GARDIROP MAGAZİN

Duru ve Etkileyici: Akıllı Şıklığın İzinde Burcu Kıratlı

“Genelde hep işimle ilgili hay­aller kurarım. Ülkemi yurtdışında bir film­le tem­sil etmek bir son­ra­ki hede­fler­im arasın­da” diyen Bur­cu Kıratlı, soru­larımızı tüm samimiyetiyle yanıtlıy­or. Duru ve etk­i­leyi­ci başarılı oyun­cu Bur­cu Kıratlı ile çok key­i­fli bir kapak çekimi gerçekleştirdik.

Röportaj ÇAĞLA KÜÇÜKDERELİ Fotoğraflar SERHAT HAYR Videografi YİĞİT GÜVEN Styling SEMİH DEMİR Saç SABİT AKKAYA / EMRE KAYACI Makyaj ERKAN ULUÇ Kurum­sal İletişim MİNE GÜNDÜZ Mar­ka İletişimi YONCA YALKI Prodüksiyon NUTEKSTUDIO Videografi Asis­tanı HALİS TOLGAHAN ÖZTÜRK Styling Asis­tanı BURAK KAYA

Katkıların­dan dolayı EVE SHOP’a teşekkür eder­iz.

Hay­atının nasıl bir dönemindesin? Nel­er yapıy­or­sun?
Kendimin en iyi ver­siy­onunu inşa ettiğim bir dönemdeyim ve tabii ki en büyük heye­canım kısa bir aradan son­ra ana akı­ma geri dönmenin heye­canı içindeyim. Key­i­fli, ken­di­ni üretmeye adayan, etrafı­ma ilham olmaya çalışan bir dönemimdeyim.

“Elde Var Hay­at”, “Diriliş Ertuğrul”, “Aşk ve Mavi” “Su ve Ateş”, “Peri Masalı” ve “Biz­im Hikaye” gibi pek çok dizil­er ve film­lerde rol aldın. Bu pro­jel­er arasın­da seni en çok heye­can­landıran hangisiy­di?
Hep­sinin heye­canı en yük­sek­tey­di ve hep­sinin yeri çok ayrı bende… Her defasın­da bu heye­canı zirvede yaşa­mak ayrı bir tutku ben­im için.

Şimdilerde “Yıldı­zlar Bana Uzak” dizisinin başrolü Aslı karak­teri­ni can­landırıy­or­sun. Aslı ile ben­z­er yan­ların var mı?
Aslı yaşadığı tüm trav­matik olay­lara rağmen güçlü dur­mayı başaran bir kadın… bu tarafını kendime ben­zetiy­o­rum 🙂

Neredeyse oynadığın dizilerin tamamın­da “aşk” var. Sen aşkı nasıl tamam­larsın?
Aşk… tanımı olmayan her duyguyu uçlarda yaşatan bir şey… Bulun­ması zor, ama bulduğunda yaşaması zor olan bir şey 🙂 Güzelliği de bura­da hem bu kadar zor olup hem de bu kadar saf bir yer­den gerçek olması bence 🙂


Ken­di­ni ekran­da en beğendiğin “işte bu olmuş” dediğin an hangisiy­di? Bir sahne geliy­or mu aklı­na?
Ben bu konu­da biraz mükemmeliyetçi olduğum için her defasın­da daha iyisi daha iyisi durum­dayım 🙂 En iyisinin de iyisi vardır 🙂

Oyun­cu olarak hay­ali­ni kurduğun, içinde olmayı çok istediğin bir pro­je ya da bir­lik­te rol almak istediğin bir isim var mı?
Her defasın­da beni zor­lay­a­cak üstünde kafa patlatacağım ve bir öncekinden farkı ola­bile­cek bir karak­ter oyna­mak istiy­o­rum. Ve tabi ki beraber aynı sah­neyi paylaşmak istediğim çok ustam var.

Sence kariy­erinde­ki dönem nok­tan han­gi pro­jeyle oldu?
Saçlarımı kazıttığım peri masalı ben­im için çok radikal bir karardı. İşim için ne kadar ileriye gidebileceğimi de kendime ispat­lamış oldum. Genç bir kızın beline kadar uzanan gür saçlarını bir anda kazıt­ması çok cid­di bir karardı ve ben bunu çok inandığım bir hikaye için yapmıştım. O an bir kez daha anladım ki ben işimi gerçekten çok seviy­o­rum 🙂

Burcu’nun kale­minden çıkan bir senaryo nasıl olur­du? Nasıl bir hikaye yaz­mak ve yönetmek ister­din?
Boş zaman­larım­da yaz­mayı seviy­o­rum 🙂 yazdığım bir senaryo var hat­ta 🙂 bel­ki çok ilerde hay­a­ta geçiririm. Gerçek insana doku­nan hikayeleri seviy­o­rum.

Genel olarak nasıl bir hay­at felse­fen var? Bugüne kadar edindiğin en kıymetli ve ade­ta hay­at der­si olarak benimsediğin bil­gi ney­di?
Hay­at seni hep zor­lar bazen daha iyi olman için bazen bir şeyleri doğru anlaya­bil­men için; önemli olan nasıl kalktığındır. Düşebilirsin, yenilebilirsin ama düşmek sadece bir mola ver­mek­tir… daha güçlü kalk bu kadar mola yeter 🙂

Tanınır biri olmak senin için ne ifade ediy­or? Bu duru­mu nasıl yönetiyorsun?
Göz önünde olmak rol mod­el olmak biz­den son­ra­ki nesillere ilham ola­bilmek çok değerli bir şey. Kendim gibi olarak devam ediy­o­rum, değişmeden ve hay­atımın doğallığından vazgeçmeden…

Oyun­cu­luk anlamın­da gelişmek için nel­er yapıy­or­sun? Ken­di­ni nasıl güncelliyorsun?
Gözlemleyerek ve duygu­larımı takip ederek. Ve tabii ki izley­erek. Yeni eski tüm film­leri izley­erek.

Gardırobunun olmazsa olmaz beş parçası nel­er?
Jean’lerim, crop’larım, Louboutin stiletto’larım ve tabii ki air jordan’larım 🙂

Stil danışmanı ile çalışıyor musun? Kıyafet seçimini yaparken en çok neye dikkat ediy­or­sun?
Genelde kendim giyiniy­o­rum ve tabii ki annem­den yardım alıy­o­rum. O modayı trend­leri çok takip ediy­or ve bu konu­da gerçekten çok iyi. 🙂 Özel dav­etlerde ise stil danışmanlarıyla çalışıyorum.

Yurtiçi ve yurt dışında gizli alışveriş durak­ların nerel­er?
İnternetten alışveriş yap­mayı çok seviy­o­rum. Eve gelen o paket­leri açmak her zaman çok key­i­fli. 🙂

Sosyal medya ile aran nasıl? Günde ne kadar vak­ti­ni har­cıy­or­sun, favori uygu­la­maların hangi­leri?
Her şeyden öte artık sosyal medya el alışkanlığına döndü 🙂 Bende sık sık takipçilerimle iletişimde olmaya özen gösteriyorum. Set­te­ki evde­ki hal­ler­i­mi onlar­la paylaşıp güçlü bir bağ kuruy­o­rum onlar­la.

Cilt bakım ruti­nin var mı? En sevdiğin güzellik ürünleri nel­er?
Cilt bakım ürünlerine ve makyaj malzemeler­ine aşırı mer­ak­lıyım ve bu konu­da çok araştırmacıyım özellikle doğal içeriklerden veg­an ürünler cildime kul­lan­mayı ter­cih ediy­o­rum ve şu an Eve Shop markası adı altın­da hari­ka bir cilt bakım ser­im çıktı piyasaya! Genç, dinamik sağlıklı bir cilt isteyen­lere öneririm çünkü bende kul­lanıy­o­rum.

Kişisel gelişiminle ilgili ne yap­mak seni mut­lu ediy­or?
Yaşam koçum var. (Ser­pil Coşan) ve sık sık ken­disi ile bir araya gelip uzun soh­betler yapıy­oruz ve ruhu­ma çok iyi geliy­or! Kişisel gelişim Kita­pları oku­mayı çok seviy­o­rum ve mer­ak­lıyım beni doğru yönlendiriyor ve besliy­or!

Son zaman­lar­da seni en çok heye­can­landıran şey ne? (Film, ser­gi, mekan vs.)
Yeni diz­im “Yıldı­zlar Bana Uzak” bu dönem en büyük heye­canım. Hikaye­sine çok inandığım bir pro­je. Ekibimiz süper. Hep­imiz çok güzel bir ener­jiyle başladık ve bunun da seyir­ciye yan­sı­ması­na çok emi­nim.

Son dönemlerde kurduğun hay­aller genel­lik­le ne ile ilgili oluy­or?
Genelde hep işimle ilgili hay­aller kurarım. Ülkemi yurtdışında bir film­le tem­sil etmek bir son­ra­ki hede­fler­im arasın­da.

Exit mobile version