GARDIROP MAGAZİN

İpek Alakuş: Güçlü, Özgür ve Zinde

İst­anb­ul Üniversitesi’nde Seramik-Çini üzer­ine uzman­laştık­tan son­ra, uzun yıl­lar Şişe­cam, Top­kapı Sarayı Müze Mağazaları gibi fir­malar­da yöneti­ci­lik yapan, şimdil­erde ise direk­siy­onu stil ve modaya kıran İpek Alakuş’un hay­atının merkezinde bisik­let var. Onun hay­ali, yol­lar­da daha çok kadın bisik­letçi ile selam­laşa­cağı gün­leri görmek. 

Fotoğraflar SERHAT HAYRİ Styling ÇAĞLA KÜÇÜKDERELİ Prodük­siy­on MİNE GÜNDÜZ Makyaj ERDEM YILDIZ Saç CEVAHİR ÖĞÜNER Styling Asis­tanı YAĞMUR ERTUĞRUL

İpek Alakuş Elbise: Dress İst­anb­ul 1.650 TL, Ayakkabı: Zara 439,95 TL

Bisik­let dışın­da, pro­fesy­onel iş hay­atın nasıl iler­liy­or?
Per­ak­ende sek­törün­den ayrıldığım dönem yolum, hay­atı­ma çok daha önce giren Pelin Kaya ile bir kez daha kesişti. Bu durum ben­im hay­atım­da­ki “İyi ki”lerden biridir. Ken­disinin Moda ve Sosyete markasını ve dav­et­leri­ni asiste ediy­or, bol bol modanın içinde oluy­o­rum. Aynı zaman­da spon­so­rum Trek Türkiye, Garmin Türkiye ve Diyetisyen Gizem Keservu­ran ile de sosyal medya çalış­maları yapıy­o­rum.

Bir yan­da yoğun bir iş hay­atı, diğer yan­da bisik­let tutkusu. İki­sini bir ara­da nasıl götürüy­or­sun? Birinin diğerinin önüne geçtiği oluy­or mu?
Yap­tığım tüm işler free­lance olduğu için, antren­man­larımı bu işler­im­in dışın­da­ki zaman­lara göre pro­gram­lıy­oruz. Ama iş yoğun­luğum olduğu zaman­lar­da antren­man­larımı akşam­ları indoor gerçek­leştiriy­o­rum Bir­birinden fark­lı olsalar da aslın­da bir­bir­lerinin önüne geçmiy­or­lar. Tam ter­sine, her iki alan­da da kendi­mi daha ver­im­li ve mut­lu hissediy­oum.

BU BİR TUTKU, GÜLÜ SEVEN DİKENİNE KATLANIR 

Bisik­let şu anda hay­atın­da ne kadar alan kaplıy­or, haf­ta­da kaç saat ayırıy­or­sun? Ve tabii ki Türkiye’de bisik­let sporu yap­mak zor mu?
Haf­ta içleri sabah 06:00’da antren­maları­ma çıkıy­o­rum. Haf­ta son­ları ise daha geç saatlere sark­a­biliy­or. Haf­ta­da 10–12 saat aktif antren­man yapıy­o­rum. Bu sporu yap­manın en zor tarafı ne yazık ki İst­anb­ul trafiği ve bil­inç­siz sürücüler. Çok fazla kaza, yaralan­ma ve ölüm­le sonuçlan­abiliy­or. Ayrı­ca kadın bisik­letçi olmak da zor. Trafiğin içinde yer aldığınız­dan sözlü taci­zler ola­biliy­or. Ama bu bir tutku, gülü sev­en dike­nine kat­lanabilir.

İpek AlakuşEl­bise: Mehtap Elai­di 3.250 TL, Ayakkabı: Zara 199,95 TL

Moday­la aran nasıl, kendine en son ne aldın? Türkiye’de ve dünya­da stili­ni beğendiğin isim­ler kim­ler?
Moda hari­ka bir dünya. Pelin Kaya sayesinde o kapının ardını göre­bilmiş oldum. Fakat kendim için modanın peşinde olan biri değil­im. Bir çizgim var, her yerde bana göz kır­pan parçalar ve asla satın almay­a­cak­larım… En son kendime puan­tiyeli uzun bir elbise ve beyaz sneak­er ayakkabı aldım. Türkiye’de Yasemin Özil­han ve Ser­e­nay Sarıkaya’nın, dünya­da ise Zen­daya ve bik­er tayt tutkusun­dan dolayı Bel­la Hadid’in tarzını beğeniy­o­rum.

Mer­ak ediy­o­rum, spor kıyafet­leri­ni nere­den alıy­or­sun? Beğendiğin spor markaları ya da tasarım­cıları kim­ler?
Bisik­let kıyafet­ler­i­mi alırken tama­men bu alan­da ihti­sas­laşmış markaları ter­cih ediy­o­rum. Bon­trager ve San­ti­ni en çok ter­cih ettik­ler­im. Stretch­ing ve koşu­da ise Under Armour oldukça kon­for­lu ve şık. Stel­la McCart­ney ise spor giy­im tasarımı konusun­da oldukça sıra dışı.

Gele­cek plan­ların­dan bahseder misin?
Moda her daim ken­di­ni yenileyen bir sek­tör. Ve uzun yıl­lar Pelin Kaya ile içinde olmayı, araştır­mayı ter­cih ede­ceğim. Spor­da ise yaşlılığım­da da kendi­mi bisik­let üstünde görüy­o­rum. Yaş aldığım süreçte de yolum­da daha çok kadın bisik­letçiyle selam­laş­mak için çalış­malar yap­ma hede­fim var. Kadın­ları güçlü yapan şey özgür­lük, zihin­sel ve fizik­sel zin­de­lik. Ve biz kadın­lara bisik­let çok yakışıy­or!

Exit mobile version