GARDIROP MAGAZİN

Göz Kapağı Estetiği Görme Kalitesini Artırıyor

Yaş­landıkça göz kapak­larının sark­ması ve göz altı tor­balarının oluş­ması nadir görülen bir durum değildir. Bu sadece sizi daha yaşlı göster­mek­le kalmaz aynı zaman­da üst göz kapağın­da­ki cilt fazlalık­larının yer çeki­minin etk­i­sine yenilme­si görüşünüzü kısıt­la­yarak görme kalit­enizi azalta­bilir.

Plas­tik ve Estetik Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yıl­maz

Ble­faro­plas­ti adı ver­ilen göz kapağı estetiği ameliy­atı, daha genç bir görünüm oluş­tur­mak ve genel görüşünüzü iyileştirmek için göz kapağı böl­gesi­ni kaldıra­bilir, göz kapak cildin­de­ki fazlalık­ların alın­masını ve daha estetik bir görünüme kavuş­manızı sağlaya­bilir. Plas­tik ve Estetik Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yıl­maz göz kapağı estetiği hakkın­da mer­ak edilen soru­ların yanıt­larını bizler­le pay­laştı.

Göz Kapağı Estetiği Kozmetik ve Fonksiy­onel Amaçlar­la Uygu­lan­abilir

Plas­tik ve Estetik Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yıl­maz yaş­landıkça görme yeteneğin­de­ki zayıfla­manın nor­mal olduğunu ancak zayıf görüşe katkı­da bulu­nan fark­lı fak­tör­ler de bulun­duğunu belirt­ti: “Üst göz kapağın­da­ki aşırı sarkık cilt görüş hat­tını etk­ileye­bilir. Ağır ya da aşağı doğru inen bir kaş da görme sorun­ları­na neden ola­bilir. Göz kapağı estetiği önce­lik­le estetik amaçlar­la uygu­lansa da ameliy­atın tıb­bi fay­daları ola­bile­ceği de unutul­ma­malıdır. Özel­lik­le üst göz kapağı estetiği dahilinde fonksiy­onel gereksin­imin kozmetik bek­len­ti­lerin önüne geçe­bildiği­ni net bir şek­ilde ifade ede­bilir­im.” Yaşlan­ma sonu­cu cil­di gevşeyen, sarkan ya da göz kapağı kasları zayıflayan hasta­lar göz kapağı estetiği için uygun aday­lar ola­bilir­ler. Üst göz kapağı estetiği ile görme sorun­larının büyük bir kıs­mı gider­ilebilir.

Göz Kapağı Estetiğinden Ne Beklemelisiniz?

Plas­tik ve Estetik Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yıl­maz açık­la­maları­na şu cüm­lel­er­le devam etti: “Göz kapağı estetiği giderek daha popüler hale gelen ve kişinin hem görünümünde hem görüş kalitesinde önem­li fark yaratan bir prosedürdür. Gözler yüzün ifadesi­ni etk­ileyen ve yüze bakıldığın­da ilk fark edilen unsur­dur. Zaman­la elastikiyeti­ni kaybe­den ve gevşeyen cildin göz kapak­ların­da oluş­tur­duğu kırışık­lık­ların ve kıvrım­ların göz kapağı estetiği ile gider­ilme­si yüze can­lı ve genç bir görünüm kazandırır. Göz kapak­ların­da­ki fazla derinin alın­ması has­tanın görme kalitesi­ni ve yaşam kon­forunu artırır. “

Göz kapağı estetiği göz kapak­ların­da­ki sark­ma, göz altı tor­bal­an­maları, ödem, kırışık­lık ve yorgun görünüm gibi şikayet­lerin başarılı bir şek­ilde gider­ilmesi­ni sağlar. Göz kapağı estetiği has­tanın ihtiyaçları­na göre özelleştir­ilebilen ve fark­lı uygu­la­malar­la kom­bine edilebilen bir estetik cer­rahi prosedürüdür. Her has­tanın fark­lı ihtiyaçlarının karşılan­ması ve fark­lı estetik hede­flere ulaşıl­ması için kişiye özel plan­la­ma yapıl­ması ameliy­at sonu­cu­nun oluş­tur­duğu mem­nuniyet düzeyinin yük­sek olmasının neden­lerinden biri olarak kab­ul edilir.

Exit mobile version