GARDIROP MAGAZİN

Temmuz Ayı Burç Yorumu

Hazi­ran­da başlayan Merkür ret­ro­su, Tem­muz ortası­na kadar biz­im­le beraber! Bek­len­ti­lerinizin karşılığını ala­madığınızı veya bir parça “pati­naj” yap­tığınızı düşünüy­or­sanız, sabır­lı olmanız­da ve bu döne­mi evinize, özel alanınıza, sevdik­lerinize ve geçmişten getirdiğiniz baga­jlar­dan kur­tul­maya adamanız­da fay­da var! 

KOÇ 
Çevre­sel koşullarınızı değer­lendirirken artık hiç kim­s­enin fikrine ve yardımı­na ihtiyaç duy­may­a­cak­sınız. Başkalarının size ayak uydur­masını bek­le­m­eye hiç niyetiniz yok. Önce size karşı gelen kişil­er bile, fikir­lerinizi kab­ul etmek zorun­da kala­cak­lar. Özgüveninizin oldukça yük­sek olması sizi yıldız yapacak. Bu dönem Merkür ret­ro­su siz zor­luy­or. Çevr­enizi tenkit etmezs­eniz, kariy­er ve mad­de­sel duru­munuz çok daha güçlü ola­cak. Fır­sat kay­bet­meyin. Aşk konusun­da eğlenceli ortam­lar sizi bek­liy­or. Aşk ve mad­di fır­sat­lar sizi bırak­may­a­cak. Her tür­lü fır­sat ayağınıza gele­cek. Sizin bu güzel fır­sat­lar için özel bir çaba sarf etm­enize gerek kalmay­a­cak. Duy­gusal açı­dan kolay tat­min sağlay­a­cak­sınız. Birçoğunuz, ortak arkadaş gru­pların­da yeni tanışa­cağı kişil­er­le duy­gusal bağlar kura­cak. Uzun süredir dostluk çerçevesi içinde yaşanan ilişk­il­er aşka dönüşe­bilir. Bu şek­ilde gelişen sür­priz ilişk­il­erde temkin­li olmalısınız. Sağlık konusun­da uyku düzeninize önem ver­melisiniz. Ayak­larınızı din­lendirerek med­i­ta­sy­on, yoga gibi çalış­malara ağır­lık vere­bilirsiniz. Sağlık reji­mi lis­t­enizi değiştire­bilirsiniz. 

BOĞA
Bu dönem Merkür retro yaparken dikkat etmelisiniz. Fazla yoğun pro­gram­ların içinde bulun­ma­manız­da fay­da var. Riskli işler­den kaçın­malısınız. Erte­le­nen pro­jel­er ve ödemelerinizde sür­pri­zler var. Kariy­eriniz önem kazanacak ve daha çok para kazan­manın yol­larını aray­a­cak­sınız. Yardım­laş­ma konusun­da çevre­sel iş bir­liğine ihtiyaç duy­a­cak­sınız. Önce iş çabalarınız göz doldu­ra­cak ve daha son­ra geliriniz arta­cak. Mad­di konu­lar­la ilgili bilanço­larınızı göz­den geçir­erek, parasal konu­lar­da daha da detay­lara inerek strate­jil­er geliştire­bilirsiniz. Yine bugün­lerde sosyal ortam­lar çerçevesinde; yap­mak iste­diğiniz halde, gerçek­leştiremediğiniz konu­lar­la ilgili fır­sat­lar yakalay­a­cak, yeni ve başarılı orga­ni­za­sy­on­lar içinde bulu­nacak­sınız. İlişki­l­erinizde iddi­alı tavır­lar içinde ola­bilirsiniz. Fakat ola­bildiğince mev­cut ilişkinizi koru­mak isteye­ceksiniz. Sağlığınız mükem­mel gidiy­or. Size hitap eden hobi niteliğinde bir konu­da yoğun­laşarak, yetenek­lerinizi geliştirmek isteye­ceksiniz. Diş­leriniz, diz­leriniz ve uyluk kemik­leriniz, ayak bilek­leriniz özen isteyen böl­geleriniz. Sizi çok yük­le­meye­cek sportif faaliyetler, yürüyüşler ve din­lendiri­ci kısa yol­cu­luk­lar doğal ilaçlarınız… 

İKİZLER
Bu dönem, evinizde bazı tadi­lat­ları yap­tır­mak zorun­da kal­a­bilirsiniz. Bu isten­meyen durum­lar karşısın­da akıl­lı davra­narak, hayıflan­mak yer­ine olay­ların üstesin­den gelmeyi başar­malısınız. Yeni insan­lar ve kişil­er ilginizi çekme­sine rağ­men, ani değişen şart­lara karşı temkin­li olmalı, ölçüyü kaçır­ma­malısınız. Değişen şart­lar size yan­lış karar­lar aldıra­bilir. Başlangıç­ta size cazip gelen bir tek­lif, daha son­ra isten­meyen sonuçlara neden ola­bilir. Aşk konusun­da dikkatli olmalısınız. Uzun süredir görüştüğünüz dost­larını­zla bazı duy­gusal çek­işmel­er sonu­cun­da ilişk­i­lerinizi bitire­bilirsiniz. Sevdiğiniz bir dos­tunu­zla ayrı ortam­lara düşe­bilir, babanız veya çevr­eniz tarafın­dan aşkınıza onay almaya­bilirsiniz. Kariy­erini­zle ilgili etkin kişil­er­le bazı sorun­lar yaşaya­bilirsiniz. Yine dostluk­larınız­da sansasy­onel olay­lara karşı temkin­li olmalısınız. Ani aşk­ların başlangıcı ve bitişi de bu dönemde karşınıza çık­a­bilir. Sağlığınız bu dönem özel­lik­le has­sas gelişe­cek. Tan­siy­on ve dolaşım bozuk­luğu yaşaya­bilirsiniz. Çarpın­tılar ve kan­sı­zlık­la ilgili sorun­lar gün­deme gelebilir. Sindirim sis­tem­i­nizi din­lendirmeli ve koles­terol yapıcı gıdalar­dan uzak kalmalısınız. Düzen­li spor yapın, uykunuza dikkat edin ve din­len­m­eye özen gös­terin. Fazla çalışarak vücud­unuza yük­len­memelisiniz. 

YENGEÇ
Önem­li bir döne­mece giriy­or­sunuz. Yaşam kalit­eni­zle ilgili bazı çabalarınızın olum­lu sonuç ver­me­si, karar­larınızı daha cesur almanıza neden ola­cak­tır. Kişil­iğini­zle ilgili değişim­leri kab­ul etmeli ve yeni rotanızı çizmelisiniz. Abartılı har­ca­malar­dan bütç­eniz olum­suz etk­ilenecek­tir. Büyük meblağlar­da kim­s­eye borç ver­meyin ve kefil olmayın. Senet ve çek olay­ları­na girdiğiniz zaman asla geriye ala­may­a­cağınız kayı­plarınız söz konusu ola­cak­tır. Bu dönem aşk hay­atınız çok fazla ön plan­da olma­ması­na rağ­men, yaşadığınız aşkı koru­manız gerek­tiği­ni de unut­ma­malısınız. Eski dost­larını­zla bir araya gel­erek geçmiş gün­lere dönecek, anılar­dan bahsede­ceksiniz. O gün­ler­den beri belir­si­zliği­ni koru­yarak aklınıza takılan konu­lar varsa, bu konuş­malar­dan son­ra bu soru­ların cev­abını bula­cak­sınız. Sürege­len bir ilişkiniz varsa, dikkatli olmalı ve istek­lerinize gem vur­malısınız. Tutku­lu bir cin­sel­liği yan­sı­tan ilişk­il­er­den ken­di­nizi uzak tut­malısınız. Sağlık konusun­da ener­jiniz oldukça yerinde. Alışkan­lık­larınız konusun­da dikkatli olmalısınız. Zevk ve eğlenc­eye düşkün­lük, değer­lerinizi yan­lış yönde kul­lan­manıza neden ola­bilir. Duygu­larınız­da ruhani bir doyum aray­a­cak­sınız, fakat fark­lı duygu­ların esiri ola­bilirsiniz. 

ASLAN
Bu haf­ta istek­lerinizin gerçek­leşme­si için plan­larınızı sis­tem­li bir şek­ilde uygu­la­malısınız. Pratik ve hızlı düşüncel­er içinde ola­cağınız için mer­ak­lı ve amaçlarınıza uygun hareket ede­ceksiniz. Başkalarının par­aların­dan fay­dalan­abilirsiniz. Çevre­sel etkin­lik­ler nedeniyle isten­meyen har­ca­malar
da söz konusu ola­bilir. Yoldan gelen mis­afir­lerinizi ağır­la­mak adı­na bazı mas­rafları göz­den çıkara­bilirsiniz. Öğren­me içgüdünüz oldukça yük­sek. Bu haf­ta her tür­lü risk­ten ve spekülasyon­dan uzak kalmalısınız. Yaratıcılığınızın kısıt­landığını hissede­ceğiniz bir haf­ta. Sosyal ilişk­i­lerinizde sorun­lar başınızı ağrıta­bilir. Part­ner­ini­zle bir­birinizi yan­lış anlaya­bilirsiniz. Duy­gusal­lık­la akıl­cılığı bir­birine karıştır­mayı sevmediğiniz halde, bu dönemde bir kar­maşa içinde ola­cak, fakat düşüncelerinizi iyi bir süs­pan­siy­on yapacak­sınız. Gizli plan­lar ve eski dost­lar­la yapılan düşünce bazın­da orga­ni­za­sy­on­lar önem­li ola­cak. Sağlık konusun­da spor yap­malı ve uykunuzu almalısınız. Bilek­lerinize dikkat etmeli ve ağır kaldır­ma­malısınız. 

BAŞAK
Bu dönem bazı iş bir­lik­leri için, yeni bir bakış açısı kazan­mak­tan mut­lu ola­cak­sınız. Değişim­lerin size vere­ceği olum­lu etk­i­lerin fay­dalarını göre­ceksiniz. Takdir gören kişisel çabalarınız sizi motive etse bile, tam olarak bek­len­ti­lerinizin yanıtını bula­maya­bilirsiniz. Merkür retro yaparken daha esnek olmalı, eksik kalan işlerinizi tamam­la­malı, yeni fır­sat­lar yarat­ma yer­ine eski­leri akıl­lı­ca değer­lendirmelisiniz. Gücünüzün sınır­larını fazla abart­ma­malısınız. Altın­dan kalka­may­a­cağınız konu­lar­dan uzak kalmalısınız. Bu dönem, bazılarınız aşk ve dostluk duygu­larını kar­maşık bir şek­ilde sergilediği için karşısın­dakinin duygu­ların­da karışık­lığa neden ola­cak­tır. Zorun­lu ilişk­il­er size göre değil. İlişki­ler- inizi göz­den geçir­m­enizde fay­da var. Aşk konusun­da sorum­lu­luk almak iste­meye­bilirsiniz. Özgürs­eniz katıla­cağınız dav­etlerde, karşınıza sizi mut­lu ede­cek bir­i­lerinin çık­ması muhtemel. Haf­ta son­ların­da sev­gi rüz­gar­ları kapınıza doğru ese­cek. Sağlığınız konusun­da duy­gusal çelişk­il­er yaşadığınız zaman sinir sis­tem- iniz zarar görüy­or. Den­geli beslenerek, kısa yürüyüşler yaparak ve hobi­lerinize zaman ayırarak bu ayı sağlık­lı bir şek­ilde geçire­bilirsiniz. Ayrı­ca ken­di­nize olum­lu uğraşılar bula­bilir ve zih­ninizi din­lendi­re­bilirsiniz. 

TERAZİ
Bu dönem geçmişte borç para verdiğiniz kişil­er­den paranızı geri ala­bilirsiniz, fakat onun dışın­da hiç kim­seyle mad­di konu­lara girmemelisiniz. Yap­tığınız finans anlaş­maların­da sorun çıka­cak­tır. İş bir­liği içinde olduğunuz zaman, iş potan­siyelin­izde ener­ji yük­selmeleri mey­dana gele­cek. Ken­di­nizi iyi his­set­tiğiniz zaman çalış­ma yaşan­tınız daha ver­im­li ola­cak. Ortak­larınız ve part­ner­ini­zle aranız­da anlaş­ma­zlık­lar çıkarken, bek­len­ti­lerinizde yavaşla­malar ve gecik­mel­er ola­bilir. Bun­lara kafanızı fazla tak­ma­yarak, yoğun­laştığınız konu­ları bir an önce bitirm­eye çalışın. Bugün­lerde bir­lik­te çalıştığınız kişil­er­le eğlence ortam­ların­da bulu­nacak; birçoğunuz şir­ket yemek­leriyle toplan­tıları, iş ve eğlence ile bir­lik­te yaşay­a­cak­sınız. Arkadaş toplan­tıları ve sosyal aktivitel­er sizin için önem­li ola­cak. Ener­jinizi pratik yaşa­ma geçirirken kul­landığınız yol çok önem­lidir. Bulu­nacağınız ortam­lar­da sosyal yapınızı ortaya çıkara­cak davranışlarını­zla, dost çevr­eniz ve arkadaş sayınız arta­cak­tır. Birçok orga­ni­za­sy­onun altı­na imza ata­cak­sınız ve karşı cins üzerinde özel bir etkiniz ola­cak. Sağlığınız genel anlam­da iyi seyrediy­or. Uzun yürüyüşler ve düzen­li uyku sayesinde gerek­li sağlık koşullarını yer­ine getire­ceksiniz. 

AKREP
Düşüncelerinden yarar­lan­abile­ceğiniz dostluk­lar kura­cak ve bu konu­da müthiş bir iletişim içinde ola­cak­sınız. Başkaları­na çıl­gın gelen işler, size son derece kolay gele­cek. Güneş aynı zaman­da sizin kariy­er geze­geniniz olduğu için, çalış­ma yaşan­tını­zla ilgili olum­lu değişim­ler içinde ola­cak­sınız. Bu konu­da Güneş’ten de olum­lu etk­il­er var. Yatırım konusun­da akıl­lı­ca karar­lar vere­ceksiniz. İşinize odak­lan­mayı hede­fliy­or­sunuz. Bu dönem aşk yaşan­tınız­da olan aksi­lik­leri gözünüzde büyüte­bilir, yeni başlayan bir ilişkinin ola­may­a­cağını gör­erek bitirmek isteye­bilirsiniz. Hatalı davranışlar­dan uzak kalmayı başaramıy­or­sunuz. İhtir­aslı ve yoğun yaşadığınız ilişk­il­er yüzün­den sorun­lar­la yüz yüze gelebilirsiniz. Geçi­ci duygu­lar yüzün­den başınız çok ağrıya­bilir. Uyum­lu ve güzel bir yapılan­mayı özle­s­eniz de her şeyin çok kolay gerçek­leşmeye­ceği­ni bilmelisiniz. Evli olan­lar geçmiş sorun­ları çöze­cek­ler. Sağlığını­zla ilgili sorun­ları fazla büyütmeden çözmelisiniz. Zihin­sel yorgun­luk söz konusu. Dok­tor kon­trolünde gerek­li vit­a­min­lerinizi almalısınız. 

YAY
Bu dönem Merkür ret­ro­su yüzün­den bazı iş gecik­meleri ola­bilir. Yanınız­da çalışan kişil­er­le aranız­da bazı sorun­lar söz konusu. Bek­len­ti­lerinizin karşılığını ala­maya­bilirsiniz. Ver­ilen söz­lerin yer­ine getir­ilmeme­si, gün­lük çalış­ma koşullarınızı zor­lay­a­cak­tır. Ses­sizce işinizi yap­mak­tan hoş­landığınız için, haf­ta içinde rahat­sız edilmek iste­meye­bilirsiniz. Her konu­da yoğun duygu­lar için­desiniz. Huzur­suz olduğunuz bir konudan kaç­mak isterken, baş­ka gerek­siz bir konu üzer­ine takılar- ak ken­di­nizi hır­palaya­bilirsiniz. Sosyal evinizde müthiş bir can­lan­ma söz konusu ola­cak. Heye­can­lı gün­ler sizi bek­liy­or. Yaşadığınız iliş­ki daha net bir hal ala­cak. Aşk fır­sat­ları, yaratıcılığını­zla ilgili alan- lar­da ve çalıştığınız şir­ketlerde karşınıza çıka­cak. Katıldığınız dav­etlerde karşı cinsin üstün yetenek­lerinden etk­ilenecek- siniz. Size cazip gelen ve tarzınıza uygun kişil­er­le ani başlayan aşk­lar yaşaya­bilirsiniz. Aynı düşünc­eye sahip kişil­er­le iş bir­lik­leri ve entelek­tüel çalış­malar­da bulu­nacak­sınız. Öfk­enize hakim olduğunuz sürece sağlığınız bir sorun yarat­may­a­cak. Baş ve boy­nunuza dikkat etmelisiniz. Ağır kaldır­ma­malı ve iskelet sis­tem­i­nizi zor­lay­a­cak hareketler­den sakın­malısınız. 

OĞLAK
Yakın çevre ilişk­i­lerinizde­ki sorun­lar aile içi tartış­malara neden ola­bilir. Düşüncelerinizi yeniden göz­den geçirirken, duygu­larınız­da geri sayı­ma geçe­ceksiniz. Çevr­enizde gelişen olay­lara karşı, takın­tı dere­cesinde ken­di­nizi hak­lı gösteren değişik yorum­lar getire­cek, düşüncelerinize hiçbir şek­ilde sınır koy­mak iste­meye­ceksiniz. Yaşam­dan ne bek­lediğinizi ken­di­nize sor­malı ve istek­lerinizin yön değiştirme­sine izin ver­melisiniz. Bağlı olduğunuz kural­lar bel­ki de yaşan­tınızın yan­lış bölüm­leridir. Bu dönem aşk ilişk­i­lerinizde önem­li bir değişim olmay­a­cak. Bir­lik­te çalıştığınız kişil­er­le güzel bir uyum içine gire­ceksiniz. Kişil­iğinizin disi­plin tarafını zor­la­yarak rahat ortam­ları ter­cih ede­ceksiniz. Kardeşler­le bir­lik­te ortak çalış­malar içine gire­bilir veya onlara destek ola­bilirsiniz. Bu haf­ta duy­gusal istek­lerinizi gizle­m­eniz de mümkün. Özel­lik­le, iş yap­tığınız kişi­lerin birine pla­tonik duygu­lar his­set­tiğiniz halde, bunu bel­li etmek iste­meye­bilirsiniz. İstekl­erinizde abartılı olmanıza rağ­men, duygu­larınızı sak­la­ma ihtiy­acı içinde ola­cak­sınız. Spor yaparken baldır­larınızı zor­la­ma­malısınız. Varisler ve damar sorun­ları­na dikkat etmelisiniz. 

KOVA
Bu dönem mer­ak­lı yön­leriniz atağa kalkıy­or. Popüler konu­lar­da iste­diğiniz per­for­man­sı yakalay­a­cak­sınız. Ön plan­da olma isteğinizi körükleyen çalış­malar içinde ola­cak, kariz­matik ve çeki­ci davranışlarını­zla ilgi toplay­a­cak­sınız. Toplum­da göze çarpacak çalış­malar yap­mak istiy­or­sunuz. Eğer iş ye- rinizde mem­nun olmadığınız durum­lar söz konusu ise değişik iş tek­lifleri­ni değer­lendi­re­bilirsiniz. Entelek­tüel konu­lar­da daha belir­gin çalış­malar içine gire­ceksiniz. Aşk hay­atını­zla ilgili ilginç gelişmel­er söz konusu. Arkadaşlık ve dostluk kavram­larının ön plan­da olduğu bir haf­ta. Beraber­lik­lerinizde yoğun duygu­lar içinde, fedakar­lık sınır­larını aşan davranışlar içinde ola­cak­sınız. Eğer evli iseniz eşini­zle ilgili bağlarınız güçleniy­or. Çünkü evlilik geze­geniniz Güneş, size her tür­lü olanağı sunuy­or. Satürn de bu konu­da gereken desteği size vere­cek­tir. Geçmişte mut­lu ola­mamış biri karşınıza çık­a­bilir. Düşün­mek için fazla zamanınız olsa bile, ondan etk­ileneceksiniz. Derin duygu­lar için­desiniz. Sağlık konusun­da, ener­jinizi doğru kul­landığınız zaman hiçbir prob­lem çık­may­a­cağı­na emin ola­bilirsiniz. 

BALIK 
Güven duy­gusu­nun önem­li olduğu bir dönem… Mesle­ki mese­leleri sorgu­larken biraz da geçmiş hay­al­lerinizi yeniden ird­eleye­cek, karşınıza çıkan ve gözünüz­den kaçan fır­sat­ları tekrar değer­lendi­re­ceksiniz. Şart­larınızı yeniden göz­den geçire­ceksiniz. Kişisel yetenek­lerinizin fark edilme­si ve ön plana çık­a­bil­m­eniz için geçmiş imkan­larınız tekrar gün­deme gelebilir. İş arkadaşlarınız­dan disi­plin­li bir çalış­ma bek­liy­or­sunuz. Daha önce üzerinde yoğun­laştığınız ve karar verdiğiniz konu­ları bir an önce bitirm­eye çalışın. Bu ara­da bazı iş gecik­meleri de ola­bilir. Aşk­ta ilginç­lik­ler ve sür­pri­zler söz konusu. Katıla­cağınız grup toplan­tıların­da fikir­lerinden etk­ileneceğiniz kişil­er­le tanışa­cak­sınız. Bazıları, sizin için önem­li kişil­er sınıfı­na gire­cek ve istek­lerinizi onlara gerçek­leştirme imkanı bula­cak­sınız. Yaşamın­da aşk olan­lar, part­ner­leriyle araların­da çözüm­len­mesi gereken sorun­lar fark ede­cek. Karşılık­lı uzlaş­ma yol­u­na git­meli ve prob­lem­leri fazla büyütmeden hal­letme yol­unu seçmeli ve ortak çözüm yol­ları ara­malısınız. Sağlığınız bu dönem has­sas gelişe­cek. Özel­lik­le bedensel zor­lan­maların fizik­sel ve ruh­sal prob­lem­lere neden ola­bile­ceği­ni aklınız­dan çıkar­mayız. Hor­mon­larını­zla ilgili sorun­lar için de bir dok­to­ra başvur­mayı ihmal etmemelisiniz. 

Exit mobile version