GARDIROP MAGAZİN

Anıl İlter: Eğlenceli, Cool ve Zeki

En büyük ilham kay­nağı kızı olan ve aşkı; sadece karşı cinse değil; her şeye, herkese duyu­la­bile­cek hari­ka bir his diye tanım­layan “Mahkum” dizisinin Tahir’i Anıl İlt­er ile bir araya geldik. Ken­di­ni ifade edişi, yaşam stili, duruşu, bek­len­ti­leri ve aşkı… İçten ve sami­mi bir soh­bete dav­et ediy­oruz sizi. Gelin onun hikayesi­ni kendin­den dinleye­lim.

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar Uğur Sarı­du­ran Videografi Selim Durak Moda ve Güzel­lik Direk­törü Çağla Küçükdere­li Styling Seda Sol­maz Saç Aylin Aydın Makyaj Aynur Kabak Kurum­sal İletişim Mine Gündüz Mekan Swiss Otel The Bospho­rus

Seni daha önce “İst­anb­ullu Gelin”, “Sen Çal Kapımı” ve daha pek çok dizi ve filmde izledik. Şimdil­erde “Mahkum” dizisinde rol alıy­or­sun, oynadığın karak­ter­le ben­z­er yan­ların var mı?
“Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisin­den bu yana bu kadar kötü bir karak­teri can­landırdığımı hatır­lamıy­o­rum; dolayısıy­la ben­z­er yan­larım olduğunu düşün­müy­o­rum. “Mahkum” başladığın­dan beri sosyal medya üzerinden gün­lük hay­atım­la ilgili pay­laşım­larımı art­tırıp dizinin sev­en­ler­ine Tahir’in sadece bir karak­ter olduğu mesajını ver­m­eye çalışıy­o­rum 🙂

Anıl İlt­er hay­atı nasıl yaşar? Hay­a­ta bakış açısı nasıl?
Son dönemde yoğun bir şek­ilde çalışarak. Öncesinde sahip olduğum hobi­ler­i­mi yapamıy­or olmak canımı sık­sa da çalışıy­or olmanın verdiği moti­vasy­on iyi geliy­or. Mut­lu olmayı, gülüm­seyen insan­lar­la beraber olmayı seviy­o­rum. Negatif her tür­lü kişil­iği uzak tut­maya çalışıy­o­rum kendim­den.

Oyun­cu­luk­ta hay­al ettiğin yer nere­si, şu anda hay­al ettiğin yerde misin?
Hay­a­ta hep gelişine vur­dum. Karşı­ma çıkan hiçbir şeyi “hay­atımın fır­satı” ya da “bunu kesin­lik­le yap­ma­malıyım” şek­linde nite­lendirmem. Kendi­mi hari­ka hissediy­o­rum. Bana sunulan her işte de üzer­ine koyarak devam etmek, kendim için yapacağım en güzel şey ola­cak bence. Bu işte yaşadığım her deney­im, hay­al bile ede­meye­ceğim kadar.

Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler nel­er?
En büyük ilham kay­nağım elbette kızım. Ben­im onun için yap­tığım ya da yap­maya çalıştık­larım­dan çok, onun bana kat­tığı inanıl­maz şeyler var ve hay­at­ta olduğum sürece onun bana kat­tık­ların­dan fay­dalanacağım. Böyle böyle ölüm­sü­zlüğü bul­maya çalışıy­o­rum bakalım (gülüy­or).

 

Bugüne kadar çalıştığın, seti en eğlenceli pro­je hangisiy­di?
En dra­matik senary­olar­da bile ufak eğlencel­er ararım ben. Bazı işlerde eğlencenin tadı kaça­biliy­or elbette 🙂 En son “Sen Çal Kapımı” dizisi, tüm kadroy­la ömür boyu tatil yapa­bilir­im gibi bir hissiy­at bırak­mıştı bende.

İyi bir oyun­cu olmanın kod­ları var mı? Rol mod­eli olarak aldığın oyun­cu­lar kim­ler?
Evet, işte ora­da bir sıkın­tı var, mesela sürek­li değişken bir rol mod­el­lik duru­mu oluy­or bende. Tam biri­ni örnek ala­cağım, hop baş­ka bir güzel karak­ter ve oyun­cu­luk görünce ona yöneliy­o­rum. Rol mod­el­ler­ime karşı tek eşli olamıy­o­rum maale­sef 🙂 Bence iyi oyun­cu olmanın kod­larını da oyun­cu­luk serüve­nine çık­mış her kardeşim ken­di bul­malı. Ded­im ya, her deney­im size baş­ka bir şey katıy­or ve son halin­ize dönüştürüy­or.

Sosyal medya ile aran nasıl? Beğenerek takip ettiğin veya stalk’ladığın isim­ler var mı? 🙂
Sosyal medya ben­im canım ☺️ Seviy­o­rum ora­da etk­ileşimde olmayı. Beğenerek takip ettiğim isim­ler var elbette; hat­ta dip köşe isim­ler, öyle herkesin bilmediği, henüz pat­la­mamış olan­ları mesela beni çok eğlendiriy­or. Ama işte bir anda yük­se­len takipçiyle gelen o değişim de takip ettiğim insan­lar­dan soğu­tuy­or beni.

Stili­ni nasıl tanım­larsın? Kıyafet seçi­mi yaparken en çok neye dikkat eder­sin?
Şık spor diye­bil­i­riz. Spor ağır­lık­lı şık­lık. Şık­lığın içinde bol­ca spor. Bakın tanım­laya­madım ? Gerçek­ten üzer­ine düşün­meyi pek sevmem; tabii ki özel bir dav­et duru­mu vs olmadıkça.

Oyun­cu­luk kararın­da ailenin desteği var mı?
Hayır ☺️ Ben hep rah­metli babamın karışa­may­a­cağı bir iş yap­mayı iste­d­im. Çünkü baskın bir karak­ter­di babam. Yapacağımız ve yap­tığımız işler hakkın­da hep bir fikri olur­du. Oyun­cu­luk yap­maya başladığım­da bir gün ben­im­le sete gel­di kar­a­van­da 9 saat otu­run­ca “Bu iş yapıl­maz, beni eve yol­la” demişti. ?

Neredeyse oynadığın dizilerin tamamın­da “aşk” var. Sen aşkı nasıl tanım­larsın?
Sadece karşı cinse değil; her şeye, herkese duyu­la­bile­cek hari­ka bir his. Annene, babana, hay­van­lara, tut­tuğun takı­ma, bel­ki yaşadığın şehre… Yani ben çok aşığım 🙂

Şim­di sıra­da ne var?
Fır­sat ver­ildikçe çalış­mak. Kızı­ma hep iyi bir baba olmak, gibi çok da büyük olmayan hede­fler­im var. Evrenin bana sun­duğu her şeye şükrediy­or, sunacak­larını da mer­ak­la bek­liy­o­rum ☺️

Exit mobile version