GARDIROP MAGAZİN

Derin Deniz Görgülü: Yüksek Heyecanın Etkisinde

Güzel­liğinin arkası­na sak­lana­may­a­cak kadar yetenek­li genç bir oyun­cu: Derin Deniz Görgülü. “Maria ile Mustafa” dizisiyle oyun­cuyu yakın­dan tanıdığımız soh­be­timiz esnasın­da, genç yaşı­na rağ­men hay­at ener­jisin­den ve ken­di­ni geliştirme heye­canın­dan ilham almadan edemedik.

Röpor­taj Gökçe Kara­man Önem­ci Fotoğraflar Mert Akd­eniz 

Kam­era ve ışık­lar önünde görm­eye alıştığımız Derin Deniz Görgülü, aslın­da bir anestezi teknikeri. Önce bu konuya bir açık­lık getire­lim. Eğiti­mi­ni aldığın bu mesleği ter­cih etme hikayen nedir?
Babam fizy­oter­apist olduğu için çocuk­luk yıl­larım­dan beri hep sağlık sek­törünün içinde oldum ve bu durum kariy­er kararımı da etk­ile­di. Ama bu bölümü seçmemin altın­da yatan neden­ler­den bir diğeri de çok küçük yaş­tayken anne­min meme kanseri olması ve kemoter­api aldığı süreçte çok yanın­da olma­ma izin ver­memeleri. O dönemde oku­la gidiy­or­dum ve anneme mikrop taşırım diye günde sadece bir saat görmeme izin veriy­or­lardı. Böyle zaman­ların ardın­dan iş meslek seçimine gelince sağlık sek­töründe olmaya karar verdim.

Mesleği­ni yap­ma fır­satın oldu mu?
Evet yap­ma fır­satım oldu. Ama sağlık sek­töründe olmak çok zor­layıcı; hem fiziken hem de ruhen çok dayanık­lı olmanız gerekiy­or. Ancak bu işi devam ettire­bilmek için fazlasıy­la duy­gusal olduğu­mu anlayıp kısa süre içinde kariy­er değiştirm­eye karar verdim. Özel­lik­le bütün dünyayı etk­isi altı­na alan Covid-19 sal­gını döne­minde sağlık sek­töründe olmanın zor­luğu herkesin göz­leri önüne ser­ilmiş durum­da. Şu an aktif olarak görevi­ni yapan, gece-gündüz bizler için çaba sarf eden sağlık çalışan­ları­na son­suz min­net duyuy­o­rum!

“Fotoğraf çekmek ve çektirmekten çok keyif alıyorum. Hatta dijital olarak saklamak yerine, tab ettirip biriktirmeyi tercih ediyorum.”

2017’de Mis­sTurkey final­ist­leri arasın­day­dın. Güzel­lik yarış­ması­na katıl­ma fikri­ni nasıl hay­a­ta geçirdin?
Mitolo­jiye çok büyük bir ilgim var. Tru­va Savaşı’nın aslın­da Olimpos’ta gerçek­leşen ilk güzel­lik yarış­masının sonu­cun­da başladığını öğrendiğimde ilgi­mi çek­mişti ve bu yarış­ma tele­vizyon­da yayın­landığın­da izle­m­eye başlamıştım. Ancak katıl­mak gibi bir düşüncem hiçbir zaman olmadı. Bir gün babam “Den­e­mek ister misin? Ben den­e­meni istiy­o­rum” dedi ve o gece başvu­ruyu yap­tım. Erte­si sabah Bodrum’dan İstanbul’a ön ele­m­eye geldim ve son­rasın­da final­istler arasın­da yer aldım. Yarış­ma ortamı çok key­i­fliy­di, ben­im için entere­san bir deney­im oldu ve hala devam ettirdiğim çok güzel dostluk­lar edindim. Ancak mod­el­lik veya manken­lik gibi bir hay­al­im olmadığı için yarış­ma ile bir­lik­te o say­fa kapan­mış oldu.

Müzisyen bir annenin kızısın. Şarkı söz­leri ve bestel­er yaparken anneni örnek aldığını söyleye­bilir miy­iz?
Çocuk­luğum spor ve müzik içinde geçti. Annem ise bu konu­da en büyük destekçim oldu her zaman. Utan­gaç bir çocuk­tum; kendi­mi ifade etmek­te zor­lanıy­or­dum. Duygu­larımı ifade etmek için müz­iği bir araç olarak nasıl kul­lanacağımı öğretmesi, anne­min bana verdiği en büyük hediye oldu. Bugüne kadar 34 tane şarkı sözü yazdım ve hala yaz­maya devam ediy­o­rum. Yazmış olduğum bir şarkı sözünün bestesi­ni çok yeni tamam­ladım. Çok yakın­da bu şarkı için kay­da gire­ceğim ve sosyal medya kanal­larım­dan pay­laşım­da bulu­nacağım. Ben­im için en önem­lisi, şarkımı dinleyen­lerin kendi­lerinden bir parça hissede­bilmeleri.

Manken­liğin ardın­dan geçtiğimiz yıl “Maria ile Mustafa” adlı dizide oyun­cu­luğa da geçiş yap­tığını ilan etmiş oldun! Buradan bakın­ca ener­jisi yük­sek ve yeni heye­can­lara açık olduğunu düşünüy­oruz; hak­sız mıyız?
Kesin­lik­le ener­jim çok yük­sek­tir ve yeni deney­im­ler yaşa­mayı, ruhu­ma yeni şeyler kat­mayı hay­at mot­to­su olarak kab­ul ettim. Bu dünyaya öğren­mek için geldiğimizi düşünüy­o­rum; her şeyi öğren­mek ve deney­im­le­mek. Aslın­da manken­liğin ardın­dan geçiş diye­mey­iz. Yarış­manın hemen ardın­dan sek­törün en deney­im­li pro­fesy­onel­lerinden oyun­cu­luk eğitim­leri almaya başladım. Son iki yıldır sadece buna odak­landım. Bu eğitim­lerin ardın­dan ilk dizi oyun­cu­luğu deney­im­im “Maria ile Mustafa” pro­je­siyle oldu. Ben­im için çok büyük bir fır­sat­tı bu. Çok deney­im­li oyun­cu­lar ve çok değer­li yönet­men­ler­le çalışmış olmak, aynı seti pay­laş­mak ve Kapadokya gibi büyü­leyi­ci bir coğrafya­da altı ay yaşa­mak tarif edile­mez bir mut­lu­luk­tu.

Bir­d­en fazla oyun­cu­luk eğiti­mi aldık­tan son­ra kam­era önünde dikkat çek­tin. Oyun­cu­luk senin için nasıl bir yol­cu­luk?
Ömer Faruk Sorak, Çağatay Tosun, Cevdet Mer­can, Bur­cu Akbaş gibi sek­törün önde gelen yönet­men­lerinin yanı sıra Mustafa Alab­o­ra, Barış Kışlak, Nilay Erdön­mez, Tuğçe Tanış ve Başak Akan gibi değer­li oyun­cu­lar ve oyun­cu koçların­dan eğitim­ler aldım. Eğitim­ime devam etmek için pan­de­mi döne­m­i­nin geçmesi­ni sabırsı­zlık­la bek­liy­o­rum. Oyun­cu­luğu tanınır olmak dürtüsün­den öte istek­ler­le yapıy­o­rum. Ben­im için oyun­cu­luk bit­meyen bir öğren­me ve ken­di­ni keşfetme süre­ci. Sürek­li yeni duygu­lar keşfet­m­eye ve beni izleyen­lere bun­ları nasıl aktara­cağımı bul­maya çalıy­o­rum. Ve bu keşi­flerin hiç bit­meye­ceği­ni bilmek oyun­cu­luğa olan heye­canımı daha da art­tırıy­or.

Birçok spor dalı var hay­atın­da: Bini­ci­lik, buz pateni, snow­board. Bir­d­en fazla alan­da başarılı ve aktif olmanın hay­atı­na nasıl bir etk­isi var?
Bini­ci­lik yapan herkesin söyle­ceği gibi, atın üzerinde olmak ve onun­la bütün olmak tarif edile­mez bir mut­lu­luk. Buz pateni ve snow­board ise adren­a­lin dolu sporlar. Her birinin dikkatli olun­ma­ması duru­mun­da büyük bir tehlik­eye dönüştüğünün de farkın­dayım. Aslın­da bu sporlar odak­lan­ma, denge ve cesaretin bir­leşi­mi. Bu sporlar ile ilgileniy­or olmam, hay­atımın birçok alanı­na etki ediy­or. Şüph­e­siz oyun­cu­luk kariy­er­imde de bana çok büyük fay­dalar sağlıy­or ve sağla­maya devam ede­cek. Yarın han­gi karak­teri can­landıra­cağımızı, o karak­terin ne gibi becer­i­leri ola­cağını bilme­den bugünü yaşıy­oruz. Fark­lı fark­lı sporlar­la uğraş­manın gele­cek­te can­landıra­cağım karak­ter­lere yatırım olduğunu düşünüy­o­rum.

Koş­tur­ma­calı ve zor­lu bir sek­tör olan oyun­cu­luk, hay­a­ta bakışını nasıl değiştir­di?
Ener­jisi oldukça yük­sek ve yorul­mak nedir bilmeyen biriy­im. Bu neden­le oyun­cu­luğu ve oyun­cu­luğun getirisi olan bu koşuş­tur­mayı çok seviy­o­rum; hat­ta zor­lu değil, key­i­fli buluy­o­rum. Hay­a­ta bakış açım­la ilgili bir değişim yaşan­madı; henüz yol­un çok başın­dayım. Sette olduğum dönemde sevdik­ler­ime dilediğim kadar vak­it ayıra­mamış olmak, onların değer­leri­ni ve zamanın öne­m­i­ni daha iyi anla­mamı sağladı.

Ken­di­ni geliştirmek için nasıl bir yol izlersin? Moti­vasy­onunu sağla­mak ve cesare­ti­ni besle­mek için başvur­duğun yaşam tüy­oların ya da bir mentor’un var mı?
Bol bol kitap okuyup med­i­ta­sy­on yapıy­o­rum ve ayrı­ca oyun­cu­luk eğitim­imin parçası olan gün­lük çalış­ma ruti­n­ler­i­mi uygu­luy­o­rum. Değer verdiğim insan­ların, eğit­men­ler­im­in eleştir­i­leri ve öner­i­leri ben­im için moti­vasy­on kay­nağı oluy­or. Koy­duğum hede­flere ulaş­mak için de destek aldığım isim­ler var hay­atım­da.

İçinde olmak­tan mut­lu­luk duy­duğun aktivitel­er var mı? Örneğin fiz­iği­ni koru­mak için spor ya da beslen­me senin için önem­li mi?
Kamp yap­mayı çok seviy­o­rum, doğa sporları ve hay­van­lar ile olmak beni çok mut­lu ediy­or. İki ked­im ve bir köpeğim ile bir­lik­te yaşıy­o­rum. Fiz­iği­mi koru­mak için özel çaba sar­fet­miy­o­rum. Ancak yaşam şek­lim­in sonu­cu olarak sağlık­lı bir fiz­iğe sahibim.

Henüz yir­mili yaşların başın­dasın. Kariy­er hay­atın­da nasıl bir yol çizmek istiy­or­sun?
Hay­at­ta­ki iki büyük tutkum, oyun­cu­luk ve müzik. Bu neden­le bu ikisi­ni bir­leştire­bile­ceğim bir alan olan müzikalde yer almak, en büyük hede­fim. Bunu gerçek­leştirdiğim an kendi­mi tamam­lan­mış hissede­ceğim.

Özel ilgi alan­ların var mı? Duy­duğu­muz kadarıy­la fotoğraf çekim­leri çok sevdiğin detay­lar­dan biri. Doğru mu?
Fotoğraf çek­mek ve çek­tirmek­ten çok keyif alıy­o­rum. Hat­ta diji­tal olarak sak­la­mak yer­ine, tab ettirip birik­tirmeyi ter­cih ediy­o­rum. Fotoğraf çeki­minin anı ölüm­sü­zleştirmek olduğu­na inanıy­o­rum. Tekrar tekrar sıkıl­madan eski fotoğraflara bak­a­bilir­im. Bunun dışın­da bah­set­mek iste­diğim bir diğer ilgi alanım ise ara­balar! Özel­lik­le klasik ara­balar ile ilgili her detaya hakim­im.

Önümüzde­ki zaman­lar­da senin­le karşılaşa­cağımız pro­jel­er var mı?
“Maria ile Mustafa” pro­je­si kısa bir süre önce bit­ti. Ancak şu an üç fark­lı dizi senaryosu okuy­o­rum. Bun­lar­dan biri diji­tal plat­form için; diğer ikisi ise ana akım kanal­lar için. Açık­cası hep­sinin öne­mi ben­im için büyük. Şu an kariy­er­im için en doğru olanı seçm­eye çabalıy­o­rum. Henüz net bir karar almadığımız için pro­jel­er hakkın­da detay pay­laşamıy­o­rum. Ama çok kısa bir süre içinde tekrar ekran­lar­da ola­cağım…

Exit mobile version