GARDIROP MAGAZİN

Cemre Gümeli: Alımlı ve Doğal 

TRT 1’de yayın­lanan Bar­baroslar: Akdeniz’in Kılıcı’nda rol alan başarılı oyun­cu Cem­re Gümeli ile Pastel’in en yeni ürün­leri­ni kullandığımız çok eğlenceli bir beau­ty çeki­mi yap­tık. Bir yan­dan da sezo­nun güzel­lik trend­leri­ni ve oyunculuğa başlama hikayesi­ni anlattığı sami­mi bir soh­bet gerçekleştirdik. 

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar Nadir Özkan Videografi Onur Şahi­noğlu, Halid Ziya Fırat Moda ve Güzel­lik Direk­törü Çağla Küçükdere­li Saç Atakan Gelişli Makyaj Zeynep Cinişlioğlu Styling Irmak Özden­er Styling Asis­tanı Murat­can Hoşgören Mekan Park Hyatt İstanbul
PASTEL’e katkıların­dan dolayı teşekkür eder­iz. 

“Bay Yan­lış” ve “Tatlı İntikam” gibi ses getiren dizil­erde rol aldın ve şimdi de bir başka güçlü bir pro­je olan “Bar­baroslar: Akdeniz’in Kılıcı” dizi­sine dahil oldun. Bu pro­jel­er arasın­da seni en çok heye­can­landıran pro­je hangisiy­di? 
Bütün işlerimde çok keyif aldım ama eski işlerimden Bay Yan­lış. Senary­oyu okuduğum anda Deniz’i ben oyna­malıyım demiştim. Deniz gibi fem­i­nist tuttuğunu koparan karak­ter­ler nadiren ekran­lar­da oluy­or, o anlam­da şanslı olduğumu düşünüyorum. Bir de tabi Bar­baroslar: Akdeniz’in Kılıcı ve Meryem. 

“Bar­baroslar: Akdeniz’in Kılıcı” dizisinde Meryem karak­teri­ni can­landırıy­or­sun. Karak­ter olarak ben­zeyen yön­lerin var mı?
Savaşçı ve güçlü bir kadını oyna­ma fikri ben­im için ilk gün­den beri çok cezbe­di­ciy­di. Meryem inandık­larının arkasın­da dimdik duran bir karak­ter, sevdik­lerinin her daim yanın­da. Ben de kendi­mi bildim bileli hep bunu savunurum, bu bakım­dan böyle­sine güçlü bir kadın karak­ter ile izleyi­ciyi buluşturmaya vesile olduğum için gerçek­ten çok mut­luyum. İşini çok iyi yapan inanıl­maz emek veren bir ekiple çalıştığım için de çok mut­luyum. 

Nasıl bir güzel­lik anlayışın var? 
Doğallıktan ve sade­lik­ten yanayım. Gün­lük hay­atım­da takıp takıştıran ya da fazla makyaj yapan biri değilim. Olduğum gibi görün­meyi seviy­o­rum. Sadeliğin ve doğallığın zer­afe­ti­ni güçlü buluy­o­rum. 

Gün­lük hay­at­ta makyaj yapan biri misin? 
Günüme göre değişiyor. Bazen sıfır makyaj bazen de bir rimel ve ruj. 

Ne tür makyaj yapıy­or­sun? En çok kullandığın ürün­ler nel­er? 
Makyaj yap­mak istediğimde her zaman elim­in alıştığına gidiy­o­rum. Rimel, kaş kale­mi ve doğal ton­lar­da bir ruj. 

Çan­tan­da taşıdığın olmazsa olmaz ürün­lerin nel­er? 
Yaz kış dudak­ları çat­layan bir insan olduğum için yanım­da her zaman bir lip balm taşırım. Sürek­li par­füm tazeler­im, o yüz­den çan­tam ne kadar küçük olur­sa olsun ufak boy bir par­füm olur yanım­da. 

En son satın aldığın favori ürünün hangisi? 
Cildim çok kuru olduğu için cilt bakımı­ma bu aralar havalar­dan dolayı ekstra özen göster­m­eye çalışıyorum. Kullandığım ürün­lerin tem­iz içerik­li olması­na dikkat ediy­o­rum. 

Kozmetik alırken nelere dikkat ediy­or­sun? 
Cildime kullandığım ürün­lerde kesin­lik­le doğal içerik olması­na dikkat ediy­o­rum, makyaj ürün­lerinde bu konu­da daha kat etmem gereken yol var. Ama crule­ty free olması­na dikkat ettiğimi söyleye­bilir­im. Artık bu konu­da hep­imizin biraz bilinçlendiğini düşünüyorum. 

Herkesin kendine has makyaj hileleri vardır. Seninkil­er nel­er?
En büyük hilem nem, cildi­mi iyi nem­lendirmeyi becere­mezsem ne yaparsam yapayım donuk görünüy­or. Bunun için de doğal yağları masajla uygu­luy­o­rum. Basit gibi görünse de inanın çok farkediy­or. 

Yoğun iş tem­po­sun­dan yorgun düştüğünde cil­di­ni topar­la­mak için ne yapıy­or­sun?
Eğer boş günüm varsa sadece tem­i­z­leyip nem­lendiriy­o­rum. Cildi­mi ken­di haline bırakıy­o­rum, topar­lan­ması için süre veriy­o­rum. Makyaj yap­mam gereken bir günse de maske ve bakım yağlarıyla şişliği ve yorgunluğu topar­lıy­o­rum. 

Estetiğe nasıl bakıy­or­sun? 
Hiç yap­tır­madım ama estetiğe karşı değilim. Estetik­le alakalı konuşmayı, insan­ları bu karar­ları üzerinden yargılayıp fikir yürüt­meyi yan­lış ve eskide kalmış buluy­o­rum. Bence herkes ken­di­ni nasıl iyi hissediy­or ise öyle olmalı. 

Exit mobile version