GARDIROP MAGAZİN

Cemre Solmaz: Romantik ve Şık

Sosyal medya fenomeni başarılı Influ­encer Cem­re Sol­maz ile key­i­fli bir beau­ty çekimi yap­tık. Bir yan­dan da sezo­nun güzellik trend­leri­ni anlat­tığı sami­mi bir soh­bet gerçekleştirdik.

Fotoğraflar Naz Güler Videografi Ünal Avcı Moda ve Güzellik Direktörü Çağla Küçükdere­li Saç Sabit Akkaya / Emre Kay­acı Makyaj Ser­hat Şen Styling Büşra Işık Mar­ka İletişimi Yon­ca Yalkı Mekan Grand Hyatt Istan­bul
GRATİS’e katkıların­dan dolayı teşekkür eder­iz.

Kimdir Cem­re Sol­maz, biraz anlatır mısın? Nasıl başladı oyun­cu­luk serüveni?
Mer­ha­ba ben Cem­re 23 yaşın­dayım ama bu ay ile 24 kut­la­ması yapıy­o­rum koç bur­cuyum ve burç özellikleri fazlasıy­la taşıyan biriy­im bunun yanı sıra eğlenmeyi gezmeyi sosyalleşmeyi çok seviy­o­rum bu sebe­ple de işimi çok sev­en biri haline geliy­o­rum. Bu serüvenim üniversite okurken hemşirelik yaptığım sıra­da video çekmem ile başım gel­di tatlı bir tesadüftü ama hay­atımı yeniden şekillendirdi diye­bilir­im. 5 yıldır video çekiyormuşum şimdi baktığımda zaman ne kadar hızlı geçmiş neyse ki daha geçireceğim çok uzun ve güzel yıl­lar var bunun bir garan­tisi yok tabii ki ama buna inan­mayı ter­cih edip yaşamayı seviy­o­rum.

Tik­tok mac­er­an nasıl başladı? Hiç 10.6 mily­on takipçiye erişe­bile­ceği­ni hay­al eder miy­din?
Tik­tok uygu­la­masının Türkiye de ilk kul­lanıcıların­dan biriy­im kimse uygu­la­manın kadar fark­lı bir nok­taya geleceğinin tah­min etmemişti ben ise tam ter­si bunun olabileceğine hep­imizin sev­erek kullandığı Youtube, Insta­gram gibi popüler bir hale geleceğine inanmıştım çünkü her yıl olmasa da 2 yıl­da bir muhakkak, gündem olan bir uygu­la­ma oluy­or ve tabii ki bu uygu­la­manın getirdiği isim­ler de… Ben de Tik­tok için bu ışığı görmüştüm bu yüzden de istikrar­lı kul­lan­maya hep devam ettim şimdi ise 10M üzerinde takipçiye sahibim bu beni mut­lu ediy­or tabii ki ama en çok da gururlan­ma­ma sebep oluy­or çünkü şu an tüm dünya star­ları tüm oyun­cu­lar şarkıcılar öğrenciler teyzel­er hat­ta çocuklar bile bu uygu­la­maya sahip şimdi bu kadar büyük dünyanın içinde hari­ka bir nok­ta­da olmanın tadını çıkarıyorum ve hep daha iyi hale getirmek içinde çabalıyorum.

Insta­gram ve YouTube’ta da aktif­sin. İçerik üretirken, konu seçerken nelere dikkat ediy­or­sun, nel­er­den ilham alıy­or­sun?
Aslın­da her plat­form fark­lı bir cem­re görmek istiy­or diye­bil­i­riz Instagram’a baktığınızda gerçek hay­at­ta olduğumda daha cid­di bi pro­fille karşılaşıyorsunuz tabi her ne kadar bunu çok yapa­masam da elim­den geldikçe daha cid­di olmaya çalışıyorum. Tik­tok ise tam aksi full eğlence o an ne yapıy­or­sam o an o şekilde falan oluy­o­rum YouTube ise hep­si­ni bir ara­da eğlence bil­gi cid­diyet şakalar yok yok diyebileceğimiz bir yer ben­im için. Her uygu­la­mamın izleyi­ci kitle­si fark­lı ve ben onları çok iyi tanıy­o­rum ner­eye ne kadar ne ver­mem gerekirse onu ver­m­eye çalışıyorum. İlham alma konusuysa sanırım ben­im­ki içten gelme­si duru­mu tabii ki çok beğenerek takip ettiğimi isim­ler var yaptığı işlerden etk­ilendik­ler­im var ama bu öyle bir şey değil gibi ben ne kadar kendim ve beni destekleyen takipçilerimle vak­it geçirirsem o kadar fazla hay­a­ta döndüğümü ve içerik ürettiğimi hissediy­o­rum. Birkaç yıl öncesine kadar asla yap­mam ben bunu becere­mem dediğim ne varsa şu an en iyi şekilde yapa­biliy­o­rum sebe­biyse orta­da hay­al kur­mak inan­mak ve gerçekleştirmek.

Sence neyi doğru yap­tığın için bu kadar insana ulaşıy­or­sun? Takipçilerin ağır­lık­lı olarak kim­ler­den oluşuy­or? Onları iyi anladığını, tanıdığını düşünüyor musun?
Bu soruya gelene kadar bir çok soru­da zat­en bu konudan bahsetmiştim aynı şeyleri tekrar etmeyeceğim ama özetle onları çok iyi tanıdığımı düşünüyorum çünkü ben 18 yaşımda bu dünyaya atladım ve beni küçül büyük bir çok takip eden vardı ama yoğunluk ilk zaman­lar çocuklardı şimdi ise o çocuklar bir­er genç oldu kimisiyle makyaj konuşuyor kimisiyle fut­bol konuşuyorum erkek takipçilerim LALIGA ile İspanya’ya gittiğimde çok artmıştı o yüzden bunu da söylemeden geçemedim artık fut­bol da konuşuyorum bu ara­da konusu gelmişken Fenerbahçe takımını tutuy­o­rum. Şimdi takipçilerim genel­lik­le 18–24 ve 25–34 yaş aralığında ağırlık gösteriyor. Doğru yaptığım en temel şey ise hep sami­mi olmak ilk gün nasıl­sam bugünde aynı samimiyetim ile karşılarındayım. Bazı özelliklerim değişse de düşüncelerim değişse de bir nok­ta­da içimdeki ben onlara yan­sıy­or ve onlar bunu geçirdiğimiz onca zaman sonu­cu bakışımla duruşumla hat­ta bazen susuşumla bile anlaya­biliy­or­lar. Bu gerçekten tar­i­fi olmayan bir his iyi ki onlar­la bu yol­dayım. Hep iyi konu­lar­dan bah­set­mek iyi gel­di anti­ler­im için bir köşeniz olmadığı için mut­luyum.

Çekerken kendin de en çok eğlendiğin vide­o­lar hangi­leriy­di?
Ben yapı olarak zat­en eğlenceli bir karak­ter olduğum için eğlenemediğim videom yok denecek kadar az var ama illa örnek ver­mem gereke­cekse ben­im için çok özel ve eğlenceli geçen Youtube de olan Cannes Film Fes­ti­val vlogu Mag­num kızı olduğum video ben­im için hem çok heye­can­lı hem de çok eğlenceli bir süreçti o yüzden bu soru­nun hakkı bu videom­dur bana inanıl­maz duygu­ları aynı anda yaşatan bir süreçti.

Son zaman­lar­da kayıt­sız kala­madığın, değin­meden geçemediğin büyük sosyal medya trend­leri var mı?
Genel olarak tüm trendlere hakim oluy­o­rum zat­en, sadece kendi­mi içinde bulduğum trendlere daha fazla yöneliyorum. En çok da anın­da trend olmuş ürünler için mut­la­ka bakıp, deney­im­leyip öyle önerilerde bulun­maya dikkat ediy­o­rum.

Sosyal medyanın insanı yal­nı­zlaştırdığı doğru mu? Mily­on­lar­ca takipçisi olan biri olarak ken­di­ni yal­nız his­set­tiğin zaman­lar oluy­or mu?
Bu soruyu geçen sene alsay­dım cev­abım kesin­lik­le hayır olur­du büyük ihti­malle ama yaş arttıkça mı ya da yaşantılar çoğaldıkça mı artık bilmiy­o­rum düşüncelerim fazlasıy­la değişiyor ve bu konu içinde aynı şey geçerli. Yal­nız kalıy­or­sunuz diye­mem ama kesin­lik­le bir yer­lerde birkaç gün yalnızmışsınız hissi ile yaşadığınız kesin ken­di iç dünyanızda ken­di­ni­zle kalmak bence bu yal­nı­zlık değil ama insan olman­dan geçirilen zaman dil­i­mi olduğu için bunu söylüyorum yok­sa ken­di başıma olduğum zaman­lar­da artık kendi­mi yal­nız his­set­miy­o­rum bunu atlat­mayı başardım sanırım.

Moday­la aran nasıl? Ken­di tarzını nasıl özetlersin?
Her kadın kadar ben de takip ediy­o­rum zat­en sosyal medya dünyasının merkezinde yaşadığım için ben takip etmesem
bile o beni bir şekilde buluy­or diye­bilir­im. Ama güncel parçalar ile kom­bin­ler yap­mayı çok seviy­o­rum. Bazen hiç bu ben­im tarzım değil dediğim şeyleri bile giy­erken buluy­o­rum kendi­mi fark­lı şeyler den­e­meyi seviy­o­rum. Ben tarzımı nasıl özetlerim bilmiy­o­rum ama sanırım spor şık olmak en sevdiğim olay bazen aşırı şık olan bir elbiseyi Con­verse ile giye­biliy­or ya da spor bir parçayı daha şık bir çanta ve ayakkabıy­la eşleyebiliyorum dediğim gibi den­e­meyi seviy­o­rum.

Nasıl bir güzellik anlayışın var?
Ben genelde doğal bir insanım. Fresh ve sade­lik her zaman önceliğim olmuştur.
Kokuya da çok önem verir­im. Kendi­mi nasıl iyi hisseder­sem güne o şekilde bakım yapıp, giyinip güzel koku­lar­la devam ediy­o­rum.

Günlük hay­at­ta makyaj yapan biri misin?
Günlük hay­atım­da iş tem­po­sun­da ilerlediği için çünkü malum ben ner­eye tele­fon­um oraya bu sebe­ple de sürekli masaj yap­ma duru­mun­da oluy­o­rum tabi bazı günler yok denecek kadar az olsa da muhakkak bir iki bir şey sürüyorum bu artık bir alışkanlık gibi diye­bil­i­riz.

Ne tür makyaj yapıy­or­sun? En çok kul­landığın ürünler nel­er?
Ben kesin­lik­le doğal makyaj insanıyım daha naturel ton­lar, al yanaklar ve tabii ki uzun kir­pik­ler kullandığım birçok ürün olsa da en çok kul­landık­larım maskara allık ve kaş sabit­leyi­cisi ve güneş kre­mi.

Çantanda taşıdığın olmazsa olmaz ürünlerin nel­er?
Beaulis Lift It Maskara ya da Beaulis Flash It far paleti.

En son satın aldığın favori ürünün hangisi?
Tester ürün kul­lanımıy­la hay­atı­ma dahil olan ve etk­isi­ni aşamadığım bir nem­lendiri­ci krem, hissi kokusu ve etk­isi inanıl­mazdı. Şu an için en son aldığım ve favorim ürün bu diye­bilir­im.

Kozmetik alırken nelere dikkat ediy­or­sun?
Aslın­da bu çok önemli bir konu dikkat­sizce alı­nan ürünler kesin­lik­le ciltte bir kusura sebep oluy­or ya da ben fazla has­sas bir cilde sahibimdir bilemiy­o­rum ama kesin­lik­le ürünün cilt tip­ine uygunluğu en önemli madde son­rasın­da ise yapısı kokusu hissi bilinirliği yorum­ları gibi gibi birçok şey ile araştırılmalı ve daha son­ra alın­malı.

Herkesin kendine has makyaj hileleri vardır. Seninkil­er nel­er?
Makyaj konusun­da son yıl­lar­da kendi­mi kendime göre çok fazla geliştirdim beni yıl­lardır tanıyan­lar bilir ki ben ilk sosyal medyaya başladığımda Maskara ve lip balm dışında ürün kul­lan­mazdım. Şimdi ise makyaj malzemeler­im ve cilt bakım malzemeler­im­le o kadar iç içeyiz ki tar­if­siz bir durum. Bu sebe­ple kendime has bir hilem yok hala daha den­eme yanıl­malar­la devam ediy­o­rum çok fazla video izliy­or veya makyaj sanatçısı arkadaşlarım bana makyaj yaparken onlar­la soh­bet ediy­or ve ufak tefek trik­ler ile devam ediy­o­rum.

Yoğun iş tem­po­sun­dan yorgun düştüğünde cil­di­ni topar­la­mak için ne yapıy­or­sun?
Bunun cev­abı 45 dakikayı aşan güzel bir cilt bakım ruti­nin­den ibaret maskel­er serum­lar tonikler saç maskeleri vücut nem­lendirmeleri gibi gibi bir sürü şeyi sadece sev­erek kendi­ize uygu­la­mak ve güzel bir uyku daha topar­layıcı bir şey bilmiy­o­rum.

Vücudunda güzel bul­madığın bir yer var mı?
Kendi­mi seviy­o­rum aslın­da her şeyimle fakat zaman içerisinde gelen yorum­lar­dan etk­ilenerek kendimde birkaç nok­taya çok fazla takıl­maya başladım bunu ken­di içimde bitirm­eye çalıştığım bir savaş veriy­o­rum diye­bilir­im. Sosyal medya öncesine kadar hiç takıl­maz ve bilmezdim ne olduğunu söylemekten bile vazgeçtim çünkü artık yok bunu böyle diy­erek yok edeceğim sanırım.

Günlük ruti­ninde sporun yeri var mı?
Bunun için evet kesin­lik­le olmazsa olmazımdır diye­mem ama hay­atı­ma dahil ettiğim dönemlerde yaşantımın daha kaliteli hale geldiğine olan inancım son­suz.

Estetiğe nasıl bakıy­or­sun?
İnsan kendine yakıştırdıktan son­ra her şeyi yapa­bilmeli ben cesaret edemediğim için yapamıy­o­rum bu kadar büyük değişime veya değişimlere hazır olduğumu düşünmüyorum. Çevremde birçok çeşitli operasy­on geçiren arkadaşlarım var ve birçok da tanımadığım hep­si bir­birinden güzel haldel­er bak­maya doy­amıy­o­rum onlara.

Exit mobile version