GARDIROP MAGAZİN

Canpolat kardeşler: #Yirmidört saat şık

Bust2 - Hande Seda Canpolat

Her yol­cu­luk tek bir adım­la başlar. Hande ve Seda Can­po­lat’ın moda serüveni de tek parça bir ürün­le, dinamik bir kadının gün­den gec­eye 24 saat kul­lan­abile­ceği pratik büstiy­er­ler ile başladı ve şim­di başlı başı­na şık bir line’a dönüşerek sürüy­or.

Biraz back­ground’unuz­dan bahseder misiniz?
Hande Can­po­lat: Bil­gi Üniver­site­si Ekono­mi bölümün­den mezun olup Amerika’da gir­işim­ci­lik der­s­leri aldık­tan son­ra, küçük­lüğüm­den beri çiz­im yapan biri olarak moday­la alakalı bir mar­ka kur­mak iste­d­im. Bu doğrul­tu­da çeşitli ser­ti­fi­ka pro­gram­ları­na katıldım. Sonun­da işin üre­tim kıs­mın­da deney­im­li olan ikiz kardeşim­le bir mar­ka kur­maya karar verdik.
Seda Can­po­lat: İst­anb­ul Bil­gi Üniver­site­si Endüstri Mühendis­liği mezunuyum. Tek­stil fir­malarının üre­tim ayağın­da çalışarak işin mut­fağını öğrendim diye­bilir­im.

Bust2 kadını nasıl biri? Tasarım­larınızı oluş­tu­rurken zih­ninizin köşesinde nasıl bir kadın can­lanıy­or?
Hande: Yeni şeyler den­e­meyi ve ken­di­ni geliştirmeyi sev­en, hay­atı yük­sek tem­po­da yaşayan ve bu tem­po­nun içerisinde tarzıy­la her zaman şık, asil, fark­lı olan; cesur ve ener­jik bir kadın.
Seda: Girdiği ortam­da tarzıy­la, duruşuy­la, zari­fliğiyle her daim dikkat çeke­bilen, algısı ve özgüveni yük­sek, cesur ve dinamik bir trend­set­ter.

Bust2’nun alameti farikası büstiy­er­ler. İnci detaylı 269 TL, par­lemet mav­isi 139 TL, siyah kad­ife yakalı 238 TL

İlh­am kay­naklarınız nel­er? 
Hande: Yurt dışı seya­hat­ler­im, izlediğim bir müzikal ya da film, bir fotoğraf kare­si, kısacası her şey. Kendi­mi bu konu­da sınır­lamıy­o­rum. #Yir­midört İlkb­ah­ar – Yaz kolek­siy­on­u­muzu hazır­larken de bu bah­set­tiğim şey­lerin har­mon­isin­den ilham aldık.
Seda: Hay­a­ta karşı algıları açık insan­larız. Bazen seya­hat ettiğimiz fark­lı ülkel­er, mimari tasarım­lar, bazen din­lediğimiz bir müzik, kısaca hay­at ener­jimizi yük­sel­ten, algılarımızı açan her şey bize ilham vere­bilir. SS/17 kolek­siy­on­u­muz #yir­midört ‘ü oluş­tu­rurken de “zaman­sı­zlık sendromu“ndan ilham aldık.

İnci detaylı elbise 950 TL

Tasarım­larınızı “kişiye özel” kılan nedir?
Hande: Çok fazla adet üretilmeme­si ve kumaşlarının özel oluşu. İş yerinde, dav­ette ya da git­tiğiniz bir mekân­da o kıyafetin sadece sizde olması. Bir bust2 parçası, sadece size özel olduğunu, hem size hem diğer insan­lara his­set­tirir.

Kıyafet­lerinizi taşı­masını iste­diğiniz özel bir isim var mı?
Seda:
Tasarım­larımızı Emma Stone, Sarah Jes­si­ca Park­er ve Cara Delev­ingne’ in üzerinde görmek çok ister­iz.

Klişe gibi gelse de herkesin bir stil ikonu veya ilham perisi vardır. Sizinki(ler) kim(ler)?
Hande: Stil ikon­um yok, aslı­na bakarsanız ilham per­im­iz bütün kadın­lar.
Seda: Stili­ni çok beğendiğim ve ken­di­ni çok doğru yan­sıt­tığı için zarif bul­duğum Olivia Palermo’yu söyleye­bilir­im. Tabii bunun ötesinde ilham per­im­iz, özgüveni yük­sek ve algısı açık tüm kadın­lar.

Moda dünyasın­da sosyal medya göz ardı edile­mez bir iletişim ve trend yay­ma kanalı haline gel­di. Bun­dan nasıl fay­dalanıy­or­sunuz?
Seda: Sosyal medyanın gücüne inanıy­oruz ve markamızı kim­ler giymiş, han­gi dergilerde kul­lanılmış, bu gibi detay­ları ve satış nok­ta­larımızı Insta­gram üzerinden aktif şek­ilde kul­lanıy­oruz.

Sosyal medya­da takip ettiğiniz kre­atif tipler kim­ler?
Hande:
Olivia Paler­mo, Negin Mir­sale­hi, Mario Testi­no, Tom­my Ton, Alec Monop­oly sev­erek takip ettiğimiz isim­ler.

Türkiye’den tasarım dünyası­na katkı­da bulu­nan biri olmak nasıl bir şey?
Seda: Modanın o ren­kli dünyasının içinde olmak bizi heye­can­landıran ve kre­at­i­fliğimizi diri tutan bir durum. Biz de bu dünyanın gerek­tirdiği özveriyi ve çalışkan­lığı gös­teriy­oruz.

 “Oyna­mayı” sevdiğiniz özel malzemel­er / kumaşlar / ren­kler / aksesuar­lar var mı?
Hande: Aksesuar olarak düğme ve incil­er­le oyna­mayı, bun­lar­dan yeni, fark­lı detay­lar yarat­mayı, süzene işlemeli, çift taraflı payetli özel kumaşları ise kült parçalar üzerinde deney­erek görmeyi seviy­oruz.

Sizce modacıların kolek­siy­on­larını tanıta­bile­ceği yeter­ince mecra var mı? Moda haf­ta­ları dışın­da ne gibi alter­nat­i­fler ola­bilir?
Seda: Yeter­ince mecra olduğunu düşün­müy­oruz. Aslı­na bakarsınız kitlelere ulaş­mak adı­na sosyal medya önem­li bir mecra, ama yeter­li değil. Moda haf­ta­ları dışın­da ise markay­la müş­terinin buluş­tuğu work­shop’lar ile yurt­dışın­dan buyer’ların kolek­siy­on görm­eye dav­et edildiği devlet destek­li etkin­lik­ler ola­bilir.

Bu kadar popülist bir moda anlayışının içinde sizin ‘şık­lık’ anlayışınız nedir? Gardırobunuz­da şu sıralar en favori parçalarınız hangi­leri?
Hande: Ben­im şık­lık anlayışım, önce­lik­le kendine yakışanı giymek. Ve tabii ki zarif bir siluet. Ne tarz giyinirs­eniz giyin, zarif bir dokunuşla her zaman dikkat çek­ersin. Bu dokunuş aksesuarın­da ya da saç mod­elinde bile ola­bilir. Baharın gelme­siyle beraber, babet­ler­im ve beyaz sneakear’larım şu sıra favori parçalarım­dan.
Seda: Şık­lık anlayışım, tabii ki içinde rahat his­set­tiğim ve kendime yakışan şey­leri giymek, aynı zaman­da giy­diğim şey­lerin ben­im ruhum­dan bir şeyler taşıyıp, beni tem­sil etmesi. Şu sıralar omuzu açık­ta bırakan volan­lı göm­lek­ler­im ve yazın temasıy­la uyum­lu çiçek­li elbiseler­im favo­riler­im arasın­da; bir de vazgeçemediğim san­dalet ve babet­ler­im.

Payetli elbise 3.750 TL

Ceket 2.150 TL

Pan­tolon 1.475 TL

Ceket 2.150 TL

Pan­tolon 1.475 TL

Göm­lek 690 TL

İnci detaylı pan­tolon 684 TL

İnci detaylı pan­tolon 684 TL

Ekru etek 2.175 TL

NEREDE?
Online alışver­iş: www.bust2.com
Show­room: Teşvikiye Mah. Hacı Emin Efen­di Sok., No: 28/2 Nişantaşı/İstanbul

 

Exit mobile version