GARDIROP MAGAZİN

Küçük Alanlara Çeki Düzen Vermenin 5 Kolay Yolu

Küçük bir yaşam alanınız varsa, hay­atınızı kur­tara­cak mekan düzen­leme fikir­leri ve test edilip onay­lan­mış “akıl­lı­ca” düzen­leme for­mül­leri! 

Eviniz iste­diğiniz kadar büyük olsun, alanınızı ver­im­li orga­nize etmenin bazı püf nok­ta­ları­na dikkat etmezs­eniz bir anda içine sığa­madığınız bir yer haline gelebilir! “Daha fazla sak­la­ma alanı­na ihtiy­acım var” deme­den önce, mekanınızı yeter­ince ver­im­li kul­lanıp kul­lan­madığınızı göz­den geçir­m­enizde ve ufak bazı püf nok­ta­larıy­la yer kazan­manız­da fay­da var. İşte size ocean­home­tex­tile’den denediğinize piş­man olmay­a­cağınız 5 mekan düzen­leme ve sak­la­ma fikri.


Mekanı Yaratıcı Şekillerde Kullanın

Bir odayı, bir­d­en fazla işlev göre­cek şek­ilde tasar­la­mayı düşünün. Örneğin salo­nunuzu mobilyaları yer­leştirme şekini­zle, otur­ma, çalış­ma ve yemek alan­ları­na bölebilirsiniz.

Çekmecelerdeki Kaosa Son Verin

Sak­la­ma alanı olarak ilk akla gelen alan­lar çek­me­cel­er olsa da onları yeter­ince ver­im­li kul­landığımız söylen­e­mez. Doğru kutu­la­ma ve sep­a­rasy­on for­mül­leriyle, çek­me­celerinizi de ken­di içinde düzen­li hale getir­erek iki – üç katı­na kadar fazla eşya almalarını sağlaya­bilirsiniz.

Eşyaları Yerden Kaldırın

Yer­le ne kadar az eşya temas eder­se, mekanınıız tem­iz ve der­li toplu tut­manız o kadar kolay­laşa­cak­tır. Elbette mobilyalarınız ve halılarınız yer­le temas­ta ola­cak, ancak zemin­leri depo­la­ma alanı olarak kul­lan­mak­tan mümkün olduğun­ca kaçının.

Gözünüzü Tepelere Dikin

Küçük alan­lar­da yatay düzlemde yayıla­may­a­cağınıza göre, dikey düzlemde yayıl­malı ve tepel­erde­ki boş alan­ları değer­lendirmelisiniz. Dikey raf sis­tem­leri, veya normalde ölü alan olarak değer­lendirilen yatak başları­na yapıla­cak sak­la­ma alan­ları bu iş için ide­al. Raflara yer­leştire­ceğiniz sevim­li sak­la­ma kutu­ları ve sepet­leri, kul­lanıl­mayan oyun­cak­lar­dan kışlık­lara ve mis­afir çarşafları­na kadar yer şeyi ortadan kaldıra­cak!

Akla Gelmeyen Alanları Değerlendirin

Kapı arkaları ve buz­dolaplarının yan­ların­da­ki boşluk­lar, nedense genelde sak­la­ma alanı olarak değer­lendirilmez. Ancak basit birkaç çen­gele giysi ve havlu asmak yer­ine, askılı raf sis­tem­leri yer­leştir­erek çok daha fazla eşya için alan kazan­abilirsiniz.

Pem­be Çizgili Baskılı Hurç Set 3’lü I Ocean Home

Çok Amaçlı Silindir Büzgülü Jüt Sepet 69,90 TL  I  Ocean Home

Lacivert Çizgili Baskılı Hurç Set 4’lü I  Ocean Home

Çok Amaçlı Lacivert Çizgili Askılı Orga­niz­er I Ocean Home

Çok Amaçlı Silindir Büzgülü Jüt Sepet 36x40 69,90 TL  I  Ocean Home

 

Exit mobile version