GARDIROP MAGAZİN

Hira Koyuncuoğlu: Dansçı Zarafeti

Genç oyun­cu ile “Maria ve Mustafa” dizisinin Kapadokya’da başlayan çekim­leri öncesinde key­i­fli bir moda çeki­mi gerçek­leştirdik ve dans ile oyun­cu­luğun buluş­tuğu nok­ta­da gele­cek plan­larını konuş­tuk.

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar Ser­hat Hayri Moda Direk­törü Çağla Küçükdere­li Styling Irmak Özden­er Saç ve Makyaj Mesut Özuzun Prodük­siy­on Mine Gündüz Fotoğraf Asis­tanı Uğur Sarı­du­ran Saç ve Makyaj Asis­tanı Dila­ra Bal

Seni biraz tanıya­bilir miy­iz? Oyun­cu­luk kariy­erin nasıl başladı; okul­lu musun, alaylı mı? Eğiti­mi­ni sürdürüy­or musun?
Çocuk­luğum­dan beri oyun­cu olmak hay­al­im­di. Hay­atımın içinde hep dans ve tiy­a­tro vardı. Sah­nel­erde büyüdüm diye­bilir­im. Küçük yerde doğup büyüdüğüm için çok fazla imkanımız olmadığın­dan haf­ta son­ları oyun­cu­luk der­s­leri almaya İstanbul’a gelirdim. Üniver­siteyi de İstanbul’da kazandık­tan son­ra tam olarak oyun­cu­luk kariy­er­im başladı.

Küçük yaşlar­da başlayan bale geçmişin var, fakat şim­di kariy­er­ine oyun­cu olarak devam ediy­or­sun. Bu bir B planı mıy­dı?
Bale ben­im için bir plan değil­di. Söylediğiniz gibi küçük yaşlar­da başladım ve o yaşlar­dan beri ben­im için büyük bir tutku. Küçük yaş­ta bir çocuk plan­lı bir şeyi iste­mez ki. Nitekim sanatın her hali arzu ve tutkuy­la oluşuy­or ve içselleştirdiğin şeyle bütün­leşiy­or­sun.

Tulum Atö­lye No:6 1.650 ₺ Ayakkabı Fab­ri­ka / Boyn­er 199,95 ₺ Kolye Fer­da Ekberi / Di Fash­ion Brand­ing 115 ₺

Bale hay­atının neresinde yer alıy­or? Bale eğiti­mi almış olmanın avan­ta­jlarını kul­lanıy­or musun?
Dans aslın­da hay­atımın her anın­da. Kendi­mi bul­duğum, her şey­den uza­k­laşıp kendime yakın­laştığım, gerçek­ten ben olduğu­mu his­set­tiğim her yerde… Tabii ki bale eğiti­mi almanın fay­dasını görüy­o­rum. Bel­li bir disi­plin­le büyüy­or­sun ve bu hay­atının her alanı­na yan­sıy­or.

Ailen kariy­er­ine balerin olarak mı devam etmeni ister­di? Oyun­cu­luk kararın­da ailenin desteği var mı?
Ailem her kararımın her zaman arkasın­da dur­du. Hiçbir zaman “biz bunu yap­manı ister­iz” gibi bir cüm­le kur­madılar. Her zaman mesleğimin hay­atım ola­cağını ve ne yap­mak­tan mut­luysam onu mesleğim haline getirme­mi tavsiye ettil­er. Oyun­cu­luk konusun­da da çok destek oldu­lar ama kariy­er olarak hep oyun­cu odak­lı ilerled­im.

Büstiy­er Melike Kara­hasan / Lapren­da PR 850 ₺ Biki­ni Altı Pen­ti / Boyn­er 34 ₺ Trençkot İpekyol / Boyn­er 423 ₺ Bot Net­work / L’appart PR

Yalo­va doğum­lusun, büyük deprem olduğun­da Yalova’da mıy­dın? En büyük korku­ların nel­er?
Evet Yalova’daydım. Küçük­tüm ama her detayı hatır­lıy­o­rum. Zor gün­ler geçirdik, aylar­ca çadır­da kaldık. Ben­im için o gün­den son­ra deprem bir fobi oldu.

“Ailem her kararımın her zaman arkasında durdu. Hiçbir zaman “biz bunu yapmanı isteriz” gibi bir cümle kurmadılar. Her zaman mesleğimin hayatım olacağını ve ne yapmaktan mutluysam onu mesleğim haline getirmemi tavsiye ettiler. Oyunculuk konusunda da çok destek oldular.”

Bluz Ceren Ocak / L’appart PR 3.000 ₺ Etek Net­work / L’appart PR 759 ₺ Bot Net­work / L’appart PR

İlk çıkışını “Adını Fer­i­ha Koy­dum Emir’in Yolu” dizisiyle yap­tın, ardın­dan “İst­anb­ullu Gelin” diziyle herkesin tanıdığı bir isim oldun. Tanın­mış bir kişi olmak hay­atın­da neleri değiştir­di?
Oynadığın karak­teri seyircinin içselleştirdiği­ni görmek çok gurur veri­ci. “Evimizin kızı gibisin, san­ki sen de biz­im­le beraber yaşıy­or­sun” gibi cüm­lel­er çok sık duyuy­or­dum. Sokak­ta gelip sarıl­maları, “senin­le gülüp ağlıy­oruz” demeleri inanıl­maz bir duygu gerçek­ten! Yaşam tarzı olarak hay­atım­da bir değişik­lik olmadı ama.

“İst­anb­ullu Gelin” dizisinde Bade rolünü can­landırdın. Bade ile karak­ter olarak ben­zeştiği­ni düşünüy­or musun?
Ben­zeyen ve ben­ze­meyen yön­ler­im­iz var.

Body Cihan Nacar 900 ₺ Etek Cihan Nacar 6.500 ₺

Ken­di­ni ekran­da en beğendiğin, “işte bu olmuş” dediğin an veya rol hangisiy­di? Bir sahne geliy­or mu aklı­na?
İşte bu olmuş hiçbir zaman diyemed­im; diye­bile­ceği­mi de düşün­müy­o­rum. Kendime hep çok eleştirel yak­laşıy­o­rum çünkü oyun­cu­luk­ta gelişim çok önem­li.

Oyun­cu olarak hay­ali­ni kur­duğun, içinde olmayı çok iste­diğin bir pro­je ya da bir­lik­te rol almak iste­diğin bir isim var mı?
Bir dan­sçının hay­atını can­landır­mak çok ister­im. İki tutku­mun da bir ara­da olduğu bir iş, ben­im için çok büyü­leyi­ci olur. Tabii ki çocuk­luğum­dan beri hayran olduğum Şen­er Şen’le bir­lik­te rol almayı da çok çok çok ister­im…

Biki­ni üstü Cihan Nacar 600 ₺ Pan­tolon Net­work / L’appart PR 599 ₺ Küpe Swarovs­ki / L’appart PR 469 ₺ Ayakkabı Divarese / Boyn­er 299 ₺

“Genellikle sebze ve tahıl odaklı beslenmeyi tercih ediyorum. Fast food’dan ve ambalajlı gıdalardan uzak duruyorum ve tabii ki boool su içiyorum!”

Oyun­cu­luk mesleği­ni seçmek isteyen yetenek­li gençlere tavsiyelerin nel­er olur?
Ben de şu an yol­un başın­dayım ama gerçek­ten bu mesleği yap­mak istiy­or­larsa aşk­la, tutkuy­la ve ne iste­dik­leri­ni bil­erek yola çık­malılar.

Kadın­lara uygu­lanan psikolo­jik şid­det hakkın­da ne düşünüy­or­sun?
Erkeğin erkeğe, kadının kadı­na, erkeğin kadı­na, kadının erkeğe, insan­ların hay­van­lara uygu­ladığı şid­detin her türü çok aciz. Birey olarak ifade özgür­lüğümüz ve fizik­sel özgür­lük­ler­im­iz var. Maale­sef insan­lar sevmek­ten daha çok, nefret etm­eye ve dünyanın en güzel şeyin­den uza­k­laş­maya başladı. Birine hakaret etmek, küfür etmek, bela oku­mak çok kolay hale gel­di. Neden bu hale gelin­di bilmiy­o­rum ama bu beni çok korku­tuy­or. Kim­s­enin kim­s­eye psikolo­jik ya da fizik­sel şid­det uygu­la­maya hakkı yok.

“Oynadığın karakteri seyircinin içselleştirdiğini görmek çok gurur verici. “Evimizin kızı gibisin, sanki sen de bizimle beraber yaşıyorsun” gibi cümleler çok sık duyuyordum. Sokakta gelip sarılmaları, “seninle gülüp ağlıyoruz” demeleri inanılmaz bir duygu gerçekten! ”

Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler nel­er?
Ailem, dans ve işim.

Oldukça fit görünüy­or­sun. Sağlık­lı beslen­me ile ilgili öner­i­lerin nel­er?
Teşekkür eder­im 🙂 Genel­lik­le sebze ve tahıl odak­lı beslen­meyi ter­cih ediy­o­rum. Fast food’dan ve ambal­a­jlı gıdalar­dan uzak duruy­o­rum ve tabii ki boool su içiy­o­rum!

Çan­tan­dan hiç ayır­madığın üç vazgeçilmezin?
Ajan­dam, rujum ve rime­lim.

Biki­ni Üstü Pen­ti / Boyn­er 49 ₺ Şort T.A.G.G. 600 ₺ Trençkot Sofi and Sofi / Di Fash­ion Brand­ing 349 ₺

Bugüne kadar kim­seyle pay­laş­madığın bir sır­rın?
Sır eşit­tir: kim­s­eye söylen­meme­si, gizli tutul­ması gereken şey, giz. Bir sır­rım yok ama sır­rın ne diye sorul­ması bana, “Sizce sır nedir?” dedirt­ir­di.

“Bir dansçının hayatını canlandırmak çok isterim. İki tutkumun da bir arada olduğu bir iş, benim için çok büyüleyici olur. Tabii ki çocukluğumdan beri hayran olduğum Şener Şen’le birlikte rol almayı da çok çok çok isterim…”

Yal­nız kalmak iste­diğinde nerede sak­lanırsın?
Sak­lan­mak demeye­lim de yal­nız kalmak iste­diğimde, kulak­lığımı takar yürüyüşe çıkarım. Ya da bisik­let sürerim.

Kişisel gelişimin­le ilgili nel­er yap­mak seni mut­lu ediy­or? Özel ilgi alan­ların nel­er?
Yeni yer­ler keşfet­meyi ve gezmeyi çok seviy­o­rum. Vazgeçilme­z­ler­im: kamp yap­mak, uzun yürüyüşler, dans etmek, kitap oku­mak.

Son zaman­lar­da seni en çok heye­can­landıran şey ne oldu?
Kapadokya’nın her yeri beni inanıl­maz büyüle­di. Çok mist­ik bir yer.

Şim­di sıra­da ne var?
Karnım acık­tı, yemek yem­eye 🙂

Exit mobile version