GARDIROP MAGAZİN

Mahassine Merabet: İnci Gibi Doğal

Fas’tan Türkiye’ye uzanan yol­cu­luğun­da Mahas­sine Mer­abet, doğal­lık ve özgün­lük üzer­ine kuru­lu oyun­cu­luk serüveni­ni anlatıy­or. Güzel­lik­te doğal­lığa verdiği önem­le dikkat çeken Mahas­sine, özgün tarzını ve gün­lük bakım ritüel­leri­ni pay­laşıy­or. “Esaret” dizisin­de­ki rolüyle dikkat çeken Mahas­sine ile gerçek­leştirdiğimiz key­i­fli beau­ty çeki­minde, sezo­nun güzel­lik trend­leri­ni konuş­tuk ve oyun­cu­luğa başla­ma hikayesi­ni sami­mi bir soh­be­tle din­ledik.

Fotoğraflar Enes Kahra­man Videografi Ünal Avcı Moda ve Güzel­lik Direk­törü Çağla Küçükdere­li Saç ve Makyaj Sel­can Cankaya Styling Hülya Cebe Mena­jer Tümay Özokur

Mekan Hotel Des Arts Gala­ta

Kimdir Mahas­sine Mer­abet, biraz anlatır mısın? Nasıl başladı oyun­cu­luk serüveni?
Fas, Ksar El Kebir adlı küçük bir şehirde Ocak ayın­da doğ­muşum.  Maroua adın­da, çok iyi anlaştığım bir kız kardeşim var. Yaşadığımız şehir küçük ve muhafaza­kar bir şehir­di. Ben ise kabı­na sığ­mayan, mer­ak­lı, hay­atı keşfet­m­eye heves­li, iletişi­mi kuvvetli bir kızdım. Bu sebe­ple karak­ter­ime uygun bir iş ola­bile­ceği­ni düşündüm ve Medya-İletişim oku­maya karar verdim. Türkiye ilgi­mi çeken bir ülkey­di, yabancı diller öğren­m­eye mer­ak­lı bir insan olarak Türkçeyi, Türk dizileri­ni seyred­erek öğren­m­eye başladım. Küçük­lüğüm­den beri gazete­ci ya da sunucu olmak gibi bir hede­fim vardı, eğitim­im ile beraber bu hay­al­i­mi de gerçek­leştirdim. Fas sınır­ları­na sığa­maz oldum ve İstanbul’a taşındım. Özel bir üniver­sit­ede çalış­maya başladım. Bir gün mena­jer­im Tümay Özokur’ un ablası Tules Hanım ile kuaförde tanıştık, beni Tümay Hanım ile tanıştır­mak iste­di. Ve bu tanış­ma son­rası oyun­cu­luk mac­e­r­am başladı. Çok fazla tek­lif geliy­or­du ama üniver­sit­ede çalışıy­or olmam ve de dik­siy­on­um önümde engel oluy­or­du. İki­si bir ara­da yürümeye­cek­ti ve oku­lu bırakarak Tümay Özokur Akademide oyun­cu­luk eğitim­leri alıp, yepyeni bir kariy­er yol­cu­luğu­na başladım. Bir şeyde karar­lı olmak gerçek­ten çok önem­li…

Ardın­dan Tümay hocamın yön­lendirmeleriyle reklam pro­jelerinde oynadım ve ilk dizi pro­jem Esaret oldu. Rolüm gereği, şan­sı­ma dik­siy­on­um da sorun değil­di. Gün­lük dizi olması, set trafiğinin yoğun­luğu, ben­im için ikin­ci bir eğitim alanı oldu. Tüm Karamel Yapım ekib­ine ve Nazmiye Hanı­ma ayrı­ca teşekkür ediy­o­rum. 

Hay­al ettiğim kariyere ulaşa­bilmek, aynı zaman­da aile­mi ve şehri­mi gurur­landır­mak için elim­den geleni yap­maya devam ede­ceğim.

Şimdil­erde “Esaret” dizisinde dikkat çekiy­or­sun. Oynadığın “Hira” karak­teri ile ben­z­er yan­ların var mı?
Evet Hira ile ben­z­er yan­larımız çok… Ben de sakin bir insanım, olay­lara poz­i­tif yak­laş­mayı sev­er­im, iyi niyetli olmanın her zaman uzun vad­ede de olsa kazandıra­cağı­na inanırım. İkimizde azim­li ve yardım­sev­er­iz.

Moday­la aran nasıl? Ken­di tarzını nasıl özetlersin? Nasıl bir güzel­lik anlayışın var?
Modayı takip etmemek gibi bir durum söz konusu olamıy­or zira bir şey moda olun­ca her yerde aynı ürün­leri görüp, sonun­da sende alıy­or­sun. Yeni trend­leri takip ediy­o­rum. Ama moda diye bana yakış­madığını düşündüğüm hiçbir ürünü giymeyi doğru bul­muy­o­rum. Kendi­mi önce­lik­le rahat his­set­meliy­im her ne kadar modayı takip de etsem, özgün olmayı ve ken­di tarzımı yarat­mayı daha çok sev­er­im.

Ülkemin kıyafet­lerinin, kendine özgü otan­tik bir havası vardır. Özümü de seviy­o­rum ama biz­im giysi­ler­im­iz yöre­sel ve gös­ter­iş­lidir. Zaman zaman yöre­sel giy­in­meyi özle­sem de ben abartı­dan uzak kıyafet­leri daha çok ter­cih ediy­o­rum. Aksesuar kul­lan­mayı da sev­er­im. Spor giyin­sem de içine biraz kadın­sı dokunuşlar kat­mayı seviy­o­rum, sade ama şık öze­tle. 

Güzel­lik kavramı maale­sef günümüzde çok değişti. Estetik operasy­on­lar, doğal­lık algısını yok etti. Ben doğal­lığı sev­en biriy­im, çiz­gi doğal­lık­tan uza­k­laştıkça güzel­lik algısı da ben­im algım­dan uza­k­laşıy­or. İçten bir gülümseme, özgün­lük, kendine güven­le gelen bir duruş, başarılı bir kariy­erin yanı­na “güzel” kavramı gelebilir. Herkese göre değişen bir tanım­la­ma olduğu için, bende ki karşılığı özgün­lük ve samimiyet kısacası…

Gün­lük hay­at­ta makyaj yapan biri misin?
Tabi ki makyaj yap­mayı sev­er­im. Hafif bir allık, dudak balmı, rimel bence yeter­li.

Ne tür makyaj yapıy­or­sun? En çok kul­landığın ürün­ler nel­er?Gün­lük hay­atım­da genelde hafif  makyaj yapıy­o­rum. Hem cildi­mi koruyup hem de doğal, ışıltılı bir görünüm elde etmeyi ter­cih ediy­o­rum. Cildim has­sas olduğu için koru­maya çok özen gös­terir­im. Bu sebe­ple güneş kre­mi, nem­lendiri­ci mut­la­ka, fondöten her zaman olmasa da ara sıra kul­lanırım. Ruj yer­ine dudak balmı ter­cih eder­im. Göz farı sürme­sem de olur ama rimel mut­la­ka sürerim.

Çan­tan­da taşıdığın olmazsa olmaz ürün­lerin nel­er?
Dudak balmı, allık ve par­füm.

En son satın aldığın favori ürünün hangisi?
NYX bare with me con­ceal­er serum.

Kozmetik alırken nelere dikkat ediy­or­sun?
Güve­nilir mar­ka olması ben­im için çok önem­li. Ürünün içer­iği­ni öğren­m­eye çalışırım o konu­da mer­ak­lıyımdır. Eğer mem­nun kalır­sam sadık bir müş­teriy­imdir.

Herkesin kendine has makyaj hileleri vardır. Seninkil­er nel­er?
Fas’ın kozmetik sek­törüne hizmet veren iki önem­li gelir kay­nağı vardır. Biri Argan ağaçların­dan çıkarılan Argan yağı, diğeri de Şam gülü. Şam gülünün yağını da damı­tarak çıkartır­lar. Çocuk­luğum bitkisel ürün­ler­le geçtiği için, yağlar ben­im için özeldir. İyi bir makya­jın tem­iz bir cilde uygu­landığın­da ken­di­ni daha iyi gös­ter­diğine inanırım. Buna hile der misiniz bilmem ama ben, makya­j­dan önce iste­diğim görünümü elde etmek için yüzümü mut­la­ka nem­lendirir­im, bu olmazsa olmazımdır.

Yoğun iş tem­po­sun­dan yorgun düştüğünde cil­di­ni topar­la­mak için ne yapıy­or­sun?
Set makya­jı uzun süre kaldığın­dan cilt için yıpratıcı oluy­or elbet… Ken­di uygu­ladığım gün­lük rutin cilt bakımım hari­ci ekstra yorgun­luk duru­mun­da pro­fesy­onel bir yerde cilt bakımı­na gidiy­o­rum.

Vücud­un­da güzel bul­madığın bir yer var mı?
Her parçamın beni ben yapan ve özel kılan bir parçası olduğunu düşünüy­o­rum. Bu sebe­ple kendi­mi olduğum gibi kab­ul etmeyi ve beden­im­le barışık olmayı öğrendim. Hiç kimse kusursuz ola­maz, kusursuz olmaya çalış­ma çabası, insanı bence ken­disin­den uza­k­laştırır.

Gün­lük ruti­ninde sporun yeri var mı?
Spor konusun­da çok aktif değildim kendim­ce bir ruti­n­im vardı ama set son­rası bu maale­sef mümkün ola­madı. Sadece spor için değil sürek­li ola­bile­cek hiçbir şey set tem­po­suna uymuy­or. Ama ilk fır­sat­ta tenis der­s­ler­ine başla­mak, hede­fim.

Estetiğe nasıl bakıy­or­sun?
Estetiğe karşı olum­suz bir bakışım yok, ama doğal görünümün korun­ması her zaman ter­ci­himdir. Gerek­tiği durum­da müda­halenin zamanın­da ve dozun­da, aşırıya kaç­madan, kişinin kendine özgü özel­lik­leri­ni kay­betmeden yapıla­bile­ceği­ni düşünüy­o­rum.

Exit mobile version