GARDIROP MAGAZİN

İlayda Ildır: Işıltılı Güzellik

Pro­fesör bir babanın ve avukat bir annenin kızı. Her ne kadar oyunculuğa ilgisi olsa da o da aile­si gibi Yedite­pe Üniver­site­si İngilizce İşletme bölümünde okurken oyun­cu­luk tutkusuna yenik düşüyor. Bir yan­dan okul, diğer yan­dan oyun­cu­luk kur­su derken bir anda “Aşk Laf­tan Anla­maz” dizisiyle başlıyor onun hikayesi… “Sefirin Kızı” dizisinde gösterdiği başarılı per­for­mansla beraber tanı­nan güzel oyun­cuy­la, güzel­lik üzer­ine çok key­i­fli bir soh­bet gerçekleştirdik.

Kimdir İlayda Ildır, biraz anlatır mısın? Nasıl başladı oyun­cu­luk serüveni?

Ailem Bursa’da yaşıyor, babam işletme bölümünde pro­fesör, annem de avukat. Çok küçük yaşlardan beri amatör olarak tiy­a­troy­la ilgile­nen biriy­im. Oyunculuğu hep çok seviy­or­dum ama kam­era önü oyunculuğuyla ilgili bir fikrim yok­tu. Fikir edin­mek adı­na bir oyun­cu­luk kur­suna yazıldım ve şu an ki mena­jer­im, kursta­ki hocam Gökçe Doruk Erten bana, “Birkaç reklam­da oyna­mak ister misin, deneye­lim mi?” diye sor­du. Olur dedik­ten 1 haf­ta son­ra kendi­mi reklam, 1 ay son­ra da dizi setinde bul­dum. O dönemde Yedite­pe Üniver­site­si İngilizce İşletme bölümünde okuy­or­dum ve hem oku­lu­mu hem de oyun­cu­luk kariy­er­i­mi aynı anda götürmek oldukça zor­du ama altın­dan kalk­tım sanırım. “Aşk Laf­tan Anla­maz”, “Söz” ve son­ra da “Sefirin Kızı” mac­erası başladı.

Nasıl bir güzel­lik anlayışın var?

Her zaman doğallıktan yanayım. Doğal olan her şey daha çok hoşuma gidiy­or ve dikka­ti­mi çekiy­or.

Gün­lük hay­at­ta makyaj yapan biri misin?

Aslın­da makyaj yap­mayı severdim. Ta ki setler­den dolayı her gün yüzümde uzun süre kalan makya­jlar yapılana kadar. O yüz­den artık gün­lük hay­atım­da makyaj yap­mayıp din­lendirm­eye çalışıyorum.

Ne tür makyaj yapıy­or­sun? En çok kul­landığın ürün­ler nel­er?

Yok gibi doğal makya­jlar yapıy­o­rum genelde. Onlar daha çok hoşuma gidiy­or. Koyu ton­lar­dansa açık nude ton­ları ter­cih ediy­o­rum. Pudra pem­be­si şeftali gibi. Gözaltı kap­atıcısı, kaş tarağı, rimel ve dudak nem­lendiri­cisi en çok kullandığım ürün­ler.

Çan­tan­da taşıdığın olmazsa olmaz ürün­lerin nel­er?

Dudak nem­lendiricim bir­in­ci sıra­da. El kre­mi mut­la­ka bulun­duruy­o­rum. Bir de par­fümüm. Gal­i­ba olmazsa olma­zlarım bu kadar.

Kozmetik alırken nelere dikkat ediy­or­sun?

İçeriği ben­im için önem­li tabii, Mümkün olduğunca az zarar­lı içerik olması­na özen gös­teriy­o­rum, çünkü n’olursa olsun yüzümüzde uzun sürel­er kaldığı için zarar­lı etk­i­leri oluy­or. Onun dışında toz ürün­lerin de pig­men­ta­sy­onu çok önem­li ben­im için. Cildime yapışıp dağılmayan ürün­leri sevmiy­o­rum. Çok makya­jlı görün­tüler de hoşuma git­miy­or, o yüz­den ince ve ten­i­mi en fresh göstere­cek ürün­leri ter­cih ediy­o­rum.

Herkesin kendine has makyaj hileleri vardır. Seninkil­er nel­er?

Tabii ki var. Göz­ler­im daha çekik dur­sun diye concealer’ı gözaltımın dış kıs­mın­dan yukarıya doğru sürüy­o­rum. Göz pınarlarımı biraz aydın­latıy­o­rum. Olmazsa olmazım ise dudak nem­lendiri­cisi.

Yoğun iş tem­po­sun­dan yorgun düştüğünde cil­di­ni topar­la­mak için ne yapıy­or­sun?

Maden suyu ve gül suyunu karıştırıp buz kapları­na koyuy­o­rum. Evde hep durur. Çok yorgun olduğumda o buzları yüzümde ve göz alt­larım­da gezdiriy­o­rum.

Vücud­un­da güzel bul­madığın bir yer var mı?

Var ama söyle­mem! Dikkat­leri oraya çek­mek istemiy­o­rum.

Estetiğe nasıl bakıy­or­sun?

Her zaman doğallıktan yanayım. Doğal olan her şey daha estetik geliy­or bana. Ama tabii ki bu demek değil ki estetiğe karşıyım. Mut­lu hissetmediğim ya da takıldığım yer­lere ufak ve abartı­dan uzak dokunuşlar yap­tıra­bilir­im bel­ki ama şimdilik düşünmüyorum.

Exit mobile version