GARDIROP MAGAZİN

Buse Arslan: Bahar Güzeli

“Kuru­luş Osman” dizisinde rol alan başarılı oyun­cu Buse Arslan ile Petite Maison’un en yeni ürünlerini kul­landığımız çok eğlenceli bir beau­ty çekimi yap­tık. Bir yan­dan da sezo­nun güzellik trend­leri­ni ve oyun­cu­luğa başla­ma hikayesi­ni anlat­tığı sami­mi bir soh­bet gerçekleştirdik.

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar Kayra Ser­can Çanakçı Videografi Onur Şahi­noğlu — Halid Ziya Fırat Moda ve Güzel­lik Direk­törü Çağla Küçükdere­lİ Styling Görkem Öden  Saç ve Makyaj Mesut Özuzun Mar­ka İletişimi Mine Gündüz Prodük­siy­on Nutek Stu­dio Mekan Mest Hotel

PETITE MAISON’a katkıların­dan dolayı teşekkür eder­iz.

 Kimdir Buse Arslan, biraz anlatır mısın? Nasıl başladı oyun­cu­luk serüveni?

Tam bir Oğlak kadınıyım; çok çalışır, çalışırken karışır, son­ra sanatın şifalı kol­ların­da dingin­leşip duru­rum, din­lenir­im. Onun dışın­da… Karan­lık odalarım olsa da (ki bu dışarı­dan soğuk­luk diye okunur) o ben­im derdimdir. Eğleneceğim, ener­ji­mi aktara­cağım alan­lar­da olmayı sev­er­im. Yani o odaların ışık­larını kendim kap­at­mışımdır. Bir serüven başla­madı ben­im için aslın­da. Oyun­cak­lar ile oyna­mak­tan başla­yarak sahnede devam etti ben­im hikayem. Çocuk­luğum şehir tiy­a­tro­ların­da seyir­ci olmak­la geçti. O zaman da izlediğim oyun­ları ezber­leyip rep­lik­leri aklım­da tut­up evde çalışıy­or­dum. Öze­tle, kendimde sevdiğim bu içgüdü, sürdürdüğüm mesleğime dönüştü.

Kocamın Aile­si, Aşk Yalanı Sev­er ve Koca­man Ailem gibi ses getiren dizi ve film­lerde rol aldın. Bu pro­jel­er arasın­da seni en çok heye­can­landıran hangisiy­di?
“Aşk Yalanı Sev­er.” İlk başrol işim­di ve çok heye­can­lıy­dı ben­im için. Koca işin sorum­lu­luğu san­ki bende gibiy­di; hem heye­can veri­ci hem de korku­tu­cu bir şey. Çok özgün bir karak­ter­di. Oyna­ması ve ara­ması çok key­i­fliy­di.

Bugün­lerde “Kuru­luş Osman” dizisinde Aygül Hatun karak­teri­ni can­landırıy­or­sun. Karak­ter olarak ben­zeyen yön­lerin var mı?
Her zaman adaletli olmaya çalış­ması. Sevdik­ler­ine sonuna kadar sahip çık­ması. Ve savaşçı ruhu. İki sezon­dur Alpler ile o savaş­tan o savaşa koşuy­or. Ben de hep oğlan çocuk­larıy­la oynardım. Çok sevgili Arif Erkin bana “oğlan çocuğu” der. Şim­di de set­te­ki arkadaşlarım kadın olduğu­mu unutuy­or­lar 🙂

Nasıl bir güzel­lik anlayışın var?
Gülümse­m­eye, mut­lu­luğa inanıy­o­rum. Yetenek­li, başarılı, konuşurken akıp giden, sürükleyen çoğu şeyi güzel buluy­o­rum. Ken­disi­ni sev­en, sağlığı­na özen gösteren, doğaya ve hay­van­lara sevgiyle bakan her şey çok güzel değil mi? Çirkin kelimesi­ni mümkün olduğun­ca kul­lan­mam. En sevmediğim masaldır çirkin ördek yavrusu. Bence pedago­jik açı­dan masala yakış­mayan bir isim. Çirkin ördek yavrusu güzel bir kuğuya dönüşmese de ben­im güzel­lik anlayışı­ma en yakın olan. Yetenek­li ve güzel bir kalbe sahip. Kalbin güzel­liği, ken­disi­ni sev­en, odağın­da ken­di olan. Bence çirkin­lik yok; kötülüğün sıradan­lığı var.

Gün­lük hay­at­ta makyaj yapan biri misin?
Eski­den çok yapardım. Artık çok az yapıy­o­rum. Zat­en set dışın­da spo­ra ve dansa gidiy­o­rum. İki­si de makyaj ile olmuy­or. Onun dışın­da akşam bir yere gide­cek­sem yaparım. Makyaj yap­mayı çok seviy­o­rum. Res­im yapıy­or­muşum gibi geliy­or. Akşam silerken piş­man olduğun bir res­im 🙂

Ne tür makyaj yapıy­or­sun? En çok kullandığın ürün­ler nel­er?
Doğal, fresh makya­jlar yapıy­o­rum. En çok BB krem kul­lanıy­o­rum. BB kre­mi con­ceal­er olarak da da kul­lanıy­o­rum; bazen tüm yüzüme sür­müy­o­rum. Dudak kale­mi bir de. Sette Estee Laud­er fondöten ve con­ceal­er, Nars’ın hafif pem­be allığı ve yine Nars’ın Laguna’sı. Gün­lük hay­at­ta Benetfit’in lik­it allığını kul­lanıy­o­rum.

Çan­tan­da taşıdığın, olmazsa olmaz ürün­lerin nel­er?
Cüz­dan, tele­fon, ara­ba anahtarı. Ve öğün araları için mut­la­ka yiye­cek bir şeyler; sette asla yemek arasını bekleyemiy­o­rum 🙂

En son satın aldığın favori ürünün hangisi?
Sanırım yeni par­fümüm. Lancome’dan Idole L’Intense.

Kozmetik alırken nelere dikkat ediy­or­sun?
Önce­den den­e­miş olmaya. Mut­la­ka denediğim, bir gün kul­landığım ürün­leri almaya çalışıy­o­rum. Cilt ile uyu­mu çok önem­li. Par­fümü bile sıkıp bir gün geçirme­den almıy­o­rum.

Herkesin kendine has makyaj hileleri vardır. Seninkil­er nel­er?
Cil­di çok iyi tem­i­zle­mek. Gerçek­ten pürüzsüz, iyi nem­len­miş bir ciltte makyaj da çok iyi duruy­or. İyi uyu­mak ve bol su içmek. En güzel makyaj hile­si ise güneşin doğru saa­ti­ni, o güzel ışığı yakaladığın zaman, olduğun gibi görünüy­or­sun. Taze ve hafif makyaj hile gerek­tir­miy­or. Doğru dokunuşlar her ışık­ta değiştiği için, hile yer­ine, yüzü iyi tanı­mayı ve ışığı doğru kul­lan­mayı önem­siy­o­rum.

Yoğun iş tem­po­sun­dan yorgun düştüğünde cil­di­ni topar­la­mak için ne yapıy­or­sun?
Bol su, iyi beslen­me ve iyi tem­i­z­lik. Kaliteli uyku ala­madığım zaman hep­si­ni de yap­san topar­layamıy­or­sun. Ben­im özel­lik­le çok çalıştığım­da göz alt­larım­dan okunuy­or hemen. Ayda bir cilt bakımı yap­tır­maya çalışıy­o­rum. Orman, toz,toprak, kir­li hava derken yüzde çok şey birikiy­or. Ne kadar tem­i­zle­sek de bütün gün yüzümüzde male­sef makyaj ile tüm bu etken­ler bir­leşince ayda bir derin­leme­sine tem­i­z­lik şart oluy­or.

Vücud­un­da güzel bulmadığın bir yer var mı? 
Vücut yıl­lar içinde sürek­li değişiy­or. Spor yapıy­o­rum. Sağlık­lı olmayı önem­siy­o­rum. Ama çocukken en çok takıldığım saçlarımdı. Yıl­lar­ca saçlarım düz olsun iste­d­im; şim­di kıvır­cık hali­ni çok seviy­o­rum 🙂

Exit mobile version