GARDIROP MAGAZİN

Dolgu Enjeksiyonu Nedir, Hangi Bölgelere Dolgu Enjeksiyonu Uygulanır?

Estetik, Plas­tik ve Rekon­strük­tif Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Nes­rin Gümüş Öztürk­men dol­gu enjek­siy­onu ve dol­gu enjek­siy­onunun kul­lanım alan­ları hakkın­da mer­ak edilen­leri bizler­le pay­laştı.

Estetik, Plas­tik ve Rekon­strük­tif Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Nes­rin Gümüş Öztürk­men

Yaş almaya bağlı olarak hem cildin altın­da­ki yağ tabakasın­da hem cildin kola­jen lifler gibi yapısal doku­ların­da azal­malar olur. Buna bağlı olarak ortaya çıkan kırışık­lık­ların ve mey­dana gelen hacim kayı­plarının gider­ilmesinde sık­lık­la kul­lanılan dol­gu enjek­siy­onu son zaman­ların en popüler medikal estetik prosedür­lerinden biridir. Estetik, Plas­tik ve Rekon­strük­tif Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Nes­rin Gümüş Öztürk­men, “Hızlı ve kon­for­lu bir prosedür olan dol­gu enjek­siy­onunu dudak­ların dol­gun­laştırıl­masın­dan yüzde­ki ince çizgi­lerin ve kırışık­lık­ların gider­ilme­sine hat­ta elmacık kemik­lerinin belir­gin­leştir­ilme­sine kadar geniş bir kul­lanım alanı­na sahip­tir. Dol­gu enjek­siy­onun­da en çok kul­lanılan madde olan Hyaluronik asit kişide aler­jik reak­siy­on­lara neden olmadığın­dan hemen herkese uygu­lan­abilen bir prosedürdür. Bunun nedeni hyaluronik asidin doğal olarak insan vücud­un­da bulu­nan bir madde olmasıdır. Yine de dol­gu uygu­la­masının botoks ve mezoter­api gibi diğer medikal uygu­la­malar gibi uzman hekim­lerce yapıl­ması gerekir. İşlemin güven­liği ve etkin­liği için bu, en önem­li kriter­lerin başın­da gelir.” açık­la­masını yap­tı.

Dolgu enjeksiyonu ile canlı ve genç görünen bir cilde kavuşabilirsiniz.

Estetik, Plas­tik ve Rekon­strük­tif Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Nes­rin Gümüş Öztürk­men yap­tığı açık­la­malar­da; dol­gu enjek­siy­onuy­la cilde kay­bolan hacmi­ni geri kazandır­manın, kırışık­lık­ları yumuşat­manın, pürüzsüz bir cilt oluş­tur­manın ve yüz hat­larını iyileştir­menin mümkün olduğunu belirterek uygu­la­mayı şu şek­ilde detay­landırdı:

“Dol­gu enjek­siy­onu belir­lenen böl­g­eye küçük dozlar­la uygu­lanır. Bu sayede cilt altın­da­ki zaman­la aza­lan mad­delerin yer­ine kon­ması sağlanır. Etk­isi hemen görülebilen dol­gu enjek­siy­onunun kalıcılık süre­si orta­la­ma 8–12 ay olmak­la bir­lik­te belir­li etken­lere göre kişi­den kişiye değişik­lik göstere­bilir. Dol­gu enjek­siy­onu yanak ve elmacık kemiği böl­ge­sine, alın çizgi­ler­ine, dudak kenarı çizgi­ler­ine, çene ve alt çene çizgi­ler­ine, göz çevre­si çizgi­ler­ine, burun kenarın­dan aşağı doğru inen çizgilere ve göz altı­na uygu­lan­abilir. Yak­laşık 15–20 daki­ka süren uygu­la­manın ardın­dan hasta­larımız gün­lük hay­at­ları­na kaldık­ları yer­den devam ede­bilir­ler. Dol­gu enjek­siy­onu sayesinde daha pürüzsüz ve düzgün bir cilde, genç bir görünüme kavuş­manın keyfi­ni çıkara­bilir­ler. Hasta­larımızın ihtiyaçları özelinde kimi zaman kom­bine uygu­la­malar da yapa­biliy­oruz. Dol­gu ve botoks, dol­gu ve PRP gibi medikal uygu­la­maları eş zaman­lı gerçek­leştir­erek daha başarılı sonuçlar almamız mümkün oluy­or.”

Exit mobile version