GARDIROP MAGAZİN

Kişiye özel gardırobunuzu oluşturun

Bahar aniden gel­di, kışık­ları kaldırıp yazlık­ları çıkar­ma, gardırop­ta yeni­lik yap­ma zamanı! Ama aca­ba gardırobunuz sizin ihtiyaçlarınızı karşılıy­or mu?Aradığınızı bulamıy­or musunuz? Sıkışık askılar­da giysi­leriniz buruşuy­or ve tam ihtiy­acınız olduğun­da giyemiy­or musunuz? Gardırobunuz yeter­sizse ya da ihtiyaçlarınıza cevap veremiy­or­sa, bir yeni­lik yap­ma zamanı gelmiş demek­tir. Gardırop içinin kişiye özel düzen­len­me­sine imkan veren ünitel­er sayesinde gardırobunuzu ihtiyaçlarınıza göre plan­laya­bilirsiniz. Ama bu öyle acel­eye gele­cek bir iş değil. Üzerinde uzun uzun düşünüp, plan­la­ma yap­manız gerekiy­or. Önce­lik­le ken­di­nizi iyi tanı­malı ve alışkan­lık­larınızı iyi bilmelisiniz.

• Gardırobun bulu­nacağı mekan için ölçü alıp, yer­leştir­ile­ceği duvarın boyut­ları ve gardırobun ön kul­lanım alanını tespit edin.
• Kıyafet­lerinizin stil­leri­ni, boyut­larını, özel­lik­leri­ni ve onları ne sık­lık­la kul­landığınızı belir­leyin.
• Tavana kadar gardıro­pları ter­cih eder­s­eniz, mekanın üçüncü boyu­tunu da kul­lan­mış olur­sunuz.

KİTAPLIKTAN AYAKKABILIK
• Yeriniz müsaitse ayakkabılığınızı gardırobunuz­dan bağım­sız bir yerde plan­layın. Kita­plık olarak satılan, derin­liği az, şef­faf kapak­lı ünitel­er, ayak numaranız küçükse hari­ka bir alter­natif ola­bilir. Raf yük­sek­lik­leri ayarlan­abilir kita­plık­lara içler­ine kırıl­malarını engelleye­cek kalı­plar yer­leştir­erek çizmelerinizi de yer­leştire­bilirsiniz.
• Uzun elbise, tulum ve pal­to­lar için min­i­mum yük­sek­lik 1.50 m olmalı. Tişört ve kaza­k­lar için açık raflar, göm­lek ve ceketler için çek­mece veya gözler plan­la­malısınız.

YERLERE YAPIŞMAYIN, MERDİVENLERE TIRMANMAYIN
• Göz seviyesinin üstünde kalan derin raf veya çek­me­celere az kul­landığınız giysi­leri, şef­faf kutu­lar ya da poşetler içinde yer­leştirip, üst­ler­ine da etiket yapıştırır­sanız, bul­manız ve hatır­la­manız kolay ola­cak­tır. Gardırobun en alt kıs­mı­na mut­la­ka çek­mece ünite­si kon­malı. Yok­sa yere yapışarak kaza­k­larınızı ara­mak zorun­da kal­a­bilirsiniz.

MASRAFTAN KAÇMAYIN
• Genel­lik­le gardırop içi plan­lanırken çek­me­cel­er, raflara göre çok daha pahalı olduğun­dan ter­cih edilmez, son­ra da piş­man olunur. Siz bu hataya düşmeyin. Gardırobu her yıl yap­tır­madığınıza göre hay­atınızı kolay­laştıra­cak ayrın­tılar için biraz daha fazla para vere­bilirsiniz.
• Özel­lik­le erkek ceket ve pal­to­ları göz önünde bulun­duru­larak gardırop derin­liği 60 cm.‘den daha dar olma­malı.
• Asıla­cak kıyafet­leriniz az ise askılığa kazak rafı asarak boş alanı değer­lendi­re­bilirsiniz.
• Gardırobunuz­da yer kazan­mak için ceket askıları dışın­da­ki hacim­li askıları, ince­cik, tel askılar­la değiştirin.

BOY AYNASIZ OLMAZ
• Mekan­dan kazan­mak amacıy­la sürgü kapak­lı gardıro­pları ter­cih edin. Ayna kapak­lı olan­ları seçmek­te de fay­da var. Ayrı­ca boy aynası alma derdinden kur­tu­la­cağınız gibi karşılık­lı iki duvar­da ayna kapak­lı gardırobunuz olması duru­mun­da giysinizin arkasını göre­bilme imkanı­na da kavuşa­cak­sınız.
• Boy aynası konusu açılmışken evinizde boy aynası yok­sa hemen koşup bir tane edinin. Yakış­madığı halde skin­ny jean giyip özgüven pat­la­ması yaşayan­lar evlerinde boy aynası olmayan­lar, bunu unut­mayın!

Exit mobile version