GARDIROP MAGAZİN

“Emily In Paris” Dizisinden En İyi 10 Görünüm

Paris, moda, arkadaşlık, lüks ve aşk temaları etrafın­da şekil­lenen “Emi­ly in Paris” dizisinin yeni bağım­lılık­larımız­dan biri olduğu bir gerçek! Parizyen sti­line Amerikan dokunuşları katan Emi­ly Cooper’ın en iyi görünüm­leri­ni sizler için mer­cek altı­na aldık.


Şik­agolu pazarla­ma yöneti­cisi Emi­ly Cooper’ın (Lily Collins), patro­nunun bek­len­medik bir şek­ilde hamile kalması sonu­cu Paris’e hay­alin­de­ki iş için bir yıl­lığı­na gitmesi etrafın­da şekil­lenen “Emi­ly in Paris” dizisi; “Gos­sip Girl”, “Sex and The City” ve “The Dev­il Wears Pra­da” müpte­lalarının kalp atışlarını hız­landır­mayı başardı. Çalıştığı şir­ketin, lüks ürün­ler pazarlayan Fran­sız pazarla­ma şir­keti Savoir’ı satın alması sonu­cu hay­atın­da­ki den­gel­er tama­men değişen Emi­ly, şir­ketin sosyal medya strate­jisi­ni yenile­mek için yola çık­sa da aşkın ve modanın şehri Paris’te eğlenceli arkadaşlık­lar­dan aşk üçgen­ler­ine ve elbette lez­iz yemek­lere kadar pek çok ren­kli serüvene atıldı.

Netflix’e gelir gelmez her biri yak­laşık 25 dakikadan oluşan 10 bölümünü ardı ardı­na izle­mek­ten kendimizi alıkoya­madığımız ve bitmesi­ni hiç istemediğimiz dizi, Sen Nehri’n­den Eyfel Kulesi’ne Paris’in eşsiz man­zar­alarını bizler­le buluş­tu­rurken; roman­tik komedi­leri de ne kadar özlediğimizi hatır­lat­tı. “Sek­si şef” Gabriel (Lucas Bra­vo) ile inişli çıkışlı ilişk­isin­den, ken­di­ni bir anda aşk çık­mazın­da bul­duğu anlara, sem­patik ve eğlenceli kız arkadaşlarıy­la olan sıkı bağın­dan mobbing’ci patronu Sylvie’ye (Philip­pine Leroy-Beaulieu) rağ­men kay­betmediği iş aşkı­na kadar Emily’i kendimi­zle –ve hat­ta zaman zaman izlediğimiz diğer roman­tik kome­di film karak­ter­leriyle- özdeşleştirdik. Emily’nin iş hay­atın­da öğrendik­leri­ni ken­di özel hay­atın­da da uygu­la­ması ve pazarla­ma konusun­da­ki becer­i­leri­ni ken­di sosyal medya hesabı­na yan­sı­tarak bir influencer’a dönüşme­si bellek­ler­im­ize kazındı. Lez­iz bir kru­vasan­dan bir ısırık alarak pay­laştığı kare­den, çiçekçide rast­ladığı Camille sayesinde en güzel­leri­ni aldığı güller­le çek­tiği selfie’ye kadar, Insta­gram fotoğrafları Emily’e çok kısa bir süre içinde bin­lerce takipçi ve beğeni getir­di.

Hayran­lık­la izlediğimiz “Sex and The City”nin de yaratıcısı olan Dar­ren Star’ın son pro­je­si olan “Emi­ly in Paris”in kostüm danış­man­lığını “The Dev­il Wears Prada”da harikalar yaratan Patri­cia Field üstlen­miş. Emily’i sezon boyun­ca sadece Chanel, Gan­ni, Chris­t­ian Siri­ano, Vivi­enne West­wood gibi yük­sek moda markalarının iddi­alı tasarım­larını giymek­le kalmadı; Hood by Air’den, Off-White’a kadar uzanan Z kuşağı dos­tu markaların kıyafet­leriyle de arz‑ı endam etti. Şim­di Emily’nin en ikonik görünüm­leri­ni keşfet­m­eye hazır mısınız?

Paris’te ilk gün

Emily’nin muhteme­len dizi boyun­ca giy­diği en sade kıyafet, bu ekose göm­leğiy­di. Paris man­zarası­na karşı self­ie çek­erken gördüğümüz Emily’nin vin­tage kam­era şek­lin­de­ki tele­fon kılıfını da çok sevdik.

Bucket şapka tutkusu

Emily’nin stil imzaları arasın­da, geçtiğimiz sezon­da birçok influencer’da gördüğümüz buck­et şap­kalar  da vardı. Bir kozmetik markasının influ­encer etkin­liğine dav­et edildiğinde pas­tel yeşili Chanel pal­to­sunu, ekose bir buck­et şap­ka ve lime ren­gi Staud buck­et çan­ta ile eşleştir­mişti.

Ekose şıklığı

Kır­mızı bere ile Parizyen şık­lığı yakalayan Emily’nin ekose ve kare­li desen­lere karşı büyük bir tutkusu vardı. Dizide ken­disi­ni, Chanel’in incil­er­le süslen­miş zin­cir askılı çan­tasıy­la buluş­tur­duğu Veron­i­ca Beard imza­lı oldukça şık bir takım ile gördük.

Sarının dinamik etkisi

Mindy’nin Emily’e oldukça “Amerikan göründüğünü” söylediği bu kom­binde, bluz ve etek Gan­ni tasarımıy­dı. Sarının domine ettiği bu görünüme eşlik eden çan­ta Field markay­dı; diziden son­ra hep­sinin satıldığını öğrendiğimiz kemer ise Rag & Bone imza­sını taşıy­or­du.

Çiçekli Off-White görünümü

Dizinin son bölümün­de­ki Pierre Cadault defilesinde, Emily’e çiçek desen­li Off-White puffer mont ve flo­ral mini elbis­esiyle rast­ladık. Her ne kadar Off-White için şaşırtıcı dere­cede fazla çiçek­li bir tasarım olduğu düşünsek de, bu seçimin kasıtlı olduğunu hissediy­oruz. Emily’nin eğlenceli ve umut­lu yönünün Off-White’ın keskin­liğiyle mükem­mel bileşimin sunan bu görünüm, Z kuşağı ruhunu yan­sıtıy­or­du. Vik­tor & Rolf’un “mesaj” kaygılı cou­ture tasarım­larının yeni­likçi bir defile ile karşımıza çık­ması da dizinin zamanın ruhunu yakalaya­bildiği­ni gözler önüne seriy­or­du.

Canlı renklerin ve desenlerin gücü

Emi­ly, dizinin yed­in­ci bölümünde Pierre Cadault ofi­sine Chanel işlemeli ceketi, Ver­sace barok desen­li pilili ipek eteği ve Marc Jacobs Jel­ly Snap­shot Cam­era çan­tasıy­la gel­di. Böyle­lik­le can­lı ren­kler ve desen­ler­le arasının iyi olduğunu kanıt­ladı.

Hafta sonu ziyareti

Camille’in ailesi­ni ziyarete git­tiğinde kon­for dozu yük­sek bir görünüm­le karşımız­day­dı. Ren­garenk Essen­tiel Antwerp “Tahi­ni” kaza­ğı ve Chris­t­ian Louboutin mar­ka “Soval” ayakkabılarıy­la oldukça şık görünüy­or­du.

Tül elbise ile iddialı duruş

Emi­ly, “Sex and the City” finalin­de­ki Car­rie Bradshaw’a saygı duruşun­da bulu­narak, dizinin başların­da bir iş etkin­liğine katılırken siyah bir tül elbise giy­di. Bu elbis­esi­ni Chris­t­ian Louboutin san­daletler ve ilginç bir vin­tage çan­ta ile eşleştir­di.

Audrey Hepburn’e saygı duruşu

“Kuğu Gölü” bale­sine katılırken ter­ci­hi­ni omu­zlarını açık­ta bırakan Chris­t­ian Siri­ano elbise, Rosan­ti­ca “King­ham” çan­ta ve Cosmoparis’in işlemeli topuk­lu ayakkabıların­dan yana kul­la­narak, Audrey Hepburn’ün “Fun­ny Face” fil­min­de­ki görünümüne ve “Gos­sip Girl” deki Blair Waldorf’a ade­ta saygı duruşun­da bulun­du.

Exit mobile version