GARDIROP MAGAZİN

Gökçe Akyıldız: Kırılgan ve Güçlü 

Sıcacık gülümseme­si, sakin ve sem­patik tavır­larıy­la tanıdık onu. En son Kırgın Çiçek­ler dizisinde Songül karak­ter­ine hay­at veren Gökçe Akyıldız naif tavrı, güçlü duruşu ve masum görünüşüyle hayran­ları tarafın­dan her zaman çok seviliy­or. Gele­cek plan­ları arasın­da yeni bir dizi pro­jesinin de olduğunu söyleyen Akyıldız’ın hikayesi­ni ken­disin­den dinleye­lim. 

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar Ser­hat Hayri Videograf Vast İst­anb­ul Moda Direk­törü Çağla Küçükdere­li Styling Irmak Özden­er Saç ve Makyaj Mesut Özuzun Prodük­siy­on Mine Gündüz Fotoğraf Asis­tanı Uğur Sarı­du­ran 

Gökçe Akyıldız hay­atı nasıl yaşar, hay­a­ta bakış açısı nasıl?
Hay­atımı her zaman şükred­erek yaşıy­o­rum. Geçmişim ve şimdi­ki hal­im­le barışık bir insanım. Kendi­mi olduğum gibi kab­ul ediy­or ve seviy­o­rum. Hay­a­ta bakış açım, geçmiş ve şim­di için üzülmek yer­ine, anın tadını çıkart­mak ve anı yaşa­mak! Hay­atımız bize ver­ilen bir hediye ve ben de ondan keyif almaya çalışıy­o­rum. 

“Kırgın Çiçek­ler” dizisinde Songül karak­teri­ni can­landırdın. Oynadığın karak­ter­le ben­z­er yan­ların var mı?
Evet ben­z­er yan­larımız vardı. Songül’ün hay­a­ta karşı güçlü duruşu, ken­di­ni ve etrafın­dak­i­leri en kötü zaman­ların­da motive ediy­or oluşu ve arkadaşları­na olan derin bağları biz­im karak­ter olarak örtüşen yan­larımız­dandı. 

Akrep bur­cu kadınısın. Bur­cu­nun özel­lik­leri­ni taşıdığını düşünüy­or musun?
Kesin­lik­le bir akrep kadınıyım. Burçlar arasın­dan seçme şan­sım olsay­dı yine akrep bur­cunu seçerdim. Akrep kadının güçlü duruşunu ve çevre­sine karşı oluş­tur­duğu aura’yı seviy­o­rum ve bu ener­jiyi yay­dığımı düşünüy­o­rum. 

“Hayata bakış açım, geçmiş ve şimdi için üzülmek yerine, anı yaşamak! Hayatımız bize verilen bir hediye ve ben de ondan keyif almaya çalışıyorum.” 

2002’den bu yana “Ezo Gelin”, “Sahra”, “Fatih Har­biye” gibi pek çok ses getiren işlere imza attın. Seni ekran­lar­da key­i­fle izleyen hayran­larının tep­kisi nasıldı?
Hayran­ları­ma bayılıy­o­rum. O kadar güçlü bir sev­gi bağları var ki her zaman beni destek­ledil­er. Hayran­larım, her çalıştığım pro­jede rolümü ben­im­seyip beni motive etti. Özel­lik­le duyguyu çok yoğun his­set­tirdiğim ve oynadığım karak­teri çok ben­imsedik­leri yönünde mesajlar aldım ve almaya devam ediy­o­rum. 

Sosyal medya­da 3MN takipçin ile etk­ili bir kitl­eye hitap ediy­or­sun. Takipçi­lerin ile nasıl bir etk­ileşimin var? Onlar­la iletişim kuruy­or musun?
Bazen vak­it bul­dukça bazı mesajları yanıtlıy­o­rum. Özel­lik­le bana yapılan edit’lere bayılıy­o­rum. Çok başarılı edit’ler yapıy­or­lar, hayran kalma­mak elde değil. 

Oyun­cu­luk­ta hay­al ettiğin yer nere­si; şu an o nok­taya yakın mısın?
Hay­al­ler­i­mi hiç sınır­landır­madım. Her zaman hay­al ettiğimin daha ilerisi oluy­or. Oyun­cu­luk ken­di­nizi geliştir­m­eniz ve daha ileri taşı­manız gereken bir meslek. Oyun­cu­luk­ta hay­al ett­tiğim yer her zaman kendim­den öte­si, yapa­bile­ceğim­den daha fazlası tabii ki. 

Pal­to Bey­men Col­lec­tion 4.999 ₺ Yüzük­ler Linya Jew­ellery / Com­mun Store 412,28 ₺ -
346,91 ₺

Şöhretin hay­atı­na kat­tığı en anlam­lı şey ne? Bu kadar göz önünde olmak seni mut­lu ediy­or mu?
Dünyanın her yerinden fark­lı insan­lar ile bir bağ oluş­tur­mak, kesin­lik­le ben­im için en anlam­lı şey. Bire bir tanış­madığın insan­ların yüreğine dokun­abilmek ve yal­nız olmadığını his­set­mek paha biçile­mez bir şey. Göz önünde olmak beni tabii ki mut­lu ediy­or. Böylece bu anlam­lı duyguyu her zaman yaşaya­biliy­o­rum. Daha çok insan­la daha fark­lı bağlar kura­biliy­o­rum. 

Kadın­lara uygu­lanan psikolo­jik şid­det hakkın­da ne düşünüy­or­sun?
Şid­detin her çeşidin­den ilik­ler­ime kadar nefret ediy­o­rum. Neden kadın­ların bu kadar üzer­ine gidiliy­or anlamıy­o­rum. Hay­atımızın her alanın­da ufak imalar ile bile psikolo­jik şid­dete maruz kalıy­oruz. Bir kadı­na uygu­lanan fizi­ki şid­det ile psikolo­jik şid­det arasın­da hiç bir fark yok bence. Bu ara­da hem­cins­ler­im­in bir­bir­leri üzer­ine uygu­ladığı psikolo­jik şid­de­ti gördükçe de utanıy­o­rum. Dünya­da kendimize görev edin­mem­iz gereken pek çok şey varken, böyle kötü niyetli hareket etme isteğiyle dolu olmak gerçek­ten hayret veri­ci. 

Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler nel­er?
Önce­lik­le kendim, oğlum, ailem ve sev­en­ler­im. Kendi­mi ne zaman kötü his­set­sem, bu dört değer­li ilham kay­nağın­dan birine mut­la­ka tutunuy­o­rum. Sanırım beni güçlü yapan ve hay­a­ta karşı duruşu­mu koruyan da bu. Moti­vasy­on­u­mu hep ken­di içim­den, ben­liğim­den almaya çalışıy­o­rum. İns­an önce kendin­den güç almalı ki etrafı­na tutan­abilm­eye gücü olsun. 

Bugüne kadar çalıştığın, seti en eğlenceli pro­je hangisiy­di?
“Kırgın Çiçekler”de kızlar­la vak­it geçirmek çok key­i­fliy­di, onları çok seviy­o­rum! 

Bluz Bersh­ka 299,99 ₺ Pan­tolon Berskha 229,95 ₺ Mont Atö­lye NO:6 1.950 ₺
Yüzük­ler Linya Jew­ellery / Com­mun Store 412,28 ₺ — 346,91 ₺

Sine­ma mı, dizi dünyası mı daha çok çekiy­or seni? 
İki­sininin de yaşat­tığı heye­can ve duygu çok baş­ka. Genelde oynadığım pro­je ve rol arkadaşlarım beni daha çok çekiy­or. 

Instagram’da son pay­laştığın post­lar oldukça beğeni alıy­or. Stil danış­manı ile çalışıy­or musun? Kıyafet seçi­mi­ni yaparken en çok neye dikkat ediy­or­sun? 
İlh­am kay­nağım kendim­im. Kendi­mi nasıl hissediy­or­sam öyle giyiniy­o­rum. Kimi zaman maskülen, kimi zaman fem­i­nen, bazen de retro bir stil­im var. Bir renk ya da bir ceket kalıbı da beni kendine çeke­biliy­or. Sanırım bur­cum­dan dolayı sınır­landır­maları sevmiy­o­rum. Özgür ve güçlü his­set­tiğim kıyafetler beni daha çok tanım­lıy­or diye­bilir­im. 

“Oyunculuk kendinizi geliştirmeniz ve daha ileri taşımanız gereken bir meslek. Oyunculukta hayal etttiğim yer her zaman kendimden ötesi, yapabileceğimden fazlası tabii ki.” 

Elbise Baqa / Bore­al Bran­dlift­ing 1.250 ̈ Kaban Bersh­ka 699,95 ₺
Kemer Baqa / Bore­al Bran­dlift­ing 1.260 ₺

Güzel­lik ruti­ninin vazgeçilmez ürün­leri nel­er? Özel bir güne hazır­lanırken, en iyi görünümü elde etmek için yap­tığın uygu­la­malar var mı?
Mut­la­ka bir önce­ki gün güzel bir uykuy­la kendi­mi din­lendirmek. Ayrı­ca, saçları­ma ve cildime uygu­ladığım bir maske bakımı. 

Oyun­cu­luk kararın­da ailenin desteği var mı? 
Ailemin desteği olmasay­dı olduğum yerde ola­bilir miy­dim, bilmiy­o­rum. Onların beni her zaman motive etmesi ve arkam­da duruy­or oluşu, en büyük güç kay­nağım. 

Oyun­cu olarak hay­ali­ni kur­duğun, içinde olmayı çok iste­diğin bir pro­je ya da bir­lik­te rol almak iste­diğin bir isim var mı?
Jen­nifer Lawrence ile aynı pro­jede bulun­mak ister­dim. 

Pan­de­mi döne­minde hep­imiz kendimize döndük. En çok neyi özledin ve bu dönem­den çıkardığın en önem­li ders ney­di?
Arkadaşlarım ile vak­it geçirmeyi çok özled­im. Onlar­la beraber içilen kahvenin tadı bir baş­ka. Dışarı­da özgürce dolaş­mayı, aklım­da soru işaret­leri olmadan bir don­dur­ma­cıya uğraya­bilmeyi çok özled­im. Küçük detay­ların aslın­da hay­atımıza poz­i­ti­flik kat­tığını anladım. Gün­lük ruti­n­imin aslın­da ne kadar değer­li olduğunu fark ettim. Ve bir kez daha yaşadığım hay­a­ta daha fazla şükret­mem gerek­tiği­ni anladım. 

Şim­di sıra­da ne var? 
Üzer­ine hazır­landığım dizi pro­je­si.

Exit mobile version