Son­ba­har / Kış 2018 kolek­siy­onu, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da Zor­lu Per­for­mans Sanat­ları Merkezi’nde gerçek­leşti. 

Mehtap Elai­di, #AW18 sezo­nun­da Sevim adın­da bir kadının hay­atın­dan esin­lenerek hazır­ladığı kolek­siy­onunu sunuy­or. #ELAIDILOVESSEVIM kolek­siy­onunun başrol oyun­cusu Sevim, genç yaş­ta ken­di ayak­ları üzerinde dur­mayı öğren­mek zorun­da kalmış hay­alper­est bir kadındır. 1940’lı yıl­lar­da banka­da çalışmış, Koço’da rakı sofraların­da soh­betler eskit­miştir. Annedir Sevim, 30’larında ken­di­ni Arap yarı­madasın­da bul­muş, eninde sonun­da yine Türkiye’sine dön­müştür. Dolu dolu bir hay­at yaşamış, 80’lerinde demansla tanışıp sadece ken­dinin bildiği yeni geçmişler, yeni Sevim­ler yarat­mıştır. Kafasın­da­ki fark­lı hay­at­lar ve zaman­lar arasın­da gidip gelmek­te, hatır­la­madık­ların­dan anılar yarat­ma çabasın­dadır. Yani Sevim aslın­da kendinde baş­ka hay­at­lar ve baş­ka kadın­lar keşfe­den tüm kadın­lardır.

#ELAIDILOVESSEVIM kolek­siy­onu Sevim’in hay­atının geçtiği dönem form­ları­na gön­derme yaparken anıların can­lılığını ve bazen de silik­liği­ni kolek­siy­onun renk ve desen­lerinde gös­teriy­or. Yaşamının daha can­lı ve hareketli olduğu döne­mi yan­sı­tan kolek­siy­onun ilk bölümünde o yıl­ların silüet­leri baskın desen­ler, pem­bel­er ve kır­mızılar ile sunuluy­or. İki­nci bölümde ise kolek­siy­on olgun­laşarak 70’lerin bol paça pan­tolon­ları ve özgür detay­larıy­la ayak­ları yere basan bir tavra bürünüy­or. Final bölümünde ise deman­sın getirdiği gel­gitler­le ince detay­lar­da gön­derme yapan kolek­siy­on, can­lı bir hay­atın huzurlu bir inzi­vaya dönüşümünü gece kıyafet­lerinden şık pija­malara geçişler­le anlatıy­or.

Mehtap Elai­di, Sevim’in hikaye­sine kıyafetler­le tanık­lık edilen bu kolek­siy­on­la, içimizde­ki kadın­ları kut­la­yarak, hangisi olmak istersek o ola­bile­ceğimizin altını çiziy­or.

Kore­ografisi­ni Öner Evez’in üstlendiği defilenin Saç tasarımı Erdem Kıramer’ ekib­ine, makyaj ise MAC Cosmetics’in pro­fesy­onel makyaj artist­ler­ine ayakkabılar­da ise destek Sobe’ye ait.

Exit mobile version