GARDIROP MAGAZİN

Çiğdem Akın’dan “obsidian” koleksiyonu

Çiğdem Akın Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’­da gerçekleşen defile­si, Son­ba­har — Kış kolek­siy­onuna “Obsid­i­an” isi­mi­ni ver­di.

Siyah ren­kli güçlü bir kristal olan obsid­i­an içimizde­ki negatif ener­jiyi ortaya çıkararak yok ediy­or. Bizi karan­lık tarafımı­zla yüzleşm­eye zor­luy­or. Uzak Doğu öğretisindeki ying-yang gibi tamam­lan­manın yolu sahip olduğumuz tüm duygu­ları kucak­la­mak­tan geçiy­or. İyilik ve kötülük sadece bir zaman mese­le­si.

Siyah ren­k­lerin hakimiyetinde­ki kolek­siyon­da ejder­ha baskıları göze çarpıy­or. Mitolo­jik tar­i­hin en güçlü figür­lerinden olan ejder­ha iyi ve kötüyü yan­sıtıy­or. Ateş üfer, çelik­ten sert derisiyle muhteşem güzelliğini sergile­mek­ten çek­in­miy­or, korku­tu­cu olduğu kadar büyü­leyi­ci.

Uzak Doğu’nun bu görkem­li yaratığı kolek­siy­ona form olarak da yan­sıy­or. Ejder­ha derisinin obsid­i­an kristaline evril­işi kumaş tasarım­ların­da kendine yer buluy­or.

40 parçadan oluşan kolek­siyon­da, vücudu yeniden biçim­lendiren ceketler, tıp­kı ikin­ci bir deri gibi kumaşları saran empirme öne çıkıy­or. Tül, dan­tel, organze ve scu­ba oluşan kumaş çeşitliğiyle fark­lı kuplar sergiliy­or.

Kore­ograf­si Fer­han Aral tarafın­dan hazır­lanan Çiğ­dem Akın OBSIDIAN A/W 19 deflesinde ünlü manken Günay Museye­va eşlik ediy­or. Makyaj tasarımı Erkan Uluç yöne­ti­min­de­ki Nars artis­tik ekibi ve saç tasarımı ise Harun Gül­lüel yöne­ti­min­de­ki Mehmet Tatlı ekibi tarafın­dan yapıldı. Defilenin müzik­leri ise Ser­hat Erdem’e emanet edilmiştir.

Deflenin aksesuar­ları Beril Kın Design tarafın­dan hazırlanmıştır. Orga­ni­za­sy­on Mar­wa Ali tarafın­dan yönetilmek­te­dir. PR Prodük­siy­on çalışmaları Bee’PR Brand­ing tarafın­dan yürütülüy­or.

Exit mobile version